Ce este displazia de șold
Displazia de șold este o afecțiune des întâlnită la bebeluși, caracterizată printr-o aliniere incorectă a oaselor care formează articulația șoldului. SANADOR oferă acces la consultații de ortopedie și traumatologie, investigații imagistice de precizie și intervenții chirurgicale de specialitate pentru un diagnostic și tratament eficient.
Este cunoscută și sub denumirea de displazie congenitală de șold sau luxație de dezvoltare a șoldului. Articulația șoldului conectează femurul cu pelvisul. În displazia de șold, capul femural, partea rotunjită a femurului, nu este poziționată corect în acetabul, cavitatea curbată a pelvisului. Această aliniere incorectă poate afecta cartilajul care protejează articulația. Pe lângă disconfort și dificultăți în mișcare, persoanele cu displazie de șold au un risc mai mare de a suferi luxații ale șoldului.
Dacă este identificată și tratată înainte de vârsta de 6 luni, această afecțiune nu determină, de obicei, complicații pe termen lung. Deși displazia de șold poate apărea și la copiii mai mari sau la adulți, acest lucru este mai rar întâlnit.
-
La SANADOR beneficiezi de analizele și investigațiile necesare pentru un diagnostic rapid și corect. Programează-te!