MATERNITATEA SANADOR RESPONSABILITATE PROFESIONALISM
banner-sanador-campanie-nasterea-4-oct
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR: (021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner-site-sanador
INCLUSIV PROCEDURI HIBRIDE ÎMPREUNĂ CU MEDICII CARDIOLOGI INTERVENȚIONIȘTI
banner_sanador Chirurgie cu eticheta
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR: (021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner_sanador-v2 (002)
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR:(021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner_sanador_22_aprilie
CÂȘTIGAȚI LUPTA CU KILOGRAMELE ÎN PLUS
banner_sanador_6nov2
GAMĂ COMPLEXĂ DE ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
banner_sanador-v1
EXAMEN NON-INVAZIV DE MEDICINĂ NUCLEARĂ
banner_sanador-v1
PENTRU UN ASPECT NATURAL AL DANTURII ȘI UN ZÂMBET IMPECABIL
banner_sanador-27febr-1

ONCOLOGIE MEDICALĂ

3Oncologia este specialitatea multidisciplinară care se ocupă cu prevenirea, diagnosticul și tratamentul cancerului. Din această perspectivă, Centrul Oncologic Sanador poate oferi pacienților o abordare integrată și multidisciplinară a diverselor aspecte legate de diagnosticul și tratamentul multimodal al tumorilor solide.

TRATAMENTELE SISTEMICE (CHIMIOTERAPIE)

Chimioterapia este tratamentul care presupune utilizarea medicamentelor citostatice pentru distrugerea celulelor canceroase. În ultimii ani, alături de chimioterapie s-au dezvoltat și alte tipuri de tratament sistemic, care se administrează fie concomitent, fie în locul chimioterapiei. Se pot menționa astfel tratamentele molecular țintite cu anticorpi monoclonali si inhibitori ai tirozin-kinazelor, tratamentele antiangiogenice, tratamentele endocrine și imunoterapia.

Medicamentele utilizate în terapiile sistemice sunt administrate pacientului pe cale intravenoasă sau orală, acestea ajungând în țesutul tumoral prin intermediul vaselor de sânge.  Odată ajunse la nivel tisular, în funcție de gradul extensiei tumorale, medicamentele cu acțiune antineoplazică pot induce fie o blocare a dezvoltării tumorale, fie chiar eliminarea completă a celulelor tumorale din organism.

În funcție de tipul de cancer și de stadiul acestuia, chimioterapia poate fi folosită în mai multe scopuri:

  • Neoadjuvant – înaintea aplicării altor tratamente definitive (chimioterapie, radioterapie);
  • Adjuvant – pentru eradicarea celulelor canceroase după aplicarea  tratamentului chirurgical;
  • Radiosensibilizare – concomitent cu radioterapia,  pentru creșterea eficienței acesteia;
  • Paliativ –  în stadiile metastatice pentru ameliorarea simptomelor provocate de boală și prelungirea supraviețuirii;
  • Curativ – al formelor avansate de boală (pentru unele forme particulare de cancer).

2Imunoterapia se deosebește de chimioterapia clasică prin aceea că nu acționează direct asupra celulelor tumorale, ci stimulează celulele sistemului imunitar pentru a lupta împotriva celor canceroase. În ultimii ani, imunoterapia a marcat o adevărată revoluție în arsenalul terapeutic antineoplazic, oferind în prezent rezultate spectaculoase în situații în care cu câțiva ani în urmă nu existau resurse terapeutice eficiente.

Secția de Oncologie Medicală a Centrului Oncologic Sanador deține rezerve special amenajate pentru a asigura pacienților un confort sporit pentru administrarea tratamentelor sistemice în condiții de spitalizare continuă,  cât și un spațiu special dedicat spitalizării de zi. Medici reputați atât în țară cât și în străinătate se află la dispoziția pacienților pentru a oferi tratamente conforme cu protocoalele terapeutice utilizate în prezent în Europa Și Statele Unite ale Americii.

Echipa de asistenți medicali formează un corp profesional cu înaltă calificare, instruită în a administra în condiții de maximă securitate tratamentele recomandate, asigurând totodată, monitorizarea pacientului pe întreaga durată a terapiei.