« Înapoi la site-ul SANADOR

Stresul cotidian, stilul de viață necorespunzător, activitățile zilnice istovitoare, înaintarea în vârstă își pun adesea amprenta asupra stării de sănătate. În funcție de particularitățile fiecărei persoane, acești factori pot conduce la diverse afectări mai mult sau mai puțin severe sau la agravarea unor boli deja existente.

Efectuarea de analize medicale și investigații cel puțin o dată pe an oferă informații esențiale cu privire la buna funcționare a organismului. De asemenea, examinarea anuală de rutină are un rol important în prevenirea diferitelor afecțiuni dar și în depistarea precoce a altor boli, fapt care face ca șansele de vindecare să crească.

Analizele medicale uzuale

Printre cele mai importante analize medicale efectuate de rutină, atât pentru femei, cât și pentru bărbați, se numără: glicemia, colesterolul, trigliceridele, hormonii tiroidieni, creatinina, ureea, transaminazele serice, bilirubina, calciul, fierul. În funcție de vârsta pacientului și de tabloul clinic al acestuia, se poate recomanda și testarea valorilor altor parametri.

Investigațiile imagistice sunt foarte importante pentru evaluarea stării de sănătate și pentru evidențierea unor eventuale leziuni sau situații deosebite. Ecografia abdominală totală oferă informații despre ficat, vezică biliară, splină, pancreas, stomac, rinichi, ovare și uter (la femei), prostată (la bărbați), vezică urinară.

  • Solicită mai multe detalii la 021.9699, Call Center disponibil nonstop!

Examene recomandate în funcție de sex

Cancerul de col uterin și cancerul de sân sunt frecvent întâlnite în rândul femeilor, chiar și mai tinere. Consultul ginecologic complet, care să includă și ecografie transvaginală, cu recomandări pentru testul Babeș-Papanicolau și testul de secreții vaginale, este esențial în evaluarea aparatului genital și în depistarea unor eventuale leziuni.

Ecografia de sân este foarte utilă pentru diagnosticul patologiei mamare. Totodată, dat fiind că femeile au o predispoziție mai mare pentru osteoporoză, pentru diagnosticarea acestei afecțiuni este indicată osteodensitometria, prin care se măsoară densitatea osoasă.

În cazul bărbaților, după vârsta de 50 de ani, este recomandată evaluarea sănătății prostatei. Un consult urologic ajută la identificarea unor eventuale disfuncționalități și la instituirea unui tratament precoce.

  • Vino cu încredere la SANADOR pentru a beneficia de pachetele complete de screening!

Evaluarea cardiologică

Odată cu înaintarea în vârstă și cu expunerea la factori de risc, sănătatea inimii poate fi afectată. Măsurarea pulsului, evaluarea dimensiunilor cordului, măsurarea frecvenței cardiace și a tensiunii arteriale, realizarea unei electrocardiograme de repaus sunt componente esențiale ale unul consult cardiologic, importante pentru diagnostic. Consultul cardiologic periodic este recomandat și pentru monitorizarea unor boli ale inimii deja existente.

Evaluarea cardiologică poate fi însoțită, în unele situații, și de o evaluare pulmonară. Una dintre cele mai frecvente examinări în acest sens este radiografia toracică, prin intermediul căreia sunt vizualizate inima, plămânii, pereții toracici, căile respiratorii și vasele de sânge. Acest tip de investigație ajută la identificarea unor leziuni pulmonare, precum cele întâlnite în tuberculoză, pneumonii, edem pulmonar. O contribuție importantă în evaluarea funcției pulmonare o aduce spirometria, un test simplu și non-invaziv.

  • Optează pentru un stil de viață sănătos! Alege prevenția cu pachetele complete SANADOR pentru EL și EA!

Alte consultații și investigații specifice

Controlul oftalmologic este, de asemenea, important. Este recomandat la toate vârstele, dar în special la vârstele mai înaintate, când pot apărea unele complicații. Cataracta, glaucomul, degenerescența maculară, retinopatia sunt doar câteva dintre afecțiunile severe care pot fi diagnosticate în cadrul unei evaluări oftalmologice complete.

Dieta necorespunzătoare, nerespectarea unui ritual al meselor, stresul, istoricul familial, dar și infecția cu Helicobacter pylori contribuie la apariția unor afecțiuni din sfera gastroenterologiei. Durerile abdominale de intensitate variabilă, meteorismul, tulburările de tranzit intestinal, prezența de sânge în scaun sunt câteva dintre simptomele ce pot indica o afecțiune a tubului digestiv și a organelor anexe. Consultul de gastroenterologie este recomandat în aceste situații.

Astfel de investigații pot fi efectuate individual sau, recomandabil, în cadrul unor pachete de investigații, o soluție optimă pentru accesarea unor servicii medicale și de laborator complete.

În dorința de a sprijini pacienții să opteze pentru un stil de viață sănătos, bazat în primul rând pe prevenție, SANADOR a creat pachete medicale dedicate pentru EA și EL.

  • Alege SANADOR pentru a te bucura de consultații la medici de elită și de tehnologie de top!

Pachetul Control Complet pentru EA

Acest pachet includeconsultații de specialitate: consultație medicală internă, consult oftalmologic complet, consultație gastroenterologie, consultație cardiologie, consultație obstetrică-ginecologie; investigații: electrocardiogramă de repaus, ecocardiografie, audiometrie, spirometrie, ecografie abdomen total, ecografie mamară (bilateral), ecografie transvaginală, mamografie (bilateral) în funcție de vârstă, examen radiologic cardio-pulmonar (față și profil) și analize de laborator.

Pachetul Control Complet pentru EL

Acest pachet include consultații: Consultație medicină internă, Consult complet oftalmologie, Consult gastroenterologie, Consult cardiologie, investigații: EKG repaus, Ecocardiografie, Audiometrie, Spirometrie, Ecografie abdomen total, Radiografie Cardiopulmonară, și analize de laborator.

Pachetul Control Complet Premium pentru EA

Acest pachet include consultații: Consult medicină internă, Consult oftalmologic complet, Consult gastroenterologie, Consult cardiologie, Consult dermatologie, Consult endocrinologie, Consult Obstetrică Ginecologie, investigații: Electrocardiogramă de repaus, Ecocardiografie, Audiometrie, Spirometrie, Ecografie abdomen total, Ecografie mamară (bilateral), Ecografie transvaginală, Ecografie tiroidă, Mamografie bilaterală -în functie de vârstă, Examen radiologic cardio-pulmonar (față și profil), Osteodensitometrie, RMN whole body și
analize de laborator.

Pachetul Control Complet Premium pentru EL

Acest pachet include consultații: Consultație medicină internă, Consult complet oftalmologie, Consult gastroenterologie, Consult cardiologie, Consult endocrinologie, Consult dermatologie, Consult urologie, investigații: EKG repaus, Ecocardiografie, Audiometrie, Spirometrie, Ecografie abdomen total, Ecografie tiroidă, Radiografie Cardiopulmonară, RMN Whole Body, și analize de laborator.

Solicită un pachet de screening SANADOR!

Solicită detalii sau unul dintre pachetele complete de consultații, investigații și analize de laborator completând formularul de mai jos. Un reprezentant SANADOR te va contacta în cel mai scurt timp posibil.

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp