Boli Infecțioase

Care sunt acele boli infecţioase de care ne temem? Când vă gândiţi să mergeţi la un spital de boli infecţioase? Atunci când apar scarlatina, vărsatul de vânt, difteria, rabia,  iar acestea sunt doar câteva din cele mai populare boli cu caracter infecțios.

Factorii care determină apariția bolilor infecțioase sunt diferiți, de la virusuri, bacterii, fungi și până la paraziți sau alte protozoare. Pe lângă disconfortul general pe care acestea îl produc și caracterul lor contagios (se transmit cu ușurință prin contact fizic, schimb de lichide, atingerea unor obiecte contaminate sau transmitere de la animale), bolile infecțioase pot pune viața în pericol, dacă, de exemplu, sunt cauzate de germeni-multirezistenți.

Medicii noștri urmează și aplică cu strictețe protocoale de diagnostic și tratament în beneficiul pacientului cu boli infecţioase și oferă consultații pentru o gamă largă de probleme, specifice unui spital de boli infecţioase, de la patologie cronică pre-existentă la afecțiunile acute ce au constituit motivul prezentării la medic, de la screening preoperator la monitorizarea evoluției postintervenționale.

În strânsă colaborare cu Laboratorul Central Sanador, departamentul de boli infecțioase dispune atât de metode clasice de diagnostic, cât și de tehnici moleculare, pentru a oferi, în funcție de cazul medical, diagnostice etiologice în regim de urgență și la un nivel ridicat de acuratețe. Astfel, putem obține în decurs de câteva ore rezultate relevante în stabilirea celei mai corecte scheme de proflaxie preoperatorie sau de tratament etiologic, evitând subscrierea sau suprascrierea de antibiotice.

SANADOR este Centru Internațional de Vaccinări, acreditat de Ministerul Sănătății, și oferă consultații persoanelor care urmează să se deplaseze în zone cu risc medical.

Galerie foto

Programeaza-te acum pentru consult:

Echipa medicala

Programeaza-te acum pentru consult: