LABORATORUL DE CATETERISM CARDIAC ȘI LABORATORUL DE ELECTROFIZIOLOGIE
03. cardiologie interventionala
Inclusiv proceduri hibride impreuna cu colegii cardiologi interventionali
02. CCV
PROGRAM 24/24, 7/7, DISCOUNT PE PERIOADA NOPȚII
04. RMN 3 tesla
IRADIERE REDUSĂ, EXAMEN MAI PUȚIN DUREROS, SCURTAREA DURATEI PROCEDURII
04. Mamografie 3D
SIGURANȚĂ PENTRU MAMĂ ȘI COPIL
06. Nastere

Chirurgie Cardiaca

Descriere

sala 2Sectia de chirurgie cardiovasculara din spitalul nostru este una dintre cele mai moderne din sistemul medical din Romania. Este dotata la standarde europene si toata aparatura este de ultima generatie.
Dispunem de spatii de cazare cu grad ridicat de confort in rezerve de unul sau doua paturi.

Blocul operator dispune de 4 sali de operatie cu standard ridicat de siguranta bacteriologica datorita suprafetei mari si sistemului de climatizare cu flux laminar si suprapresiune. Dotarea este la cel mai inalt nivel  – dispunind de Pompa de circulatie extracorporeala Stokert S5 cu 6 capete, cel mai performant model actual. De asemenea, dotarea cuprinde lampi scialitice cu LED-uri care furnizeaza lumina rece contribuind asfel la confortul echipei operatorii si la siguranta bacteriologica a interventiei chirurgicale. Dispunem de sisteme de magnifcatie optica personalizate tip DESIGN FOR VISION – cele mai performante, recunoscute pe plan mondial , de microscop operator Zeiss si de sistem de aspiratie cu recuperarea singelui tip Medtronic, ceea ce limiteaza necesarul transfuzional al operatiilor noastre, marind astfel gradul lor de siguranta.

Terapia intensiva cardiaca este dotata cu 6 paturi si are circuit separat de restul terapiei intensive generale. Dotarea este  ultramoderna cu rampe tehnologice suspendate in tavan. Sunt prevazute sisteme complete de monitorizare uzuala si invaziva, inclusiv pentru debit cardiac, si aparate de ventilatie performante ce permit moduri de ventilatie asistate complexe pt pacienti cu suferinte pulmonare. Dispunem si de echocardiograf cu sonda transesofagiana pentru monitorizarea echografica a pacientilor operati. Exista posibilitati de asistare mecanica a circulatiei cu balon de contrapulsatie intraaortica tip Arrow si sistem ECMO – Stokert.

Echipa noastra este una din cele mai experimentate din tara, fiind alcatuita din chirurgi consacrati, cu o experienta de peste 20 de ani dobindita in cadrul Institutului de Urgenta pt. Boli Cardiovasculare C. C. Iliescu de la SPITALUL FUNDENI. Echipa chirurgicala este condusa  de Conf. Univ. Dr. Horatiu Moldovan, Seful Sectiei Clinice 1 de la C. C. Iliescu, chirurg cardiovascular cu o experienta de peste 4000 de interventii chirurgicale pe cord deschis si 1500 de interventii vasculare.
Sectia de  terapie intensiva cardiaca este condusa de Dr. Mihaela Craciun – medic primar ATI  – cu experienta de peste 10 ani in anestezia si terapia intensiva cardiovasculara, dobindita deasemeni la Institutul C. C. Iliescu de la spitalul FUNDENI.

Paleta serviciilor oferite acopera toata gama de interventii chirurgicale cardiace si vasculare din patologia adultui.
De la by-passul aortocoronarian cu grefoane exclusiv arteriale, reconstructiile si inlocuirile valvulare prin abord complet sau minimalinvaziv, chirurgia aortei toracice si chirurgia complicatiilor mecanice ale infarctului de miocard, pina la implantarea de valve transcateter si stentgrafturi endoaortice, proceduri hibride realizate impreuna cu colegii cardiologi interventionali. (vezi lista detaliata a serviciilor oferite)

In colaborare cu sectia de cardiologie si cardiologie interventionala suntem in masura sa asiguram servicii de cea mai inalta calitate pacientilor nostri.

Servicii

Medici

Incarcam medicii (0 din 6)

Numele medicilor sunt in ordine alfabetica