MATERNITATEA SANADOR RESPONSABILITATE PROFESIONALISM
banner-sanador-campanie-nasterea-4-oct
TEHNOLOGIE LASER : WATERLASE IPLUS, BIOLASE EPIC™ X
banner_sanador-stomato-17-oct-v2-gol
ÎNSCRIERE MEDICINĂ DE FAMILIE LA SANADOR
banner_sanador dr Tranca
INCLUSIV PROCEDURI HIBRIDE ÎMPREUNĂ CU MEDICII CARDIOLOGI INTERVENȚIONIȘTI
banner_sanador Chirurgie cu eticheta
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR: (021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner_sanador-v2 (002)
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR: (021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner_sanador (003)
CÂȘTIGAȚI LUPTA CU KILOGRAMELE ÎN PLUS
banner_sanador_6nov2
GAMĂ COMPLEXĂ DE ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
banner_sanador-v1
EXAMEN NON-INVAZIV DE MEDICINĂ NUCLEARĂ
banner_sanador-v1
ACCESAȚI PAGINA PENTRU MAI MULTE INFORMAȚII
banner_sanador-v1
PENTRU UN ASPECT NATURAL AL DANTURII ȘI UN ZÂMBET IMPECABIL
banner_sanador-27febr-1

În Spitalul SANADOR a avut loc primul implant percutan cu valvă aortică Lotus

Valva Lotus 01Echipa de cardiologie intervențională din cadrul Spitalului SANADOR, cu suportul nemijlocit al echipei cardiochirurgicale a efectuat în data de 11.01.2017 primul implant percutan de valvă aortică Lotus în cadrul spitalului. Spitalul SANADOR oferă o procedură personalizată pacientului cu stenoză aortică, echipa având deja experiență cu patru tipuri de valve. Acest lucru vine în întâmpinarea necesităților pacienților SANADOR, care sunt tratați optim, alegându-se cea mai potrivită valvă, în funcție de caracteristicile anatomice ale pacientului.

Valva Lotus este un tip nou de valvă, cu cuspe din pericard bovin, implantabilă percutan (minim invaziv), ce permite medicului un control perfect al implantului datorită caracteristicilor sale unice: este o valvă care se expandează mecanic, se implantează lent printr-un sistem ce permite repoziționarea completă, până la obținerea unui rezultat perfect, oferind medicului posibilitatea ca înainte de eliberarea definitivă să poată evalua rezultatul procedural final, minimalizând astfel complicațiile.

Concret, este singura valvă care poate fi strânsă, retrasă și repoziționată, chiar și după ce a fost deschisă (expandată) 100%. Designul său modern reduce la maxim riscul de regurgitare aortică paraprotetică după implant și oferă siguranță și confort atât medicului, cât mai ales pacientului, care va beneficia de o procedură sigură, cu rezultate previzibile fără a fi supus unei intervenții care să implice deschiderea chirurgicală a toracelui. Valva Lotus are cea mai scăzută rată de LEAK PARAVALVULAR (scurgere paravalvulară) – PVL (ParaValvular Leak). Pacientul care beneficiază de o astfel de valvă este stabil hemodinamic încă de la începutul intervenției, valva funcționand, practic, încă din timpul intervenției, nemaifiind nevoie de PACING RAPID (stimulare rapidă). Valva Lotus are dimensiuni de 23, 25, respectiv 27mm.

Valva Lotus 02Acest nou tip de valvă se recomandă pacienților cu stenoză aortică severă, pacienților cu anatomii foarte calcificate, deoarece este prevăzută cu o membrană denumită „Adaptive Seal”, care se adaptează pe cele mai calcificate și mai stenozate anatomii, oferind rezultate excepționale. Până în prezent, la nivel mondial au fost implantate aproximativ 8000 de valve de acest tip.

Pacienta noastră în vârstă de 87 de ani, care era cunoscută de mai mulți ani cu stenoză aortică strânsă, s-a prezentat la Spitalul SANADOR cu fenomene de insuficiență cardiacă care îi limitau sever activitatea. Pe data de 10.01.2017 pacienta s-a internat în spital, fiind atent evaluată clinic de Dr. Andreea Dovlete și Dr. Diana Grapa. În ziua următoare pacienta a fost adusă în Laboratorul de Angiografie și Cateterism Cardiac unde, sub supravegherea medicilor ATI (anestezie și terapie intensivă), Dr. Costin Scarlat și Dr. Florentina Matache, cu susținerea nemijlocită a echipei de chirurgie cardiovasculară condusă de Conf. Dr. Horațiu Moldovan, și sub monitorizare ecografică transesofagiana efectuată de Dr. Daniela Popescu, s-a implantat, prin abord complet percutan, o valva biologică Lotus în poziție aortică de către Dr. Rodica Niculescu și Dr. Andrada Bogdan. Procedura a durat în total două ore și la sfârșit vasul de acces a fost închis cu sutură percutană, practic fără chirurgie.

Valva Lotus (prima pag)Ulterior pacienta a fost transferată în secția ATI unde a fost imediat detubată, iar a doua zi a fost transferată pe secție, într-o stare clinică foarte bună, permițându-i-se mobilizarea. Recuperare pacientei se va face rapid, având în vedere caracterul minim invaziv al procedurii, ce nu necesită recuperare cardiacă specială și nu impune nici o limitare a activității.

Implantarea acestei valve, efectuată pentru prima dată în Spitalul SANADOR a fost supravegheată de Dr. Jan Harnek – Suedia și Konstantinos Foteinos – Grecia, reprezentanți ai firmei producătoare Boston Scientific.