« Înapoi la site-ul SANADOR

SANADOR este partenerul tău medical de încredere în lupta cu noul coronavirus și îți oferă multiple metode de testare COVID-19. În prezent, cea mai precisă testare pentru identificarea infecției cu SARS-CoV-2 este testul RT-PCR.

Pentru COVID-19, sunt disponibile numeroase tipuri de teste, care pot detecta fie direct noul coronavirus, fie răspunsul organismului uman la infecția cu SARS-CoV-2 sau la vaccinarea împotriva COVID-19. Testarea RT-PCR, testele antigenice rapide, identificarea anticorpilor anti-nucleocapsidă de tip IgM și IgG, dozarea anticorpilor neutralizanți – sunt investigații disponibile la SANADOR.

Cuprins:

Testarea COVID RT-PCR

Testarea RT-PCR este cea mai exactă, standardul „de aur” pentru testarea COVID, utilizată în toată lumea pentru a diagnostica infecția cu noul coronavirus. Rezultatele eliberate de Laboratorul SANADOR sunt recunoscute peste tot în Europa și în lume.

Prețul unui test RT-PCR la SANADOR este de 190 de lei.

Testul RT-PCR (Real Time PCR) este un test performant de biologie moleculară care identifică ARN-ul viral SARS-COV-2 din exsudatul nazofaringian prin tehnici de amplificare a materialului genetic viral și poate recunoaște chiar și cantități foarte mici de virus.

Recoltările pentru testarea RT-PCR se pot efectua cu programare prin Call Center 021.9699 disponibil nonstop sau prin completarea formularului de mai jos, în Clinica SANADOR Buzești.

La SANADOR, rezultatul testului este disponibil în aproximativ 12 ore, poate fi vizualizat pe site-ul SANADOR și poate fi eliberat, la cerere, și în limba engleză, cu cod QR.

SANADOR deține singurul laborator din România acreditat RENAR pentru detecția si determinarea SARS-CoV-2 prin metoda Real-Time PCR. Acreditarea a fost obținută de la RENAR – organismul național de acreditare – la 24 iulie 2020. Acreditarea de către RENAR a Laboratorului SANADOR s-a făcut în baza standardului SR EN ISO 15189:2013, privind calitatea și competența în domeniul biologiei moleculare.

  • La SANADOR, rezultatul testului este disponibil în aproximativ 12 ore, poate fi vizualizat pe site-ul SANADOR și poate fi eliberat, la cerere, și în limba engleză, cu cod QR.

Testarea antigenică rapidă

Testul antigenic rapid identifică antigenul viral atunci când virusul se replică activ. Atât testele RT-PCR, cât și testele antigen fac parte din categoria testelor care pun în evidență prezența virusului, dacă acesta este prezent în organism.

Pentru testele antigenice rapide, recoltarea se face din exsudatul nazofaringian, iar rezultatul este disponibil în aproximativ 20 de minute. Prețul unui test antigenic rapid la SANADOR este de 72 lei.

Detectarea antigenelor virale SARS-COV-2 este disponibilă și în laboratoarele din cadrul rețelei SANADOR. Testele antigenice rapide se pot realiza, la cerere, cu programare prealabilă prin Call Center - 021.9699, disponibil nonstop, sau direct prin prezentarea la unul din punctele de recoltare COVID (v. mai sus), în timpul programului de lucru.

Testarea anticorpilor anti-SARS-COV-2

La SANADOR, pacienții pot accesa teste pentru identificarea anticorpilor specifici produși de organismul uman la contactul cu noul coronavirus (anticorpi anti-nucleocapsidă, de tip IgM și IgG). Testarea acestor anticorpi este recomandată persoanelor care au avut COVID-19 și poate identifica și persoanele care au avut infecții asimptomatice.

Persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19 pot accesa dozarea cantitativă a anticorpilor neutralizanți (anti-Spike RBD), pentru a afla nivelul de protecție oferit de sistemul imun. Anticorpii neutralizanți anti-spike împiedică atașarea virusului SARS-CoV-2 de celulele umane.

Recoltarea de sânge pentru aceste teste se poate face în oricare din clinicile sau punctele de recoltare SANADOR, fără a fi necesară o programare prealabilă. Rezultatul este disponibil online, în maximum 24 de ore de la recoltare.

Programează-te la testare!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp