Chirurgie Oncologică

Chirurgie oncologică:  reprezintă principala metodă de tratament pentru pacienții care prezintă tumori maligne solide cu evoluție locală, fără metastaze la distanță. Prin intermediul intervenției chirurgicale medicul îndepărtează în întregime țesutul tumoral și curăță zona afectată, împiedicând astfel răspândirea celulelor canceroase în organism.

În funcție de tipul de tumoră, localizarea acesteia și stadiul de evoluție, chirurgia poate fi aplicată ca terapie singulară sau poate fi asociată cu alte tratamente oncologice – chimioterapie, radioterapie, etc.

În cadrul Secției de Chirurgie Oncologică se abordează întreaga gamă de intervenții aplicabile în tratamentul diverselor tipuri de tumori maligne:

·        Cancere feminine (cancer de sân, cancer de col uterin, ovar, endometru, vagin, vulvă);

·        Cancerele tubului digestiv (cancer de esofag, stomac, intestin subțire, colon, rect și anus, cancer de pancreas, ficat, căi biliare);

·        Cancere retroperitoneale, cancerele aparatului urinar (rinichi, vezică urinară, ureter, uraca, prostată, glandă suprarenală);

·        Cancerele părților moi;

·        Neurochirurgie si ORL.

Operațiile din cadrul Secţiei de Chirurgie Oncologică sunt efectuate de o echipă completă de specialiști, cu expertiză internațională în domeniu. Aceștia pun accentul pe utilizarea tehnicilor minim-invazive, cu durată minimă și recuperare postoperatorie cât mai rapidă a pacientului.

Galerie foto

Programeaza-te acum pentru consult:

Bloc operator

Blocul operator include 10 săli de operații și este dotat cu plafoane cu flux laminar, asigurând un grad de asepsie 3 sau 4, care face ca riscul pentru infecții nozocomiale să fie nesemnificativ. Fiecare sală de operație este deservită de o centrală proprie pentru tratarea aerului.

Tehnologie

Chirurgie Oncologică: Spitalul Clinic Sanador pune accent pe implementarea tehnicilor chirurgicale cu minimă invazivitate. Pentru calitatea actului medical folosim echipamente ultraperformante în sălile de operație: • microscop operator Zeiss Kinevo 900 • turnuri de laparoscopie și endoscopie High Definition Olympus • electrochirurgie cu sigilare de vase ligasure Valleylab • lămpi scialitice tehnologia “fără umbre” cu LED Draeger • brațe pneumatice de chirurgie și anestezie Draeger • brațe C Siemens • instrumentar chirurgical Aesculap • transmisie live din sălile de operații

Terapie intensiva

Blocul operator este conectat cu cea mai performantă secție de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din sectorul medical privat, cu 17 posturi (paturi cu toate funcțiunile acționate electric), sistem de console “bridge” deasupra patului prevăzut cu prize de gaze medicale, prize electrice, lumină de noapte, precum și suport pentru monitoare, ventilatoare, injectomate și perfuzomate. Departamentul ATI este prevăzut cu centrală proprie de tratare a aerului, pentru asigurarea unui grad adecvat de asepsie. De asemenea, în cadrul departamentului există și rezerve septice de terapie intensivă.

Conditii de spitalizare

Spitalizarea se face în rezerve cu 1 pat sau 2 paturi (prevăzute cu consolă de gaze medicale), cu dotări de 5 stele: televizor LCD, frigider, minibar, casetă de valori, uscător de păr, cântar. Fiecare pacient de la Chirurgie Oncologică beneficiază de: halat, prosoape, papuci, obiecte de toaletă de unică folosință, un telefon mobil cu buton “call nurse” cu ajutorul căruia poate apela și comunica direct cu asistentele de pe secție, dar și în exteriorul spitalului. Pe toată durata spitalizării, pacientul beneficiază de mai multe tipuri de meniuri (3 mese și 2 gustări zilnic), personalizate în funcție de afecțiunile sale medicale și de vârstă (adult sau copil) și atent monitorizate de către dieteticienii spitalului.

Programeaza-te acum pentru consult: