Centrul Oncologic Sanador asigura pacientilor o gama complexa de servicii moderne și integrate de diagnostic, tratament al cancerului si urmărire post-terapeutica, pornind de la ambulator, spitalizare de zi și continuă, oncologie medicală, radioterapie, brahiterapie, medicina nucleara, SPECT CT și terapie izotopica, impreuna cu cele mai performante echipamente si tehnologii medicale, aplicate de medici cu o bogata experienta in domeniu.


Centrul Oncologic Sanador, aripa noua a spitalului, dispune astfel, de bloc operator la standarde internationale (fiecare sala de operatie este dotata cu plafon cu flux laminar, cu grad de asepsie 3-4, asigurand protectie impotriva infectiilor intraspitalicesti), anestezie si terapie intensiva, compartiment de primiri urgente (24/24H) cu 18 linii de garda si flota proprie de ambulante.


Printre terapiile disponbilie in cadrul Centrului Oncologic Sanador se numara:


Chimioterapia, terapie recomandata in cazul cancerului de sânge (de exemplu, leucemia şi limfomul), a cancerul de vezica, cervical, colorectal, esofagian, gastric, pulmonar, pancreatic si de prostata. Unele forme de cancer de san si cele legate de tiroida nu necesita chimioterapie, exceptie fiind cazurile de cancer in stadiu incipient, care nu necesita o operatie.


Iodoterapia - termenul de radioiod se refera la o forma radioactiva de iod (numit izotop), care are masa atomica diferita fata de iodul obisnuit. Acest tratament se bazeaza pe faptul ca celulele tiroidiene au capacitatea de a capta si a retine iodul, si fiind un izotop radioactiv, acesta va distruge celulele tiroidiene in timp (din interior). De aceea, terapia cu radioiod este una specifica  pentru bolile glandei tiroide. Tratamentul cu radioiod (radioiodoterapia) se foloseste pentru doua boli:


• Cancerul tiroidian diferentiat (96% din cancere tiroidiene), acesta fiind un grup larg care include urmatoarele tipuri de cancer: papilar, folicular si cel cu celule Hurthle,


 • • Hipertiroidismul, atat prin boala autoimuna (boala Basedow-Graves), cat si prin gusa nodulara toxica.

  Radioterapia, o metoda terapeutica cu actiune loco-regionala, care foloseste radiatiile ionizante pentru distrugerea celulelor tumorale maligne (celulele canceroase). Controleaza cresterea tumorii, limitand in acelasi tip efectele adverse asupra tesuturilor sanatoase din imediata vecinatate. Utilizata ca si tratament curativ, independent sau in corelatie cu interventiile chirurgicale si tratamente sistemice oncologice, radioterapia este extrem de eficienta in eradicarea anumitor tipuri de cancer. Utilizeaza iradiere cu raze X si/sau electroni de inalta energie pentru a distruge celulele canceroase in cadrul unor tumori la san, prostata, cap si gat, plamani si alte organe unde radioterapia este indicata. Tratamentul prin radioterapie poate fi utlizat, deci, cu doua scopuri, curativ si paliativ.

  Radiochirurgia cerebrala (SRS/SRT) este tehnica de radioterapie non chirurgicala care este folosita pentru a trata tumori maligne, benigne sau malformatii cerebrale. Se poate trata precis in cateva sedinte cu doza mare de radiatii comparativ cu radioterapia conventionala, ceea ce permite reducerea semnificativa a toxicitatiilor pe tesuturile sanatoase. Cand folosim stereotaxia pentru tratamentul tumorilor in afara sistemului nervos, aceasta se numeste radioterapie stereotaxica corporeala (SBRT).


  Brahiterapia interstitiala, o forma de iradiere interna cu precizie ridicata folosita ce se adreseaza cu precadere cancerelor ginecologice – col uterin, endometru vagin si vulva -, dar si pentru cancerul canalului anal. 

  Sanador este singurul centru din Bucuresti ce le ofera pacientilor posibilitatea efectuarii acestui tip de tratament de ultima generatie.  Fiecare caz medical este analizat individual, de catre o Comisie Oncologica Multidisciplinara (Tumor Board) alcătuita din medici cu experienta, din diferite arii medicale (radioterapie, chirurgie oncologica, neurochirurgie, imagistica, anatomie patologica, nutritie, etc.), cu scopul de a oferi pacientilor solutii medicale personalizate, care sa le asigure cel mai bun rezultat posibil.


Galerie foto

Specialitati

Centrul Oncologic Sanador Strada Sevastopol nr. 5, sector 1, București

Program Luni - Vineri: 8.00 - 20.00, Sâmbătă: Închis

Metrou Magistrala M1, M2 - Stația Piața Victoriei

RATB 20, 24, 34, 42, 45, 131, 182, 300, 301, 381, 783