Tratament cu implanturi dentare pentru parodontoză agresivă, la SANADOR

Multe persoane amână consultația la medicul stomatolog. De teamă, deși, în prezent, toate tratamentele necesare se pot efectua fără durere, cu un disconfort minim pentru pacient. Din această cauză, în lipsa unui control periodic urmat de intervențiile indicate, problemele se agravează și pot fi necesare proceduri complexe și costisitoare.

În această situație s-a aflat Marius, în vârstă de 40 de ani, care, după foarte multe amânări, s-a prezentat în cele din urmă la un consult la Clinica de Stomatologie SANADOR.

Diagnosticat cu o afecțiune stomatologică severă

Inițial, pacientul se programase pentru un control de specialitate și un detartraj profesional, procedeu care ar trebui efectuat cel puțin o dată pe an. Însă, în urma consultației, Marius a fost diagnosticat cu o afecțiune gravă, din cauza căreia risca să își piardă toți dinții: boală parodontală agresivă.

  • „Nu am simțit durerea, deși a fost nevoie să îmi scoată 16 dinți. Nu a fost atât de greu pe cât mă așteptam. Extracțiile mi s-au părut foarte lejere”

Pacientul a fost direcționat imediat către Dr. Victor Răzvan Bărbulescu, specialist în chirurgie orală și maxilo-facială la Clinica de Stomatologie SANADOR. După un consult riguros, medicul a recomandat extracții dentare multiple pentru dinții parodontotici cu mobilitate excesivă.

„M-am prezentat pentru un detartraj, iar în cadrul programării mi s-a recomandat să fiu evaluat și de către domnul doctor Bărbulescu. Nu îl cunoșteam, însă mi-a dat încredere încă de la început: a vorbit frumos cu mine, m-a pregătit pas cu pas pentru ce urma să se întâmple, pentru ce voi simți, se interesa mereu dacă mă doare și, în plus, era foarte stăpân pe situație“, își amintește Marius.

Astfel, între pacient și medic s-a creat o relație bazată pe încredere încă din prima clipă, iar Marius a avut parte de cele mai bune îngrijiri pe toată durata tratamentului și de o comunicare excelentă cu medicul său.

„În general, eu îmi fac cu greu curaj să merg la medic, chiar și pentru efectuarea unor banale analize de sânge, însă dânsul mi-a dat foarte mare încredere. Nu am simțit durere, deși a fost nevoie să îmi scoată 16 dinți, iar extracțiile în sine mi s-au părut foarte lejere. Tratamente stomatologice mai făcusem și în altă parte, însă de data aceasta totul mi s-a părut mult mai ușor de parcurs, așa că am revenit să rezolv problemele treptat și fără teamă”, relatează Marius.

Ce este parodontoza?

Parodontoza de care suferea Marius este o infecție gravă a gingiilor care, în lipsa tratamentului adecvat, poate distruge osul care susține dinții, ducând la slăbirea sau chiar la pierderea acestora. Boala este cea mai cunoscută afecțiune stomatologică și cea mai frecventă cauza de pierdere a dinților la adulți.

Printre cei mai importanți factori de risc pentru boala paradontală se numără: uzura dentară apărută odată cu înaintarea în vârstă, fumatul, bruxismul (scrâșnirea dinților), stresul, dar și obezitatea sau alimentația necorespunzătoare, care include multe dulciuri, băuturi acidulate și cafea.

Dezvoltarea bolii parodontale începe odată cu formarea plăcii bacteriene – o peliculă lipicioasă formată de bacterii și care, netratată, se poate întări pe linia gingiilor, formând tartrul. Dacă de placa bacteriană se poate scăpa cu un periaj dentar efectuat corect, de două ori pe zi, și prin folosirea aței dentare și a dușului bucal, tartrul este mai greu de îndepărtat, de aceea este recomandat un detartraj periodic, într-un cabinet stomatologic.

  • Dacă ai o urgență stomatologică ori vrei să te programezi pentru un control de rutină, apelează la Clinica de Stomatologie SANADOR!

Dacă nu este înlăturat periodic, tartrul poate duce la gingivită, primul semnal de alarmă transmis de țesuturile afectate. În mod normal, gingiile trebuie să fie ferme la atingere și să aibă culoarea roz. Orice modificare a acestor caracteristici poate semnala o problemă gravă. Primele semne ale gingivitei sunt sângerările în timpul periajului, inflamarea și înroșirea gingiilor. În lipsa unui tratament corect, gingivita va conduce treptat spre parodontoză.

Tratament eficient și fără durere, la SANADOR

Tratamentul parodontozei începe cu o curățare profesională, riguroasă, a dinților și a spațiilor dintre gingie și os, în scopul înlăturării plăcii bacteriene și a depunerilor de tartru. Când boala este avansată, poate fi necesar tratamentul medicamentos sau cel chirurgical. În cazul lui Marius, boala parodontală se afla deja într-un stadiu avansat, de aceea medicul stomatolog a recomandat în prima etapă a tratamentului câteva extracții.

„Împreună cu colegii specialiști în parodontologie și în protetică dentară, am stabilit planul de tratament complet. Am efectuat extracții dentare, urmate de regularizări osoase și lifting de sinus bimaxilar, în mai multe ședințe, grupate pe cadrane, pentru a putea obține un volum osos suficient pentru a insera implanturi dentare (cinci implanturi în zonele laterale ale maxilarului și două implanturi în zona frontală inferioară). Perioada postoperatorie a decurs fără evenimente deosebite, pacientul a respectat indicațiile medicale și s-a prezentat periodic la control, trecând cu succes la etapa în care s-au realizat lucrările protetice finale”, explică Dr. Victor Răzvan Bărbulescu.

Astfel, după un tratament complex și de durată, finalizat cu succes, pacientul a obținut o dantură nouă, sănătoasă și a înțeles importanța unei igiene dentare corecte și a consultului stomatologic periodic.

„La începutul terapiei, nu știam cum voi putea trece prin această experiență, însă acum realizez că nu a fost atât de greu pe cât mă așteptasem. La domnul doctor nu doare nici măcar înțepătura de la anestezie, nu știu cum reușește! După ce aceasta și-a făcut efectul, nu am mai simțit absolut nimic. Apoi, când s-a încheiat intervenția, anestezia a trecut la fel de repede, nu am rămas mult timp amorțit sau cu durere“, povestește Marius.

Marius alături de Dr. Victor Răzvan Bărbulescu

Clinica de Stomatologie SANADOR a fost înființată în anul 2006, iar de atunci se află în spatele zâmbetelor a mii de pacienți. De-a lungul anilor, medicii bine pregătiți și empatici din echipa SANADOR s-au ocupat cu dăruire și profesionalism de pacienții cu probleme stomatologice, abordând o multitudine de patologii complexe, cu grade diferite de dificultate. Clinica de Stomatologie se află la etajul 5 al Clinicii SANADOR Victoria corp A și dispune de cabinete utilizate exclusiv pentru chirurgie dento-alveolară, endodonție, protetică și profilaxie dentară.

Programează o consultație

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR