« Înapoi la site-ul SANADOR


Descoperă chirurgia robotică minim invazivă

Chirurgia robotică permite medicului chirurg să efectueze intervenții minim invazive cu ajutorul unui set avansat de instrumente și cu o vedere tridimensională de înaltă rezoluție a câmpului operator. Nu „robotul” este cel care operează, ci medicul chirurg, folosindu-se de instrumentele avansate de care dispune sistemul da Vinci Xi, pe care le conduce prin intermediul unei console.

Sistemul de chirurgie robotică da Vinci Xi traduce în timp real mișcările mâinii chirurgului, de la consolă, asupra instrumentelor cu care este operat pacientul. Sistemul robotic oferă o libertate de mișcare superioară mâinii umane, precum și o vedere tridimensională mult mărită, de înaltă definiție, a câmpului operator.

  • Spitalul Clinic SANADOR deține cel mai performant sistem de chirurgie robotică da Vinci Xi

Beneficiile chirurgiei robotice

Pentru pacient, beneficiile chirurgiei robotice includ o spitalizare scurtă, mai puține complicații (precum infecțiile), durere și sângerare reduse, recuperare rapidă, cicatrici mai mici și mai puțin vizibile, alături de o siguranță sporită prin acuratețea mai bună a actului chirurgical.

  • Robotul da Vinci Xi: precizie, acuratețe, siguranță.

Intervenții Chirurgie Robotică

Procedurile chirurgicale care pot fi realizate robotic la Spitalul Clinic SANADOR, din Chirurgia generală, includ: rezecțiile de colon, rezecțiile de rect, chirurgia bariatrică, tratamentul herniilor inghinale și ventrale, gastrectomiile, tratamentul herniilor hiatale și al bolii de reflux gastroesofagian, cura achalaziei, chirurgia pancreasului, chirurgia splinei. Din Ginecologie, se adaugă histerectomiile (pentru tumori benigne sau maligne), miomectomiile, chirurgia endometriozei. În Urologie, intervenția robotică este de primă intenție în prostatectomii (chirurgia prostatei), dar este recomandată și pentru nefrectomii parțiale sau totale, excizii ale chisturilor, cistectomie sau pieloplastie.

  • Prin chirurgia robotică pot fi abordate intervenții chirurgicale din sfera Chirurgiei generale, Ginecologiei, Urologiei

Robotul chirurgical da Vinci Xi

Spitalul Clinic SANADOR îți oferă acces la cea mai performantă tehnologie în chirurgia robotică: da Vinci XI.
Prin utilizarea chirurgiei robotice se poate ajunge în locuri greu accesibile prin chirurgia clasică, păstrând astfel cât mai mult țesut sănătos și menajarea structurilor nervoase și vasculare. Chirurgia robotică permite o acuratețe de excepție a actului operator, cu prognostic post-operator foarte bun și complicații reduse, cu impact semnificativ asupra vieții pacientului.

În luna august (a.c.), la Spitalul Clinic SANADOR, au avut loc primele intervenții de chirurgie generală realizate cu ajutorul sistemului de ultimă generație da Vinci Xi, urmând ca, în curând, să fie realizate și intervenții de chirurgie robotică în sfera urologiei. Operațiile asistate robotic au inclus cura unei eventrații voluminoase, cura unei hernii inghinale bilaterale cu hernie ombilicală, dar și o amputație de rect la un bărbat tânăr, la care cancerul de rect implica și sfincterul anal, tratat anterior cu radioterapie neoadjuvantă. Caracteristic, la bărbat, este anatomia specifică a pelvisului, mai lung și mai îngust, situație în care abordul prin chirurgie clasică (deschisă) și cel laparoscopic sunt dificile, cu posibilă rezecție imperfectă și risc crescut de lezare accidentală a structurilor nervoase pelvine. Evoluția postoperatorie a pacienților a fost foarte bună.

Consult preoperator

Decizia asupra tipului de intervenție chirurgicală trebuie luată în urma discuției pacientului cu medicul curant, în care să fie explicate opțiunile disponibile și dacă este posibilă și recomandată intervenția prin chirurgie robotică. Ca orice tip de chirurgie, și chirurgia robotică prezintă riscuri. La fel ca alte tipuri de chirurgie minim invazivă, în cazurile complicate, chirurgia robotică poate necesita conversia la chirurgia deschisă.

Poți afla mai multe despre ce beneficii aduce chirurgia robotică și dacă această metodă este indicată în cazul tău vorbind cu unul dintre medicii specializați în chirurgie robotică de la SANADOR.

  • Medicul tău curant poate face recomandarea pentru chirurgie robotică

Programare

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

Galerie foto