Urologie

Urologia este specialitatea medico-chirurgicală ce trateaza bolile aparatului urinar, atât feminine, cât si masculin şi ale aparatului genital masculin. In cadrul Secției de Urologie se efectuează cu succes intervenții în diverse arii urologice:

Terapia multimondală litiazei urinare:

- litotritia extracorporală cu unde de şoc (eswl)

- ureteroscopie semirigida/ureteroscopie flexibilă cu litotritie laser sau litotritie balistică. Ureteroscopie: introducerea unui endoscop in uretera. Utilizarea principala este aceea de a extrage sau a pulveriza in mod localizat calculi ai ureterei. Se realizeaza sub anestezie generala cu ajutorul unui endoscop rigid sau flexibil. Pentru a indeparta calculul, sunt utilizate mai multe tehnici: extractia cu ajutorul unei sonde-saculet - pulverizarea cu ajutorul unei sonde ultrasonice sau electrohidraulice sau prin fascicol laser. 

- litotritie vezicala endoscopică, transuretrală -

- chirurgie deschisa 

- chirurgie laparoscopică

- montare/extragere stent ureteral autostatic

Chirurgie oncologică urologică:

Nefrectomia - ablația chirurgicală parțială sau totală a unui rinichi sau a ambilor rinichi. Aceasta poate fi deschisa sau laparoscopica.

    - Nefrectomia bilaterală este practicată când ambii rinichi sunt distruși și pot constitui sursă de complicații sau în caz de tumoră malignă.

    - Nefrectomia parțială este ablația unei părți a parenchimului renal și a căii excretorii (calice), corespunzătoare și este indicată în caz de tumoră a rinichiului sau de infecție renală localizată.


Cistectomia radicală cu derivatie urinară ureterointestinală sau neovezică de substitutie. Cistectomia re intervenție chirurgicală de îndepărtare parțială sau totală a vezicii urinare. Îndepărtarea vezicii urinare în întregime, la barbat, include implicit rezecția prostatei și a veziculelor seminale. Cistectomia radicală este standardul terapeutic pentru cancerul vezical invaziv, cu cele mai bune rezultate oncologice comparativ cu oricare alternativă terapeutică. Cistectomia radicală realizată precoce faţă de momentul diagnosticului invazivităţii îmbunătăţeşte prognosticul oncologic.


Prostatectomia - procedura chirurgicală prin care se îndepartează fie o parte din prostată, fie întreaga glandă. Această intervenție este recomandată în caz de cancer prostatic ori de hiperplazie benigna de prostată. Aceasta poate fi simplă/parțială – implică îndepărtarea unei porțiuni din glandă, sau radicală – presupune indepartarea totală a prostatei. De asemenea, există mai multe tipuri de prostatectomie radicală: clasică, laparoscopică.


- Nefroureterectomie cu cistectomie partială

- Suprarenalectomie deschisă sau laparoscopică

- Rezectia transuretrală a tumorilor vezicale


- Rezectia transuretrală de debolcare in cancerul de prostată


- Orhidectomia pe cale inghinală


- Amputatia de penis

- Limfodisectie retroperitoneala lombo aortică/pelvina/inghinală


- Punctia biopsie prostaică transrectală ecoghidată multiplă


Chirurgia patologiei benigne a aparatului urinar:


- Ureteropieloplastie chirurgicală deschisă sau laparoscopică


- Rezectia laparoscopică a chistului renal


- Reimplantarea ureterovezicală


- Rezectia endoscopică a ureterocelului


- Rezectia endoscopică a adenomului de prostată


- Uretroplastia cu grefa de mucoasa bucala


- Uretrotomia optica interna


- Cura chirurgicala a varicocelului – chirurgicala clasica/sub control microscopic/laparoscopica


- Cura chirurgicala a hidrocelului


- Cura chirurgicala a fimozei


- Cura chirurgicala a hipospadiasului


- Ureteroscopie diagnostica


- Uretrocistoscopie diagnostica

Galerie foto

Programeaza-te acum pentru consult:

Bloc operator

Blocul operator include 10 săli de operații și este dotat cu plafoane cu flux laminar, asigurând un grad de asepsie 3 sau 4, care face ca riscul pentru infecții nozocomiale să fie nesemnificativ. Fiecare sală de operație este deservită de o centrală proprie pentru tratarea aerului.

Tehnologie

Urologie.Spitalul Clinic Sanador pune accent pe implementarea tehnicilor chirurgicale cu minimă invazivitate. Pentru calitatea actului medical folosim echipamente ultraperformante în sălile de operație: 

• turnuri de laparoscopie și endoscopie  High Definition Olympus, inclusiv turn de laparoscopie 3D 
• electrochirurgie cu sigilare de vase ligasure Valleylab, bisturiu cu ultrasunete și mai multe modele de hemostază bipolară 
• lămpi scialitice tehnologia “fără umbre” cu LED Draeger 
• brațe pneumatice de chirurgie și anestezie Draeger 
• microscoape operatorii cu două posturi Zeiss 
• radiologie portabilă Siemens 
• brațe C Siemens 
• instrumente lungi (XL) pentru chirurgia laparoscopică a obezității 
• gamă completă de staplere pentru suturi mecanice, folosite în chirurgia digestivă 
• instrumentar chirurgical Aesculap

• transmisie live din sălile de operații Terapie intensiva

Urologie. Departamentul este conectat cu cea mai performantă secție de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din sectorul medical privat, cu 17 posturi (paturi cu toate funcțiunile acționate electric), sistem de console “bridge” deasupra patului prevăzut cu prize de gaze medicale, prize electrice, lumină de noapte, precum și suport pentru monitoare, ventilatoare, injectomate și perfuzomate. Departamentul ATI este prevăzut cu centrală proprie de tratare a aerului, pentru asigurarea unui grad adecvat de asepsie. De asemenea, în cadrul departamentului există și rezerve septice de terapie intensivă. 


Conditii de spitalizare

Spitalizarea se face în rezerve de 1 sau 2 paturi, cu dotări de 5* (fotoliu sau canapea pat, televizor LCD, frigider, minibar, casetă de valori, cântar, uscător de păr). Fiecare rezervă are baie proprie. Paturile din rezerve sunt motorizate cu 5 segmente și prevăzute cu consolă de gaze medicale și prize electrice. Pacientul are la dispoziție: halat, prosoape, papuci, obiecte de toaletă de unică folosință, un telefon mobil personal cu buton de “call nurse” cu ajutorul căruia poate apela și comunica direct cu asistentele de pe secție și cu alte persoane din afara spitalului. Pe toată durata spitalizării, pacientul beneficiază de mai multe tipuri de meniuri (3 mese și 2 gustări zilnic), personalizate în funcție de afecțiunile sale și de vârstă (adult sau copil), și atent monitorizate de către dieteticienii spitalului.


Servicii medicale

  test

Echipa medicala

Programeaza-te acum pentru consult: