Nefrologie

Nefrologie:  specialitatea medicală care se ocupă cu studiul patologiei renale.

Una dintre cele mai cunoscute afecțiuni renale este litiaza renală sau în termeni populari, “pietre la rinichi”. Acestea sunt calculi renali care se pot localiza în rinichi, uretere, vezică, uretră, iar cu cât este mai mare calculul respectiv, cu atât simptomele sunt mai pronunțate: greață, vărsături, febră, frisoane, dureri de stomac, dureri de spate, urină tulbure sau sânge în urină.

Alte afecțiuni legate nefrologice, care pot aduce pacientul la specialistul în nefrologie sunt:
- insuficiență renală acută (pierderea funcției renale) sau în situații acute legate de alte afecțiuni (sepsis, intervenții chirurgicale): 
- infecții urinare recurente sau cronice;
- pielonefrite, cistite sau uretrite
- hematuria, proteinuria
- pacienți hipertensivi care, deși urmează un tratament, nu cunosc ameliorări sau imbunatiri ale stării de sănătate;
- afecțiunile de tip malign (neoplasm renal sau cancer renal) sau patologie renală la pacient cu neoplazii; 

Specialistul în nefrologie are un rol esențial în ceea ce privește pacienții pentru dializă, acesta indică dacă este cazul sau nu, care este momentul începerii procedurii și tipul de dializă, monitorizează evoluția acesteia și tratează eventualele complicații ale pacienților aflați în tratament prin dializă cronică. 

La Sanador, pacientul poate beneficia de dializă în urma unei insuficiențe renală acute de necesitate sau în cazul agravării acute a unei insuficiențe renale cronice în urma unei intervenții chirurgicale, până la stabilizarea pacientului. 

Galerie foto

Programeaza-te acum pentru consult:

Echipa medicala

Programeaza-te acum pentru consult: