MATERNITATEA SANADOR RESPONSABILITATE PROFESIONALISM
banner-sanador-campanie-nasterea-4-oct
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR: (021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner-site-sanador
INCLUSIV PROCEDURI HIBRIDE ÎMPREUNĂ CU MEDICII CARDIOLOGI INTERVENȚIONIȘTI
banner_sanador Chirurgie cu eticheta
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR: (021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner_sanador-v2 (002)
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR:(021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner_sanador_22_aprilie
CÂȘTIGAȚI LUPTA CU KILOGRAMELE ÎN PLUS
banner_sanador_6nov2
GAMĂ COMPLEXĂ DE ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
banner_sanador-v1
EXAMEN NON-INVAZIV DE MEDICINĂ NUCLEARĂ
banner_sanador-v1
PENTRU UN ASPECT NATURAL AL DANTURII ȘI UN ZÂMBET IMPECABIL
banner_sanador-03iulie-1
Află mai multe sau programează-te la (021) 9699
promotiile verii la Sanador_banner_ site
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELEAZĂ CALL CENTER SANADOR: (021)9699 (DISPONIBIL 24/24 H)
banner-site-sanador_
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELEAZĂ CALL CENTER SANADOR: (021)9699 (DISPONIBIL 24/24 H)
banner-site-sanador-danila
AFLĂ MAI MULTE SAU PROGRAMEAZĂ-TE LA (021) 9699
banner-site-sanador

Departamentul de Chirurgie generală și Chirurgie Oncologică


1. Chirurgia cancerelor pelvine local avansate.

Circa 10% din cancerele cu punct de plecare la nivelul unui organ pelvin pot evolua strict local în sensul creșterii importante în volum și a invaziei distructive a organelor vecine, fără a se înregistra apariția metastazelor la distanță.

Aceasta evoluție se constată atât în cazul cancerelor pelvine primare, cât și în cazul recidivelor locale ale cancerelor anterior operate.

În această situație tratamentele oncologice (Radioterapia, chimioterapia, etc.) nu sunt efective, singura sansă de vindecare fiind îndepartarea chirurgicală în întregime a țesutului tumoral.

Procedeul chirurgical este o intervenție de mare amploare, Exenterația pelvină totală, operație care presupune rezecția în totalitate a tuturor organelor și structurilor pelvine, incluzând vezica urinară, porțiunea terminală a ureterelor, prostata și glandele seminale, vaginul, uterul și anexelor, rectul și anusul, îm preună cu tot tesutul limfatic pelvin și derivație fecală și urinara consecutive.

În unele cazuri rezecția este extinsă la peretele pelvin muscular (Exenterația pelvină totală extinsă lateral) sau la peretele pelvin osos  (Exenterația pelvină totală compozită) și pot fi practicate proceduri reconstructive (Reconstrucție totala de vagin, reconstrucție continentă de vezică urinară, ș.a.).

Această metodă este singura șansă de vindecare în tratamentul cancerelor masiv extinse local cu punct de plecare la nivelul colului uterin, endometrului, ovarelor, vaginului, vulvei, vezicii urinare, prostatei, rectului, anusului și a proțiunii inferioare a retroperitoneului.

Aceste intervenții sunt efectuate  in Spitalul Sanador de o echipă complexă condusă de dr. Gabriel Mitulescu, echipă care deține cel mai mare număr de Exenterații totale cu reconstrucții efectuate de o singura echipă din Europa și singura din țara noastră care abordează asemenea operații în sistem privat!

2. Chirurgia tumorilor pancreatice și a pancreatitei cronice.

Tumorile pancreatice sunt abordate terapeutic în principal prin intervenții chirurgicale care urmăresc îndepărtarea unei porțiuni sau chiar a pancreasului în întregime, tratamentele adjuvante de tipul Chimioterapiei sau Iradierii nefiind eficiente în absența actului operator.

În Sectia de Chirurgie generala a Spitalului Sanador se practică cu succes toată gama de rezecții pancreatice aplicabile în tratamentul cancerului pancreatic și al pancreatitei cronice, fiind singurul centru privat cu preocupări in acest sens: Duodenopancreatectomia cefalică, Pancreatectomia centrală, Splenopancreatectomia corporeocaudală,  Pancreatectomia cefalică cu conservare de duoden sau pilor, Derivații wirsungo-digestive.

3. Chirurgia oncologică.

În Departamentul de Chirurgie generală și Chirurgie Oncologică a Spitalului Sanador sunt abordate curent cancerele genitale feminine (Cancer de sân, cancer de col uterin, ovar, endometru, vagin, vulvă), cancerele tubului digestiv (Cancer de esofag, stomac, intestin subțire, colon, rect și anus, cancer de pancreas, ficat, căi biliare), cancere retroperitoneale, cancerele aparatului urinar (Rinichi, vezică urinară, ureter, uracă, prostată, glandă suprarenală), cancerele de părți moi.

Dotarea de excepție a Spitalui Sanador și colaborarea cu medici cu expertiză deosebită în acest domeniu situează unitatea nostră pe primul loc in domeniul privat cu preocupări constante în acest domeniu.

4. Chirurgia proctologică.

Spitalul Sanador este singurul centru privat în care se practică curent o serie de intervenții moderne în afecțiunile canalului anal.

Aceste intervenții sunt rodul colaborării cu Clinica Proctoclinic București și sunt efectuate de o echipă condusă de dr. Gabriel Mitulescu, unele dintre aceste intervenții fiind exclusive: Mucosectomia circumferențială mecanică Longo și Ligatura arterială hemoroidală ghidată ecodoppler în Boala hemoroidală, Plombajul traiectului fistulos cu dop de colagen și Fistulotomia cu radiofrecventă și injectare de toxină botulinică în Fistula perianală, Sfinteroanoplastia, Transpoziția de mușchi gracilis și Montarea de sfincter anal artificial în Incontinența anală.

5. Chirurgia plastică și reconstructivă.

În Departamentul de Chirurgie generală și Chirurgie Oncologică a Spitalului Sanador sunt abordate toată gama de intervenții plastice și reconstructive.

În afara celor obișnuite sunt practicate curent o serie de intervenții care vin să atenueze consecințele uneori distructive ale intervențiilor operatorii din chirurgia oncologică, unitatea noastră fiind singura unitate privată cu preocupări în acest domeniu: Reconstrucția totala a sânului după mastectomia totala, Reconstrucția vaginală totală după exenterația pelvină totală, Reconstrucții  cu lambouri musculare și musculocutane după rezecțiile extensive de părți moi, Sfincteroanoplastia cu mușchi gracilis în incontinența anală.