Medicină Internă

Medicina internă este specialitatea care se ocupă cu diagnosticul, tratamentul și prevenirea bolilor care afectează unul sau mai multe organe interne. Medicina internă sau medicina generală este specialitatea medicală care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul bolilor adulte. Medicii specializaţi în această zonă sunt numiţi interniști.

Secția Medicală a Spitalului Sanador, situată la etajul 9, are o capacitate de 20 de paturi repartizate atât în rezerve duble (9), cât și rezerve single (5). Personalul medical care deservește secția medicală este abilitat pentru îngrijirea pacienților atât cu afecțiuni acute cât și cu afecțiuni cronice invalidante cu multiple comorbiditati ce necesită îngrijiri complexe (pacienți cu traheostoma, gastrostoma, imobilizați la pat, ce necesită alimentație parenterală).    

Deoarece în secția medicală exista o linie de gardă, se internează pacienți atât în regim de urgență (pacienți cu prezentare la CPU ce necesită internarea), cât și pacienți cu internare în regim programat. De asemenea, de la deschiderea spitalului au fost preluați pe secția de medicină internă o serie de pacienți veniti prin transfer de la alte spitale (atât din țară cât și din străinătate. De ex: AKH Viena, Anadolu etc.).

În secția noastră, este posibilă internarea pacienților ce necesită însoțitor permanent, cum este cazul pacienților imobilizați la pat, cu cecitate bilaterală sau cu demență severă.

Totodată, în cazul pacienților imobilizați  și cu spitalizare îndelungată, există posibilitatea prevenției apariției escarelor prin saltea antiescara cât și efectuarea fiziokinetoterapiei pe toată durata internării. Există o colaborare permanentă între medicul internist, adică specialistul în medicină internă, și medicul infecționist, nefrolog, cardiolog, ortoped, reumatolog, hematolog etc.

La Spitalul Clinic Sanador, în secția medicală, există posibilitatea de a diagnostica și de a  iniția tratament pentru afecțiuni medicale dintre cele mai complexe: afecțiuni de natură pneumologică (pneumonii, astm bronșic, BPOC, bronsiectazii suprainfectate, PID, sindrom de apnee în somn), hematologică (anemii, trombocitopenii, purpură trombocitopenica, mielom multiplu etc.), reumatologică (poliartrită reumatoidă, artrite reactive, Boala Still,etc), alergologică (alergodermii,edem Quinke,mastocitoză), afecțiuni nefrologice (insuficiență renală cronică acutizata, infecții urinare, pielonefrite).

Dispunem de o multitudine de investigații în Medicina Internă ce se pot efectua în spital pentru stabilirea unui diagnostic cât mai precoce și corect. Astfel, pe lângă investigațiile de rutină (ecografie, radiografie, CT, RMN), se pot efectua o multitudine de alte investigații specifice în cadrul fiecărei patologii, cum ar fi: ERCP, fibroscopie, toracocenteză și paracenteză diagnostica, puncții ghidate ecografic/CT, ecografie transesofagiana, polisomnografie, coronarografie.

De asemenea, pentru pacienții ce dezvoltă insuficiență renală acută și necesită homodiafiltrare, există posibilitatea transferului în ATI cu montare de cateter de dializă și inițierea hemodiafiltrarii.

Secția medicală a Spitalului Sanador este condusă de Dr Trifan (Constantin) Cătălina, Medic Primar Medicină Internă, Medic Specialist Cardiologie, Competență Ecografie Generală afiliată și la Colegiul Medicilor din Anglia (GMC) din 2011.

Galerie foto

Programeaza-te acum pentru consult:

Echipa medicala

Programeaza-te acum pentru consult: