Chirurgie Toracică

Departamentul de Chirurgie Toracică al Spitalului Clinic Sanador este dotat la cele mai înalte standarde medicale, permitând efectuarea unei game vaste de intervenții chirurgicale (în scop terapeutic sau de diagnostic) pentru pacienții cu afecțiuni patologice ale: plămânilor, pleurei, traheii, diafragmului, peretelui toracic, esogafului, mediastinului.

Printre cele mai frecvente afecțiuni tratate în cadrul departamentului de Chirurgie Toracică:   
 •      cancer pulmonar
 •      tumori benigne și alte afecțiuni inflamatorii/infecțioase ale plămânilor
 •      tumori mediastinale
 •      afecțiuni pleurale  (incluzând cura pneumotoraxului, empiemului, pleureziilor, tumorilor pleurale)
 •      tumori benigne sau maligne ale peretelui toracic
 •      malformații ale peretelui toracic
 •      stenoze și tumori traheale

Blocul operator cu 10 săli de operație este dotat cu plafoane cu flux laminar, asigurând un grad înalt de asepsie, care face ca riscul de infecții nozocomiale să fie nesemnificativ. Circuitul pacientului în cadrul blocului operator și pe secțiile de anestezie și terapie intensivă sau chirurgie este gândit spre a minimiza riscul infecțiilor intraspitalicești.

Chirurgie toracică. Pentru calitatea actului medical folosim echipamente ultraperformante în sălile de operație:
 •      turnuri de toraco/laparoscopie și endoscopie High Definition Olympus
 •      electrochirurgie cu sigilare de vase ligasure Valleylab
 •      lămpi scialitice tehnologia “fără umbre” cu LED Draeger
 •      brațe pneumatice de chirurgie și anestezie Draeger
 •      mediastinoscop R Wolf
 •      toracoscop
 •      radiologie portabilă Siemens  (pacientului i se poate efectua radiografie la pat)
 •      instrumentar chirurgical Aesculap  
 •      videochirurgie Duffner  

În acest context, în cadrul Spitalului Clinic Sanador poate fi diagnosticată și tratată minim-invaziv (spitalul pune accent pe implementarea tehnicilor minim-invazive) sau clasic, aproape orice patologie toracică. Printre cei mai bine cotați medici din București și din România își desfășoară activitatea aici, asigurând o echipă medicală cu un înalt nivel de pregătire și o experiență vastă în ceea ce înseamnă chirurgie toracică.

Blocul operator este deschis cazurilor medicale 24/24H și conectat cu cea mai performantă secție de Anestezie Terapie Intensivă din sectorul medical privat, pregatită pentru a face față oricărui tip de intervenție chirurgicală și prevăzută cu linie de gardă permanentă.

La internare, pacientului de la Chirurgie Toracică i se pun la dispoziție toate obiectele necesare șederii în spital, de la vestimentație, papuci, obiecte de toaletă, etc., fără ca acesta să fie nevoit a aduce obiecte din mediul extraspitalicesc. Alimentația pacientului este recomandată de nutriționist conform patologiei și respectând indicațiile medicului curant.

Galerie foto

Programeaza-te acum pentru consult:

Bloc operator

Blocul operator include 10 săli de operații și este dotat cu plafoane cu flux laminar, asigurând un grad de asepsie 3 sau 4, care face ca riscul pentru infecții nozocomiale să fie nesemnificativ. Fiecare sală de operație este deservită de o centrală proprie pentru tratarea aerului. Spitalul Clinic Sanador pune accent pe implementarea tehnicilor chirurgicale cu minimă invazivitate.

Tehnologie

Chirurgie toracică. Dotările tehnice ale sălilor de operații sunt de ultimă generație, ultraperformante: 

·        pentru mediastinoscopie se utilizează videomediastinoscop Wolf R.;

·        turn de endoscopie High Definition Olympus cu posibilitate de înregistrare a imaginilor intraoperatorii.

Terapie intensiva

Blocul operator este conectat cu cea mai performantă secție de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din sectorul medical privat, cu 17 posturi (paturi cu toate funcțiunile acționate electric), sistem de console “bridge” deasupra patului prevăzut cu prize de gaze medicale, prize electrice, lumină de noapte, precum și suport pentru monitoare, ventilatoare, injectomate și perfuzomate. Departamentul ATI este prevăzut cu centrală proprie de tratare a aerului, pentru asigurarea unui grad adecvat de asepsie. De asemenea, în cadrul departamentului există și rezerve septice de terapie intensivă.

Conditii de spitalizare

Chirurgie toracică. Pe toată durata spitalizării, pacientul beneficiază de mai multe tipuri de meniuri (3 mese și 2 gustări zilnic), personalizate în funcție de afecțiunile sale și de vârstă (adult sau copil), și atent monitorizate de către dieteticienii spitalului.Pacientul are la dispoziție: halat, prosoape, papuci, obiecte de toaletă de unică folosință, un telefon mobil personal cu buton de “call nurse” cu ajutorul căruia poate apela și comunica direct cu asistentele de pe secție și cu alte persoane din afara spitalului.
Spitalizarea se face în rezerve de 1 sau 2 paturi, cu dotări de 5* (fotoliu sau canapea pat, televizor LCD, frigider, minibar, casetă de valori, cantar, uscător de păr). Fiecare rezervă are baie proprie. Paturile din rezerve sunt motorizate cu 5 segmente și prevăzute cu consolă de gaze medicale și prize electrice.

Echipa medicala

Programeaza-te acum pentru consult: