Neurochirurgie

Ca sa intelegi de ce, la Spitalul Clinic Sanador, am investit mult in Departamentul de Neurochirurgie, iti spunem, in detaliu, ce inseamna aceasta stiinta: Neurochirurgia este o ramura a chirurgiei care se ocupa de operatiile pe creier si alte intervenții asupra sistemului nervos, sistemul nervos de control care regleaza activitatile din organism. Operatiile pe creier sunt in general extrem de delicate si implică o serie complicata de tehnici, echipament si tehnologie sofisticata.

Departamentul de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic Sanador este unul dintre cele mai dinamice si profesioniste din lumea chirurgicala. Cum am investit in aceasta ramura a chirurgiei? Neurochirurgia beneficiază in cadrul Sanador de tot ceea ce defineste inteligenta medicala in acest domeniu: tehnologie medicala de ultima generatie, competenta si responsabilitatea echipei de neurochirurgi.

Ce patologii din Neurochirurgie abordam la Sanador? Zilnic, tratam in conditii de siguranta intreaga patologie neurochirurgicala, atat craniocerebrala, cat si spinala (degenerativă – hernii de disc, tumorale, reconstructive), rezultatele fiind comparabile cu cele inregistrate in spitale de neurochirurgie din întreaga lume.

Pe cine operam la sectia de Neurochirurgie? Aici operam pacienți din intreaga tara si din Europa, constienti fiind ca beneficiaza de o echipa de elita de neurochirurgi, dublată in execuție de echipamente ultra-performante. Departamentul de Neurochirurgie este echipat ”state of the art”, cu aparatura operatorie de ultima generatie – microscop operator Zeiss Kinevo 900 – unic in Romania, echipament chirurgical de calitate superioara, sistem de neuronavigatie si aspiratie tumorala.

Unde au loc operatiile de la Neurochirurgie? Toate interventiile se desfasoara in cadrul unui bloc operator dotat cu instalatie care determina instalarea unei suprapresiuni, determinand astfel eliminarea germenilor si implicit lipsa infectiilor intraspitalicesti.

Cine sunt specialistii din cadrul Departamentului de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic Sanador? Echipa medicala este formata din medici de renume, recunoscuti in tară si peste hotare, cu zeci de ani de experienta in domeniu, zeci de ani de studiu, mii de operatii efectuate cu succes in neurochirurgie. Dar mai presus de toate, este formata din medici si cu inima, si “cu cap”.

Galerie foto

Programeaza-te acum pentru consult:

Bloc operator

Blocul operator include 10 săli de operații și este dotat cu plafoane cu flux laminar, asigurând un grad de asepsie 3 sau 4, care face ca riscul pentru infecții nozocomiale să fie nesemnificativ. Fiecare sală de operație este deservită de o centrală proprie pentru tratarea aerului.

Tehnologie

Departamentul de Neurochirurgie este dotat cu tehnologie operatorie de ultimă generație: microscop operator Zeiss Kinevo 900 – unic în România, sistem de neuronavigație cerebrală Medtronic, sistem de aspirație cerebrală (CUȘĂ), aparat ce monitorizeaza potențialele nervului facial intraoperator (EMG nerv facial) – util în tumorile de cerebel și trunchi cerebral, masă de operații Maquet, aparat de radiologie cu braț mobil (C-arm) care efectuează radiografii intraoperatorii de mare acuratețe. Departamentul este conectat cu Secția de Terapie și Anestezie Intensivă, pregătită să preia cazuri de maximă dificultate.

Terapie intensiva

Blocul operator este conectat cu cea mai performantă secție de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din sectorul medical privat, cu 17 posturi (paturi cu toate funcțiunile acționate electric), sistem de console “bridge” deasupra patului prevăzut cu prize de gaze medicale, prize electrice, lumină de noapte, precum și suport pentru monitoare, ventilatoare, injectomate și perfuzomate. Departamentul ATI este prevăzut cu centrală proprie de tratare a aerului, pentru asigurarea unui grad adecvat de asepsie. De asemenea, în cadrul departamentului există și rezerve septice de terapie intensivă.

Conditii de spitalizare

Spitalizarea se face în rezerve cu 1 pat sau 2 paturi (prevăzute cu consolă de gaze medicale), cu dotări de 5 stele: televizor LCD, frigider, minibar, casetă de valori, uscător de păr, cântar. Fiecare pacient de la Neurochirurgie beneficiază de: halat, prosoape, papuci, obiecte de toaletă de unică folosință, un telefon mobil cu buton “call nurse” cu ajutorul căruia poate apela și comunica direct cu asistentele de pe secție, dar și în exteriorul spitalului. Pe toată durata spitalizării, pacientul beneficiază de mai multe tipuri de meniuri (3 mese și 2 gustări zilnic), personalizate în funcție de afecțiunile sale medicale și de vârstă (adult sau copil) și atent monitorizate de către dieteticienii spitalului.

Echipa medicala

Programeaza-te acum pentru consult: