MATERNITATEA SANADOR RESPONSABILITATE PROFESIONALISM
banner-sanador-campanie-nasterea-4-oct
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR: (021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner-site-sanador
INCLUSIV PROCEDURI HIBRIDE ÎMPREUNĂ CU MEDICII CARDIOLOGI INTERVENȚIONIȘTI
banner_sanador Chirurgie cu eticheta
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR: (021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner_sanador-v2 (002)
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR:(021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner_sanador_22_aprilie
CÂȘTIGAȚI LUPTA CU KILOGRAMELE ÎN PLUS
banner_sanador_6nov2
GAMĂ COMPLEXĂ DE ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
banner_sanador-v1
EXAMEN NON-INVAZIV DE MEDICINĂ NUCLEARĂ
banner_sanador-v1
PENTRU UN ASPECT NATURAL AL DANTURII ȘI UN ZÂMBET IMPECABIL
banner_sanador-03iulie-1
Află mai multe sau programează-te la (021) 9699
promotiile verii la Sanador_banner_ site
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELEAZĂ CALL CENTER SANADOR: (021)9699 (DISPONIBIL 24/24 H)
banner-site-sanador_
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELEAZĂ CALL CENTER SANADOR: (021)9699 (DISPONIBIL 24/24 H)
banner-site-sanador-danila
AFLĂ MAI MULTE SAU PROGRAMEAZĂ-TE LA (021) 9699
banner-site-sanador

Ortopedie traumatologie

Ortopedie


In Sectia de Ortopedie se efectueaza  intervenţii chirurgicale atat pentru afecţiuni traumatice, artrozice, degenerative, congenitale, inflamatorii sau infecţioase, cat şi pentru cele tumorale primitive sau metastatice la nivelul aparatului locomotor.

Colectivul sectiei de Ortopedie-traumatologie este calificat şi format în cele mai prestigioase Clinici de Ortopedie Europene şi Americane, medicii fiind membri ai Academiei Americane de Ortopedie.. Tehnici chirurgicale moderne sunt aplicate la înalt nivel, beneficiind şi de o dotare excepţională.

Se pot efectua: artroplastii primare sau de revizie la nivelul Şoldului sau Genunchiului, artroplastii de umăr, cot, şold, intervenţii corectoare de ax – osteotomii, Rezecţii – reconstrucţie în chirurgia tumorală. Medicii sunt supraspecializati în chirurgia genunchiului, artroscopie, chirurgie reconstructivă artroscopică ligamentară, mozaic-plastie, suturi meniscale şi emondaj articular, rezolvarea fracturilor artroscopic miniinvasiv, artroplastii primare şi de revizie, revizii tumorale.

Intervenţii chirurgicale din patologia sportivă, cu recuperare rapidă, sunt practicate artroscopic.

Artroscopia de genunchi este o practică curentă în sectie , avand o bună dotare şi suntem serviciul cu cele mai numeroase cadre instruite şi competente în chirurgia  artroscopică.  De asemena, se efectueaza ligamentoplastii artroscopic pentru ligamentul încrucişat anterior, mozaicplastie, suturi meniscale şi emondaj articular, rezolvarea fracturilor artroscopic miniinvaziv.

Artroscopia de umăr este efectuată curent în practica chirurgicală.

Medicii sectiei de Ortopedie Traumatologie sunt  promotorii unei chirurgii minim invazive, aplicate calificat, ce permite o recuperare rapidă cu integrare socio-profesională.

Blocul operator cu 7 Sali de operatii este dotat cu plafoane cu flux laminar , asigurand un grad de asepsie 3 sau 4, care face ca riscul pentru infectii nozocomiale sa fie nesemnificativ.

Fiecare sala de operatie este deservita de o centrala de tratare a aerului proprie.

Spitalul Sanador pune accent pe implementarea tehnicilor chirurgicale cu minima invazivitate. Pentru calitatea actului medical folosim echipamente ultraperformante in salile de operatie, precum:

 •   turnuri de laparoscopie si endoscopie  High Definition  Olympus
 •   electrochirurgie cu sigilare de vase ligasure Valleylab
 •   lampi scialitice tehnologia “fara umbre” cu LED  Draeger
 •   brate  pneumatice de chirurgie si anestezie  Draeger
 •  microscoape operatorii cu doua posturi Zeiss
 •  radiologie portabila Siemens
 •  brate C Siemens
 •  transmisie live din salile de operatii oriunde
 •  instrumentar chirurgical Aesculap .

