Fistulă arteriovenoasă în vederea hemodializei, realizată gratuit, prin decontare CNAS

La Spitalul Clinic SANADOR, fistula arteriovenoasă în vederea hemodializei este realizată de medici chirurgi vasculari cu experiență vastă, în mod gratuit, prin decontare CNAS!

  • La SANADOR, fistula arteriovenoasă în vederea hemodializei este realizată de medici chirurgi vasculari cu experiență vastă. Pentru pacienții asigurați CNAS, procedura este complet gratuită!

Pachetul disponibil la SANADOR include procedura propriu-zisă, o noapte de spitalizare și consult la medic de specialitate.

Află mai multe detalii și programează-te la consult în vederea intervenției:

• Tel.: 0743.171.437 sau e-mail la anisoara.marin@SANADOR.ro

Fistula arteriovenoasă este o comunicare între o arteră și o venă prin care sângele circulă direct, ocolind unele capilare. Fistulele arteriovenoase în vederea dializei sunt create chirurgical de către chirurgul vascular, cu scopul de a asigura un debit sanguin crescut, necesar pentru procedura de dializă la pacienții cu afecțiuni renale severe.

Intervenția chirurgicală este una relativ simplă, nedureroasă, care se realizează cu anestezie locală și care durează aproximativ 30-45 minute. Locul de elecție pentru crearea fistulei arteriovenoase este la nivelul plicii cotului, unde se creează o comunicare între o arteră și o venă a membrului superior, dar astfel de fistule se pot realiza și în alte regiuni ale corpului. Practic, prin intermediul fistulei se şuntează vena la arteră, iar sângele din arteră va trece în venă. Crearea unei fistule arteriovenoase este considerată cea mai eficientă și cea mai durabilă metodă de acces pentru dializă.

Află mai mult despre indicațiile și avantajele acestei proceduri aici.

Acest material a fost creat la data de 21 septembrie 2021 și modificat la 18 aprilie 2024.

SANADOR