« Înapoi la site-ul SANADOR

Vino la SANADOR pentru a beneficia de o evaluare completă a inimii și a sistemului cardiovascular!

Cardiologia intervențională este un domeniu al cardiologiei care utilizează tehnologii moderne performante pentru a explora din punct de vedere funcțional inima, care intervine minim invaziv pentru a trata bolile cardiovasculare. Programează-te la SANADOR pentru un consult chirurgical de specialitate!

Medicul cardiolog cu supraspecializare în cardiologia intervențională folosește tehnici imagistice și chirurgicale minim invazive specializate pentru a investiga și trata pacienții cu afecțiuni cardiovasculare. Aceștia folosesc o abordare minim invazivă, percutanată, endovasculară, arterială sau venoasă.

Ce proceduri se efectuează în cadrul Departamentului de Cardiologie Intervențională?

Departamentul de Cardiologie Intervențională din Spitalului Clinic SANADOR dispune de două săli de intervenție cu echipament modern, cu tehnologii și dispozitive de ultimă generație. Departamentul este compus din Laboratorul de Cateterism Cardiac și din Laboratorul de Electrofiziologie.

Angiograful Philips Azurion 7 cu 20”flat Detector face parte din aparatura de ultimă generație de platformă terapeutică ghidată imagistic, asigurând o reducere a dozei de iradiere atât pentru pacient, cât și pentru doctor, cu 50% în domeniul cardiologiei și 70% în domeniul vascular periferic, cu o înaltă calitate a imaginii.

Laboratorul de Cateterism Cardiac

Spitalul Clinic SANADOR deține un Laborator de Cateterism Cardiac ce se ridică la cele mai înalte standarde europene. Procedurile intervenționale cardiace sunt în prezent indispensabile, ele având atât scop diagnostic, cât și de tratament. Laboratorul de Cateterism Cardiac efectuează numeroase proceduri complexe dedicate bolilor cardiovasculare, dar și altor patologii care pot fi abordate endovascular.

SANADOR vine în ajutorul pacienților cu următoarele intervenții:

 • Coronarografia;
 • Ventriculografia;
 • Arteriografia;
 • Angioplastia cu balon și stent farmacologic activ;
 • Angioplastia percutană cu stent cu tromboaspirație în infarctul miocardic acut;
 • Angioplastia coronariană pentru leziuni cronice;
 • Implantarea de stimulator cardiac;
 • Arteriografia cerebrală;
 • Diagnosticarea și tratarea malformațiilor arteriovenoase;
 • Embolizarea arterelor uterine pentru fibromul uterin hemoragic;
 • Embolizarea gastrointestinală;
 • Embolizarea tumorală în patologiile oncologice.

Proceduri avansate de cardiologie intervențională

Procedurile chirurgicale cardiace și vasculare minim invazive au evoluat, reprezentând astăzi tratamentul de primă intenție în cazul patologiei cardiovasculare ce afectează structura inimii și a vaselor de sânge. În Spitalul Clinic SANADOR, pacienții pot beneficia de următoarele proceduri:

Laboratorul de Electrofiziologie și Dispozitive Implantabile

Aritmiile sunt tulburări de ritm cardiac frecvent întâlnite la pacienții cu patologie cardiovasculară. Laboratorul de Electrofiziologie și Dispozitive Implantabile are în dotare echipament performant, care dispune de software de ultimă generație, de ultimă generație cu ajutorul căruia tratăm cu succes toate tipurile de aritmii.

Angiograful Philips Azurion 7, disponibil la SANADOR, oferă tratamente personalizate realizate în siguranță datorită evaluării corecte a leziunilor și datorită timpului operator redus. Cu ajutorul angiografului ultraperformant, se pot efectua numeroase proceduri de diagnostic și tratament, inclusiv:

 • Implantarea de stimulatoare cardiace;
 • Implantarea de defibrilatoare cardiace;
 • Implantarea sistemelor de resincronizare;
 • Ablația cu radiofrecvență;
 • Studiul electrofiziologic al inimii.

Laboratorul de electrofiziologie are în dotare console de electrofiziologie intracardiacă multi-canal și sisteme 3D/4D de cartografiere color în timp real.

Programează-te la consultație!

La Spitalul Clinic SANADOR, echipa medicală din Departamentul de Cardiologie Intervențională rezolvă cazuri complexe. Află dacă problemele cardiovasculare cu care te confrunți își pot găsi soluția cu ajutorul tehnologiei moderne, revoluționare. Programează-te la SANADOR pentru a avea grijă de inima ta!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp