Coordonatorul Academiei de Senologie SANADOR susține un curs internațional la Atena

Academia de Senologie SANADOR se implică activ în programele și evenimentele dedicate dezvoltării educației medicale, organizate de instituții publice și private, precum și de centre universitare și de cercetare. Acest centru de excelență SANADOR are ca obiectiv transmiterea, aplicarea și îmbunătățirea cunoștințelor necesare pentru diagnosticarea și tratarea cu succes a problemelor mamare, indiferent dacă sunt maligne, benigne sau doar estetice. Prin urmare, experții din cadrul Academiei de Senologie participă frecvent la conferințe medicale și susțin astfel de cursuri de formare medicală continuă, destinate profesioniștilor din domeniul sănătății.

În acest context, Prof. Dr. Ștefan Voiculescu, medic primar chirurgie generală, coordonatorul Academiei de Senologie SANADOR, susține vineri, 19 mai 2023, mai multe sesiuni de formare medicală în cadrul cursului „Imagistica și chirurgia sânului” organizat la Atena de Universitatea Mobilă de Mastologie Manosmed. Cursul se adresează în special medicilor ginecologi, oncologi, chirurgilor senologi, radiologilor, chirurgilor plasticieni, moașelor și include atât prezentări teoretice, cât și demonstrații practice și seminarii interactive.

Scopul acestui curs este să aducă împreună experți senologi din întreaga lume, care să împărtășească din cunoștințele și experiențele profesionale acumulate în domeniul imagisticii și chirurgiei sânului. Astfel, Prof. Dr. Ștefan Voiculescu va aborda mai multe subiecte importante, printre care principiile chirurgiei sânului, tehnici moderne de mastectomie (live-video), indicațiile ecografiei mamare și biopsiei instrumentale (core-biopsy) sub ghidaj ecografic și va susține, de asemenea, seminarii cu grupe de participanți.

Doctor în științe medicale, Prof. dr. Ștefan Voiculescu este medic primar Chirurgie generală, cu competențe în chirurgie laparoscopică, ecografie generală și chirurgie oncologică, realizând cu succes numeroase intervenții chirurgicale pentru tratamentul afecțiunilor mamare. Din anul 2018, Prof. Dr. Ștefan Voiculescu este membru al Societății Internaționale de Senologie și coordonatorul Academiei de Senologie din Centrul Oncologic SANADOR, membru International Breast Centers Network.

La Academia de Senologie SANADOR, pacientele beneficiază de cele mai avansate investigații imagistice pentru diagnosticarea afecțiunilor mamare -ecografie mamară cu sonoelastografie, mamografie cu tomosinteză și RMN mamar cu substanță de contrast, care pot depista un cancer incipient. Pentru un diagnostic de certitudine, în cazul tumorilor suspecte, pacientele au acces la biopsie instrumentală sub ghidaj ecografic.

În cazul unui cancer de sân, pot fi realizate tratamente oncologice avansate, la Centrul Oncologic SANADOR, iar intervenția chirurgicală se poate realiza minim invaziv sau clasic, prin mastectomie radicală cu reconstrucție mamară, după indicații, pentru o recuperare după mastectomie cât mai rapidă, la Spitalul Clinic SANADOR.

SANADOR