Blocul operator este conectat cu cea mai performanta sectie  de Anestezie Terapie Intensiva din sectorul medical privat, avand  17 posturi (paturi cu toate functiunile actionate electric) cu sistem de console “bridge” deasupra patului continand prize de gaze medicale, prize electrice, lumina de noapte,precum si suporturile pentru monitoare,ventilatoare, injectomate si perfuzomate . Departamentul de ATI este prevazut cu centrala proprie de tratare a aerului,asigurand un grad adecvat de asepsie.In cadrul departamentului exista si rezerve septice de terapie intensiva.

Spitalizarea  se face in rezerve de un pat sau doua, cu dotare de 5 * (fotoliu sau canapea pat, televizor LCD, frigider minibar, caseta de valori, cantar, uscator de par).Fiecare rezerva are baie proprie. Paturile din rezerve sunt motorizate cu 5 segmente si , de asemenea,  exista  consola de gaze medicale si prize electrice deasupra fiecarui pat.

Pacientul are la dispozitie: halat, prosoape, papuci, obiecte de toaleta de unica  folosinta, un telefon mobil  personal avand buton de “call nurse” cu ajutorul caruia poate apela si comunica direct cu asistentele de pe sectie si cu alte persoane din afara spitalului.

Pe toata durata spitalizarii, pacientul beneficiaza de mai multe tipuri de meniuri personalizate in functie de afectiuni (3 mese si 2 gustari zilnic) si de varsta (copii sau adulti), meniuri strict monitorizate de dieteticienii spitalului.

Traumatologie Sportiva

Un sportiv de performanţă are nevoie nu doar de o articulaţie “reparată”, ci şi de un program de recuperare preoperatorie şi postoperatorie specială, de un consilier psihologic și de un nutriţionist. Practic, o articulaţie operată şi în curs de vindecare nu înseamnă, în totalitate, un succes medical al unei echipe chirurgicale, este doar un pas important, nu sfârşitul drumului. Urmează centrul de recuperare cu medicii de recuperare şi kinetoterapeuţii implicaţi, nutriţionistul, psihologul. Reuşita medicală este atunci când pacientul revine la activităţile sale sportive, profesioniste sau de amator, în mod normal, cum le practica înainte de apariţia afecţiunii.

Departamentul de Traumatologie Sportivă, reunește în premieră pentru România 5 secţii în acelaşi loc: imagistică, bloc operator (ortopedie) şi ATI, recuperare, psihologie, boli de nutriţie şi metabolism. Astfel, medicii implicaţi în acest departament pot să comunice şi pot să urmărească, mult mai în detaliu, evoluţia unui pacient, din momentul în care acesta este evaluat clinic şi paraclinic, diagnosticat, operat (acolo unde este necesar), recuperat medical, consiliat psihologic şi nutriţional, până la integrarea familială şi profesională.

De exemplu, recuperarea după ligamentoplastie durează, în medie, 6 luni, reluarea activităţilor sportive, ce au precedat leziunea de ligament încrucişat anterior, sunt reluate nu înainte de 9-12 luni. Practic, diagnosticarea, evaluarea clinică şi paraclinică, şedinţele de recuperare preoperatorie şi intervenţia chirurgicală propriu-zisă de refacere a ligamentului sunt o mică parte din evoluţia pacientului. Medicul ortoped îşi urmăreşte pacientul cu o periodicitate relativă, informaţiile în ceea ce priveşte evoluţia şi statusul vin din partea altei părţi importante a departamentului: centrul de recuperare, psihologul și, eventual, nutriţionistul.

 Centrul de imagistică integrat în acest departament oferă un plus extraordinar şi un beneficiu fantastic, atât pacientului, cât şi medicului operator, permiţând o corelare diagnostic – imagistic şi diagnostic – intraoperator. Este foarte important pentru o echipă operatorie să beneficieze de un diagnostic imagistic cât mai apropiat de cel intraoperator şi, mai mult decât atât, să poată comunica intradepartamental.

