Dermatologie-Venerologie

Dermatovenerologie. O piele sănătoasă este o piele frumoasă. Însă pe lângă rolul estetic pe care îl are pielea, aceasta are rol de protecție a organismului împotriva infecțiilor și factorilor externi și de a menținre temperatura nomală a corpului. Vârsta, moștenirea genetică şi modul de viață (factori decisivi în dermato venerologie)  acționează în mod direct asupra pielii. 

Dermatologie: este specialitatea medicală care studiază patologia pielii, diagnosticând și tratând bolile de piele care apar la pacienți de toate vârstele, fiind declanșate de cauze virale, bacteriene, fungice și infecțioase. Diagnosticul se pune de medicul dermatolog, în urma examinării atente a pielii (cu dermatoscopul), însă unele afecțiuni necesită investigații suplimentare sau analize de laborator. Dintre bolile de piele care fac obiectul dermatologiei menționăm: dermatita, acneea, eczema, prurit, rozacee, psorizis și până la leziuni canceroase, cancer de piele. 

În cadrul departamentului Dermatologie Sanador puteți beneficia de tehnologia FotoFinder - dermatoscop de înaltă performanţă ce reprezintă standardul de excelenţă în dermatoscopia digitală. Acesta utilizează tehnica microscopiei prin epiluminiscenţă, care permite descoperirea la timp a aluniţelor cu probleme sau chiar a cancerului de piele. Aparatul FotoFinder, important în Dermatovenerologie, poate fi folosit atât pentru examinarea periodică a aluniţelor, cât şi pentru analizarea a zeci de alte tipuri de afecţiuni cutanate. Înmagazinarea digitală a imaginilor, cu ajutorul acestei tehnologii, permite verificarea periodică a leziunilor, cu observarea evoluţiei lor în timp. Astfel, în Dermatologie, se poate realiza o hartă dermatoscopică a pacientului, care poate include până la 50 de leziuni.

Venerologia se adresează bolilor cu transmitere sexuală (venerice), denumite și boli venerice, care pot avea un impact major asupra sănătății. Cele mai frecvente manifestări sunt: virusul HIV, sifilis, virusul simplex 1 și 2, virusurile hepatice B și C, gonoreea sau infecția cu Chlamidia.

Galerie foto

Programeaza-te acum pentru consult:

Echipa medicala

Programeaza-te acum pentru consult: