MATERNITATEA SANADOR RESPONSABILITATE PROFESIONALISM
banner-sanador-campanie-nasterea-4-oct
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR: (021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner-site-sanador
INCLUSIV PROCEDURI HIBRIDE ÎMPREUNĂ CU MEDICII CARDIOLOGI INTERVENȚIONIȘTI
banner_sanador Chirurgie cu eticheta
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR: (021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner_sanador-v2 (002)
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR:(021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner_sanador_22_aprilie
CÂȘTIGAȚI LUPTA CU KILOGRAMELE ÎN PLUS
banner_sanador_6nov2
GAMĂ COMPLEXĂ DE ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
banner_sanador-v1
EXAMEN NON-INVAZIV DE MEDICINĂ NUCLEARĂ
banner_sanador-v1
PENTRU UN ASPECT NATURAL AL DANTURII ȘI UN ZÂMBET IMPECABIL
banner_sanador-27febr-1

RADIOTERAPIE

6Radioterapia este considerată a fi specialitatea medicală care a progresat cel mai mult în ultimii 15 ani.

Radioterapia este administrată în prezent la peste 50% din totalitatea bolnavilor de cancer.

Radioterapia externă este un  tratament cu acțiune loco-regională, care utilizează radiații de înaltă energie pentru a distruge celulele canceroase, cu efecte secundare minime asupra țesuturilor sănătoase din vecinătatea tumorii. Radioterapia este administrată cu ajutorul unui accelerator linear.

Tratamentul curativ țintește vindecarea bolii și reducerea riscului de recidivă prin creșterea controlului local. Radioterapia poate fi administrată ca parte a unui tratament multimodal în diverse etape:

  • Radioterapie definitivă: în cazurile unor tumori inoperabile
  • Radioterapie preoperatorie (neoadjuvantă)
  • Radioterapie postoperatorie (adjuvantă)

Acest tratament poate fi efectuat concomitent cu chimioterapia în funcție de localizarea formațiunii tumorale și a stadiului bolii.

Evoluția tehnologică a radioterapiei din ultimile decenii a determinat o îmbunătățire semnificativă a acestui tip de tratament, iar Centrul Oncologic Sanador este dotat cu două acceleratoare liniare de ultimă generație TRUE BEAM și TRUE BEAM STX, produse de Varian, lider mondial. Acestea permit efectuarea unor tratamente cu tehnici cum ar fi:

  • Radioterapie cu Intensitate Modulată (IMRT);
  • Radioterapie cu Arc Modulată Volumetric (RapidArc®);
  • Radioterapie Ghidată Imagistic (IGRT) – 4D (Respiratory Gating);
  • Radioterapie 3D conformațională;
  • Radiochirurgie stereotactică (SRS): tratamentul metastazelor cerebrale și altor tipuri de tumori rare: adenoame hipofizare, neurinom acustic, meningioame de bază de craniu;
  • Radioterapie stereotactică corporeală (SBRT): tratamentul tumorilor intra-craniene și extracraniene – tumori primare pulmonare neoperabile de stadiu incipient, metastaze pulmonare, metastaze vertebrale.

Echipamentul Varian Truebeam STx oferă posibilitatea monitorizării ritmului respirator, controlul și corectarea poziției.  Tot cu ajutorul acestuia, este posibilă tehnica radiochirurgicală SRS –   ceea ce conferă același rezultat ca cel obținut prin îndepărtarea chirurgicală a tumorii, prin concentrarea unei doze ridicate de radiații asupra zonei țintite.

Acceleratoarele liniare Varian TRUEBEAM oferă pacienților un tratament rapid de radioterapie, cu precizie ridicată fără compromiterea acoperirii volumului țintă tumoral, dar limitând afectarea țesuturilor sănătoase învecinate.

Achiziționarea imaginilor necesare planificării tratamentului de radioterapie se va face cu un computer tomograf Philips Brilliance Big Bore, cel mai performant CT dedicat radioterapiei. Acesta are o deschidere de 85 cm asigurând posibilitatea scanării extinsă și la pacienții supraponderali. Acest computer tomograf deține posibilitatea  de scanare 4D, esențială în tumorile dependente de mișcările respiratorii (cancere toracice, cancere mamare și cancere abdominale).

Tratamentul este asigurat pacienților de către o echipă medicală formată din medici radioterapeuți, fizicieni medicali și tehnicieni de radioterapie, toți având o înaltă pregătire în domeniu.

 

 

 

 

 

 

 

 

acc-5-resize acc-6--resize

 

 

 

 

 

 

 

 

acc-8-resize acc-10--resize

 

 

 

 

 

 

 

 

12 15