 Echipa multidisciplinară a Departamentului de Traumatologie Sportivă

 Echipa operatorie:

Echipa recuperare:

 Imagistică

 Nutriţie

 Psihoterapie

 • Dr.Tudor Peţu

 Chirurgie plastică şi reparatorie:

 Afecţiunile pe care această echipă le tratează, sunt:

Membru superior:

 • patologia la nivelul umărului (luxaţia primară / recidivantă de umăr, calcificările periarticulare, capsulita retractilă, leziuni ale coafei rotatorii, disjuncţia acromio-claviculară, sindromul de impingement al umărului, rupturi ale muşchiului supraspinos, rupturi ale muşchiului infraspinos, subscapular, biceps brahial proximal/distal; o serie de tehnici chirurgicale artroscopice şi / sau miniinvazive (Bankart, Latarjet);
 • patologia şi traumele la nivelul humerusului, cotului, antebraţului, pumnului şi mâinii (sindromul de tunel carpian, sindromul de canal ulnar, boala Dupuytren, deget în resort).

Membru Inferior:

 • la nivelul şoldului (traumele la nivelul şoldului, bursite pertrohanteriene, sindromul FAI, impingement);
 • la nivelul genunchiului (defecte ale cartilajului articular, leziunile de menisc, rupturi parţiale şi totale ale ligamentelor încrucişate anterior, posterior, colateral medial şi lateral, luxaţia recidivantă de rotulă, sindromul de stres femuro-patelar, ruptura tendonului patelar, ruptura tendonului cvadriceps femural);
 • la nivelul gambei (fracturi la nivelul gambei, genu varum/valgum);
 • la nivelul antepiciorului şi gleznei (insta-bilitate de gleznă, leziuni osteocondrale la nivelul articulaţiei gleznei, leziuni LISFRANC, rupturi acute şi cronice ale tendonului achilian, fasceita plantară, tendinita achileană, maladia Haglund, hallux valgus, picior plat).

 3. Rupturi musculare, rupturi totale şi parţiale ale tendoanelor.

Echipa operatorie are o experienţă de peste 1000 de intervenţii chirurgicale reușite, efectuate în SANADOR, în ultimii 3 ani. Numărul mare de proceduri chirurgicale clasice, dar şi inovative este greu de expus în câteva rânduri, câteva din procedurile pe care le folosim cu succes şi de care suntem mândri sunt:

Umar:

Bankart şi Latarjet, disjunţia acromioclaviculară (fixare cu un implant special TightRope şi supra-stabilizare cu tendonul muşchiului gracilis recoltat de la pacient – o serie de sportivi de performanţă reabilitaţi cu această tehnică chirurgicală), reinserţia muşchiului biceps brahial cu ancore.

Genunchi:

 • Refacerea ligamentului încrucişat anterior cu tehnica ALL INSIDE, refacerea ligamentului încrucişat posterior cu tehnica ALL INSIDE, refacerea ligamentului încrucişat anterior şi posterior în aceeaşi etapă, tehnici asociate în instabilităţile rotuliene (MPFL, lateral release, avansare rotuliană în patela alta asociată), artroscopie posterioară de genunchi în sinovita vilonodulară, troheoplastie în displazia rotuliană, minim invaziv instabilitatea postero-laterală a genunchiului.
 • Infiltraţii cu PRP (plasmă bogată în trombocite) folosit în cursul recuperării, în leziunile musculare, tendinopatii rotuliene, tendinopatii la cot, în leziunile de cartilaj.

 Terapia cu celule STEM

Terapia cu celule stem reprezintă cel mai performant tratament existent la ora actuală în ortopedie şi în trauma sportivă. În linii generale se bazează pe recoltarea de măduvă osoasă (minim invaziv), din tibie sau creasta iliacă, care, apoi, se centrifughează şi se obţin celulele stem, care sunt folosite pentru tratarea diferitelor afecţiuni.

Unde folosim celule STEM?

