Chirurgie Oncologică

Chirurgie oncologică: reprezintă principala metodă de tratament pentru pacienții care prezintă tumori maligne solide cu evoluție locală, fără metastaze la distanță. Prin intermediul intervenției chirurgicale medicul îndepărtează în întregime țesutul tumoral și curăță zona afectată, împiedicând astfel răspândirea celulelor canceroase în organism.

În funcție de tipul de tumoră, localizarea acesteia și stadiul de evoluție, chirurgia poate fi aplicată ca terapie singulară sau poate fi asociată cu alte tratamente oncologice – chimioterapie, radioterapie, etc.

În cadrul Secției de Chirurgie Oncologică se abordează întreaga gamă de intervenții aplicabile în tratamentul diverselor tipuri de tumori maligne:

·        Cancere feminine (cancer de sân, cancer de col uterin, ovar, endometru, vagin, vulvă);

 

·        Cancerele tubului digestiv (cancer de esofag, stomac, intestin subțire, colon, rect și anus, cancer de pancreas, ficat, căi biliare);


·        Cancere retroperitoneale, cancerele aparatului urinar (rinichi, vezică urinară, ureter, uraca, prostată, glandă suprarenală);


·        Cancerele părților moi;


·        Neurochirurgie si ORL.

Operațiile din cadrul Secţiei de Chirurgie Oncologică sunt efectuate de o echipă completă de specialiști, cu expertiză internațională în domeniu. Aceștia pun accentul pe utilizarea tehnicilor minim-invazive, cu durată minimă și recuperare postoperatorie cât mai rapidă a pacientului.

Unele dintre cele mai frecvente interventii efectuate in cadrul sectiei de Chirurgie Oncologica sunt:

  •      Histerectomia este interventia chirurgicala de extirpare a uterului. Aceasta poate fi histerectomie totală cu anexectomie bilaterală și limfadenectomi.


  •     Mastectomia este indepartarea totala a glandei mamare. O mastectomie este utilizata pentru indepartarea intregului tesut mamar daca aveti cancer de san sau aveti un risc foarte mare de a-l dezvolta. Este posibil sa se faca o mastectomie pentru a

elimina un san (mastectomie unilaterala) sau ambii sani (mastectomie bilaterala). Chirurgia pentru a restabili forma sanului poate fi facuta in acelasi timp cu mastectomia sau in timpul unei a doua operatii la o data ulterioara.

          

  •     Hemicolectomia reprezinta indepartarea chirurgicala a unei parti din colon. Partea ramasa contribuie la digestie. Aceasta este diferenta esentiala fata de colectomie, care se refera la indepartarea intestinala a intregului colon din intestinul subtire. In

plus fata de cancerul de colon, hemicolectomia poate fi, de asemenea, necesara din cauza altor tipuri de cancer. Anume, cand s-au format metastaze in colon. Acest lucru se intampla, de exemplu, in cazul cancerului ovarian sau a tumorilor in rinichi.


  •     Hepatectomia - o soluție pentru pacienții diagnosticați cu afectiuni hepatice. Aceasta este operația prin care se se rezeca o porțiune din ficat.  Conditia este ca, după rezecție, să rămână cel puțin 30% din ficat pentru că bolnavul să poată supraviețui. În  cazul bolilor cronice de ficat, porțiunea rămasă trebuie să fie de cel puțin 40%. Datorită capacității de regenerare a ficatului, la majoritatea bolnavilor acesta se reface integral într-un interval de timp de aproximativ un an. Hepatectomiile “minore", în care porțiunea rezecată este mică și operația are riscuri mici sau medii,  se pot efectua și minim invaziv, laparoscopic. Dar dacă intervenția necesită rezecarea a jumătate sau mai mult de jumătate de ficat, se va interveni printr-o intervenție „deschisa”, riscurile fiind mari sau foarte mari.


  •     Procedeul Whipple (duodenopancreatectomie cefalica) este intervenţia care ridica capul pancreasului, antrul gastric, duodenul, coledocul, colecistul şi primii centimetri din jejun.Duodenopancreatectomia cefalică cu prezervarea pilorului – operaţia TraversoLongmire este o variantă a operaţiei Whipple, care conservă pilorul; secţiunea duodenului se face la 2-3 cm sub pilor. Punctul cheie al intervenţiei este prezervarea vascularizaţiei piloroduodenale (artera pilorică, arcada gastro-epiploică dreaptă).


Galerie foto

Programeaza-te acum pentru consult:

Bloc operator

Blocul operator include 10 săli de operații și este dotat cu plafoane cu flux laminar, asigurând un grad de asepsie 3 sau 4, care face ca riscul pentru infecții nozocomiale să fie nesemnificativ. Fiecare sală de operație este deservită de o centrală proprie pentru tratarea aerului.

Tehnologie

Chirurgie Oncologică: Spitalul Clinic Sanador pune accent pe implementarea tehnicilor chirurgicale cu minimă invazivitate. Pentru calitatea actului medical folosim echipamente ultraperformante în sălile de operație: • microscop operator Zeiss Kinevo 900 • turnuri de laparoscopie și endoscopie High Definition Olympus • electrochirurgie cu sigilare de vase ligasure Valleylab • lămpi scialitice tehnologia “fără umbre” cu LED Draeger • brațe pneumatice de chirurgie și anestezie Draeger • brațe C Siemens • instrumentar chirurgical Aesculap • transmisie live din sălile de operații

Terapie intensiva

Blocul operator este conectat cu cea mai performantă secție de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din sectorul medical privat, cu 17 posturi (paturi cu toate funcțiunile acționate electric), sistem de console “bridge” deasupra patului prevăzut cu prize de gaze medicale, prize electrice, lumină de noapte, precum și suport pentru monitoare, ventilatoare, injectomate și perfuzomate. Departamentul ATI este prevăzut cu centrală proprie de tratare a aerului, pentru asigurarea unui grad adecvat de asepsie. De asemenea, în cadrul departamentului există și rezerve septice de terapie intensivă.

Conditii de spitalizare

Spitalizarea se face în rezerve cu 1 pat sau 2 paturi (prevăzute cu consolă de gaze medicale), cu dotări de 5 stele: televizor LCD, frigider, minibar, casetă de valori, uscător de păr, cântar. Fiecare pacient de la Chirurgie Oncologică beneficiază de: halat, prosoape, papuci, obiecte de toaletă de unică folosință, un telefon mobil cu buton “call nurse” cu ajutorul căruia poate apela și comunica direct cu asistentele de pe secție, dar și în exteriorul spitalului. Pe toată durata spitalizării, pacientul beneficiază de mai multe tipuri de meniuri (3 mese și 2 gustări zilnic), personalizate în funcție de afecțiunile sale medicale și de vârstă (adult sau copil) și atent monitorizate de către dieteticienii spitalului.

Programeaza-te acum pentru consult: