Cardiologie

Tot ce e important despre cardiologie, aflăm în continuare. Este specialitatea medicală ce are ca subiect de studiu bolile inimii și ale vaselor de sânge. Bolile cardiovasculare reprezintă în întreaga lume principala cauză de deces și dizabilitate atât pe termen scurt cât și lung. Înaintarea în vârstă crește frecvența acestor afecțiuni. Aceste tendințe se regăsesc și în starea de sănătate a populației, în România, 6 din 8 decese fiind datorate unei boli cardiovasculare.Sanador oferă servicii medicale complete pentru prevenirea, diagnosticul și tratamentul convențional sau intervențional al oricărei afecțiuni cardiace, inclusiv al urgențelor cardiovasculare.

Aceste servicii pot fi accesate prin intermediul serviciilor integrate de ambulator sau în regim de spitalizare în cadrul Spitalului Clinic Sanador.

Spitalul dispune de o gamă completă de servicii diagnostice și profilactice, ce sunt extrem de importante în cardiologie: consult clinic de specialitate, examene de laborator, ECG, determinarea profilului de risc cardiovascular și a riscului chirurgical pentru bolnavii cardiaci, ecocardiografie convențională și transesofagiană, ecografie Doppler vascular, teste de efort la covor rulant și teste de efort  farmacologice (ecocardiografic), monitorizare Holter ECG pentru 24 - 48 ore, monitorizarea automată ambulatorie a tensiunii arteriale (ABPM/MATA).

Investigațiile neinvazive pot fi completate, la indicația medicului, cu angio CT cu determinarea scorului de calciu și de examen RMN cardiac. Spitalul Clinic Sanador oferă și acces la proceduri diagnostice invazive specifice aparatului cardiovascular: coronarografie, angiografie periferică, cateterism cardiac, studii electrofiziologice, pacientul beneficiind și de consultații în specialitățile înrudite: endocrinologie, diabet zaharat și nutriție, chirurgie bariatrică. 

Demersul în obținerea diagnosticului este dublat de o gamă largă de opțiuni terapeutice specifice:

· cardiologie intervențională (angioplastie coronariană cu implantare de stenturi farmacologic active de ultimă generație, închiderea intervențională a unor comunicări patologice intracardiace, implantarea de endoproteze transvasculare – TEVAR sau EVAR),


· aritmologie intervențională (ablații crio- sau cu radiofrecvență, cardiostimulare permanentă, defibrilatoare implantabile, intervenții de resincronizare),


· intervenții de chirurgie vasculară și cardiacă

    Galerie foto

    Programeaza-te acum pentru consult:

    Echipa medicala

    Programeaza-te acum pentru consult: