Laboratorul de Anatomie Patologică

Laboratorul SANADOR de Anatomie Patologică oferă servicii medicale de diagnostic anatomopatologic avansat, utilizând soluții integrate pentru eficientizarea și optimizarea fluxului de lucru de la biopsie la diagnostic. Experții noștri se angajează să ofere o calitate îmbunătățită a modului de lucru pentru a crește precizia diagnosticului și pentru a scădea timpul de răspuns.

În Laboratorul de Anatomie Patologică SANADOR au fost implementate standardizările necesare pentru a reduce erorile și a îndeplini obiectivele de siguranță și calitate, în vederea obținerii unor rezultate consistente și reproductibile.

Watch on YouTube
  • La SANADOR, îți oferim cele mai bune soluții de diagnostic anatomopatologic prin medici cu experiență vastă și cu ajutorul echipamentelor moderne. Vino la SANADOR!

Dotări de ultimă generație

Grație infrastructurii și dotărilor de ultimă generație ale Laboratorului de Anatomie Patologică SANADOR, activitatea de diagnostic histopatologic complex se realizează în condiții de înaltă siguranță. Sistemele de microscopie și histologie LEICA, de care dispune Laboratorul SANADOR de Anatomie Patologică, sunt internațional recunoscute pentru precizie, pentru sistemele de captură a fotografiilor de înaltă rezoluție, pentru sistemul independent de stocare a datelor și software integrat de administrare a imaginilor. În portofoliul SANADOR se află și microscoape și echipament de histologie de ultimă generație, folosite în toată lumea pentru servicii medicale de o calitate ireproșabilă.

Laboratorul de Anatomie Patologică are posibilitatea de a oferi o capacitate mare de procesare a probelor, cu garanția efectuării proceselor tehnice la cele mai înalte standarde.

Activitatea Laboratorului de Anatomie Patologică se desfășoară într-un mediu bine controlat, cu respectarea următorilor pași tehnici:

  • Primirea probei;
  • Înregistrarea probei în sistem;
  • Macroscopia și disecția probei;
  • Procesarea probei sau criotomia;
  • Includerea în parafină;
  • Microtomia și etalarea pe lamă;
  • Colorarea și montarea imunohistochimică;
  • Microscopia lamelor;
  • Înregistrarea rezultatului în sistem;
  • Arhivarea probei.

Fiecare din acești pași sunt atent respectați, pentru asigurarea calității în diagnosticul anatomopatologic, astfel încât fiecare pacient să aibă certitudinea unui rezultat corect, cu respectarea completă a confidențialității datelor sale personale.

  • Laboratorul SANADOR de Anatomie Patologică asigură rapid și punctual diagnosticul histopatologic al biopsiilor, al pieselor excizate chirurgical și al examenului citologic, respectând standardele de calitate ale fiecărei etape din procesul de prelucrare a specimenelor. Vino la SANADOR!

Etapele diagnosticului anatomopatologic

Etapa de procesare a probei se efectuează cu ajutorul procesoarelor de țesuturi Leica Histocore Pearl și Leica ASP6025 new, care asigură deshidratarea țesuturilor și înlocuirea apei cu parafină, păstrând structura morfologică tisulară și celulară. Sistemele avansate de monitorizare a procesului permit prelucrarea probelor la standarde înalte, în condiții maxime de siguranță.

Criosecționarea este etapa de procesare utilizată pentru examenul extemporaneu intraoperator. Această etapă se face cu un criomicrotom Leica CM1860, care asigură păstrarea intactă a structurii țesutului înaintea secționării prin înghețarea rapidă a probei. Criosecțiunile nu au nevoie de procesare și includere, astfel salvând timp.

Etapa de includere în parafină se efectuează cu ajutorul stației de includere în parafină Leica Histocore Arcadia și permite includerea probelor procesate în blocuri standard de parafină pentru a facilita secționarea probelor.

Etapa de microtomie se efectuează cu ajutorul microtoamelor Leica Histocore Biocut și Leica Histocore Multicut, care permit obținerea secțiunilor de țesut de grosimi foarte mici (0,5–60 micrometri), necesare pentru a putea fi examinate la microscop. Secționarea probelor incluse în blocuri de parafină cu ajutorul lamelor speciale de secționare asigură păstrarea structurii morfologice a țesutului.

Etapa de colorare este menită să coloreze diferențiat structurile celulare din țesut pentru a facilita observarea și diagnosticarea acestora. Sistemul asigură atât rehidratarea și colorarea țesutului, cât și acoperirea acestuia cu lamela de sticlă.

Etapa de microscopie este prin excelență dependentă de experiența și cunoștințele medicului specialist anatomopatolog, fiind etapa în care se stabilește rezultatul final, diagnostic. Activitatea Laboratorului de Anatomie Patologică SANADOR se bazează pe medici cu experiență, supraspecializați, care tratează cu responsabilitate diagnosticul final, conștienți că de efortul lor depinde ca pacientul să beneficieze de terapia optimă.

Laboratorul de Anatomie Patologică este acreditat RENAR conform standardului SR EN ISO 15189:2013 în urma unor scheme de control extern de calitate.

La SANADOR, te asigurăm că examenul histopatologic, completat sau nu de examenul imunohistochimic, va fi lucrat cu responsabilitate de către echipa noastră pentru ca tu să ai parte de rezultatul corect. Vino la SANADOR!

Imunohistochimie la SANADOR

Imunohistochimia este ramura anatomopatologiei ce rezultă din combinația a două științe: imunologie și histochimie, având ca scop evidențierea proprietăților antigenice ale unor substanțe într-un țesut, utilizând anticorpi monoclonali sau seruri polireactive. Vizualizarea substanțelor antigenice se poate face atât la nivel tisular, cât și la nivel celular sau subcelular, pe preparate la gheață sau parafină.

Watch on YouTube

Tehnicile imunohistochimice sunt practicate de rutină pentru:

  • Clasificarea histogenetică a tumorilor slab diferențiate sau anaplazice;
  • Diagnosticul pozitiv al bolilor hematologice;
  • Tipizarea tumorilor ;
  • Detecția antigenelor virale și microbiene;
  • Evidențierea factorilor prognostici;
  • Stabilirea susceptibilității de răspuns la tratament a unor tumori.

Imunohistochimia are un impact decisiv în diagnosticul anatomopatologic, deoarece oferă diagnosticul pozitiv, de certitudine, pentru țesuturile dificil de evaluat cu ajutorul histopatologiei clasice. Examenul histopatologic clasic va fi completat, atunci când este necesar și există această posibilitate, de examenul imunohistochimic al țesutului prelucrat la parafină.

Localizare

  • Adresa

    Calea Buzești nr 74, sector 1 (în cadrul Clinicii SANADOR Buzești)

  • Program

    24/24 H

  • Metrou

    M1/M2 (Stația Piața Victoriei)

  • STB

    Autobuze: 300, 362, 381, 783; Tramvaie: 24, 42, 45, 46

Galerie foto

SANADOR