Reparație ortopedică cu celule stem sub formă de transfuzie se foloseşte pentru tratarea următoarelor afecţiuni: Tendinite (epicondilita, tendinita plantară, achiliană, rotuliană), rupturi ale tendoanelor, leziuni degenerative tendinoase, rupturi musculare, leziuni de cartilaj, indicaţie postoperatorie în suturile de menisc, ligamento-plastie (folosită şi în prepararea grefei), suturi/ reinserţii tendinoase (coafa muşchilor rotatori, Bankart, tendon achilian, tendon rotulian).

Recuperare

Programele de pregătire preoperatorie și recuperare postoperatorie pentru cura chirurgicală a traumatismelor sportive ale membrelor reprezintă una din preocupările de bază ale Departamentului de Recuperare Medicală a Spitalului SANADOR.

Obiectivul principal al acestor programe complexe pre și postoperatorii este de a evita și/sau preveni instalarea sechelelor posttraumatice, recuperarea funcțională și revenirea sportivului în circuitul competițional, la nivelul funcțional și de performanță fizică avute anterior traumatismului.

În prima etapă, cea a pregătirii preoperatorii, se urmărește:

1.    Combaterea durerii și reducerea inflamației, cu prevenirea edemelor și a stazei venoase

2.    Menținerea mobilității articulare și a tonusului muscular al aparatului locomotor, atât la

Nivelul segmentului accidentat, cât și la nivelul celorlalte segmente învecinate, a celor

contralaterale sau la alt nivel (alte segmente și regiuni ale aparatului locomotor)

3.    Păstrarea schemei normale de mișcare, a engramei motorii

4.    Menținerea capacității respiratorii și a rezistenței la efortul global

5.    Prevenirea sechelelor

Mijloace terapuetice folosite în programele de recuperare medicală

1. Procedura de kinetoterapie.

În recuperarea posttraumatica terapia prin mișcare își elaborează obiectivele și programele sale terapeutice în funcție de diagnosticul existent și de severitatea acestuia, de tipul intervenției ortopedico-chirurgicale, precum și de alte particularități ale pacientului, precum disciplina sportivă practicată.

Tratamentul de kinetoterapie în scop de recuperare funcțională începe cu o scurtă perioadă de protecție articulară și musculoligamentara segmentară.

Imobilizarea în diferite aparate de contenție postoperator realizează scăderea solicitării mecanice, având și efecte antialgice, antiinflamatorii.

Pe perioada de imobilizare, obiectivul terapeutic al kinetoterapiei este de a prezerva funcția normală a articulațiilor învecinate și prevenirea instalării redorii articulare și corectarea ei cât mai precoce.

2. Procedurile fizicale, electroterapie, unde scurte, ultrasunete, laserterapie, drenaj venolimfatic, electrostimulare, crioterapie, magnetoterapie.

Produc importante efecte analgezice și antiinflamatorii, trofice prin creșterea metabolismului celular, prin stimularea circulației locoregionale și de facilitare a producerii lichidului sinovial, prin efectele miorelaxante, decongestionante și de drenaj venolimfatic intervin în combaterea durerii și a inflamațiilor, previn instalarea proceselor aderențiale, stimulează tonusul musculaturii peri-articulare și cresc randamentul funcțional, necesar procesului terapeutic de recuperare medicală.

3. Procedura de masaj terapeutic.

Masajul terapueutic completează eficient programul de recuperare prin manevrele sale, având drept principal scop reducerea durerii și a proceului inflamator, relaxarea musculaturii, drenaj limfatic, biotroficizare locoregionala.

Masajul este foarte eficient în tratamentul recuperării posttraumatice, atunci cad este efectuat de specialiști cu experiență, precum sunt terapeuții colectivului de fiziokinetoterapie, Departament Recuperare Medicală Spital SANADOR.

Implicarea activă în programele de recuperare medicală postoperatorie după traumatisme sportive, profesionalismul terapeuților și experiența în specialitate, responsabilitatea față de pacienții noștri reprezintă cartea noastră de vizită și garanția succesului pentru revenirea pacientior în viața competițională și dobândirea performanțelor sportive așteptate.


Servicii

Medici

Incarcam medicii (0 din 20)