Epidemiologie

Epidemiologie: disciplina care studiază factorii ce intervin în apariția, frecvența, transmiterea și evoluția bolilor, cât și aplicarea mijloacelor de prevenție, iar prin profilaxie înţelegem ansamblul măsurilor medico-sanitare impuse pentru prevenirea apariției și a răspândirii bolilor.

Epidemiologia bolilor infecțioase transmisibile se ocupă de descrierea evoluției acestora în populație, riscul de răspândire al bolilor transmisbile în populație și măsurile nespecifice și specifice de prevenire a îmbolnăvirilor.
 
Profilaxie. Una dintre cele mai importante măsuri de prevenire a bolilor infecțioase transmisibile este vaccinarea. Cu ajutorul epidemiologiei se stabilesc calendarele de vaccinare naționale în toate statele lumii și se decide utilitatea vaccinărilor la anumite grupuri populaționale la risc de îmbolnăvire.
 
Una dintre categoriile populaționale la risc este reprezentată din călătorii în zone geografice în care riscul de îmbolnăvire este mai mare față de cel din România sau în care există boli infecțioase transmisibile specifice zonei.
 
În Sanador, prin Centrul de Vaccinări Internaționale acreditată de Ministerul Sănătății, se oferă serviciile de consultanță în vederea unei călătorii în zone geografice cu risc pe baza datelor epidemiologice furnizate de organisme de specialitatea internaționale.
 
Profilaxie. Aceste servicii constau atât în măsuri nespecifice de protecție, cât și în oferta de vaccinări disponibile în funcție de zona de călătorie.

Galerie foto

Programeaza-te acum pentru consult:

Echipa medicala

Programeaza-te acum pentru consult: