Sănătatea copilului în colectivitate

O problema ce îl macină pe fiecare părinte

Părinții consideră că niciodată nu pot fi prea grijulii în ceea ce privește sănătatea copiilor. Mai ales după ce micuții au intrat deja în colectivitate.

Cei mici trebuie supuși unor analize în mod regulat pentru a se asigura că starea medicală se înscrie în parametri normali. Pediatrii ne transmit că analizele nu se fac doar la intrarea în colectivitate și la începutul fiecărui an școlar, ci și în perioadele dintre aceste borne. De ce? Pentru că, deși analizele inițiale pot indică faptul că micuțul este sănătos, nu trebuie să uităm că, în colectivitate, copiii se contaminează unii pe ceilalți. De exemplu, dacă în mediul în care ei "activează" apare un caz de scarlatină, de infecție steptococica, micuții trebuie verificați cu un test de exudat faringian.

În momentul în care survine un astfel de episod, se recomandă că toți copiii din acea colectivitate să facă exudat. Care ar mai fi situațiile în care se pliază un exudat nazal? În primul rând, în cazul unui nou-născut sau sugar mic cu secreții nazale colorate. În al doilea rând, dacă apare tusea persistența.

SANADOR va propune PACHETUL SANADOR BABY, ce conține următoarele analize:

Pachet SANADOR Baby: Examen coproparazitologic, Cultură exsudat faringian (+ antibiogramă, dacă este cazul), Cultură secreții nazale (+ antibiogramă, dacă este cazul). Preț pachet: 105 lei*

Ce tip de exudat avem și de ce e necesar

1. Exudatul faringian: acesta ne arată dacă există streptococul beta-hemolitic. Se face pentru a descoperi starea de purtător a copilului, agentul etiologic sau cauza unei infecții faringiene.

Aproximativ 70% din faringite sunt de etiologie virală: rhinovirusuri, adenovirusuri, virusuri gripale (gripă), infecție cu virusuri paragripale. Dacă faringită are etiologie bacteriană cel mai frecvent implicat este Streptococcus pyogenes (Streptococ b hemolitic grup A, PYR pozitiv).

2. Examenul coproparazitologic iese pozitiv foarte rar. Trebuie să fie o infestare masivă. Aici, există reguli importante: Nu se amestecă cu urină, nu se recoltează imediat după tratamente antidiareice sau antibiotice. Recipientele speciale se cumpără de la farmacie. La sugari, părintele va lua o proba suficientă de materii fecale din scutec. Proba trebuie să ajungă cât mai repede la laborator.

3. Examenul nazal poate pune în evidență starea de purtător sănătos sau o infecție cu stafilococ, pneumococ sau Hhttps://www.SANADOR.ro/pneumonie-haemophilus-influenzaeaemophilus influenzae. Pot fi depistate tulpinile acestea în nasul copiilor care sunt sănătoși, dar care au fost vaccinați. Tulpinile respective din nas nu sunt tulpini periculoase, dar pot exista. Rinita este un diagnostic des întâlnit și este cauzată des de virusuri (rhinovirusuri, adenovirusuri, virusuri gripale, paragripale, Coxsackie A) și rareori de bacterii.

*Preț valabil la data de 31 august 2022. Acesta poate suferi modificări. Pentru un preț actualizat vă rugăm apelați 021 9699, Call Center disponibil nonstop.

SANADOR