Inclusiv proceduri hibride impreuna cu medicii cardiologi interventionali
cardio
LABORATORUL DE CATETERISM CARDIAC ȘI LABORATORUL DE ELECTROFIZIOLOGIE
03. cardiologie interventionala
PROGRAM 24/24, 7/7
04_-RMN-3-tesla2
IRADIERE REDUSĂ, EXAMEN MAI PUȚIN DUREROS, SCURTAREA DURATEI PROCEDURII
Mamografie 3D
SIGURANȚĂ PENTRU MAMĂ ȘI COPIL
06. Nastere
ANGIOGRAFUL PHILIPS AZURION 7, UNIC ÎN ROMÂNIA
Website_Vizual_960x310_px_V2
Definim inteligența medicală cu ultima generatie de microscop operator dedicat neurochirurgiei
1
TE AŞTEPTĂM LA BABY EXPO 2018 26 - 29 APRILIE 2018 SALA POLIVALENTĂ, BUCUREŞTI
banner_sanador_gol

ZIUA NATIONALA A INIMII

SANADOR trage un semnal de alarmă de Ziua Naţională a Inimii (4 Mai):

80% din decesele cauzate de bolile cardiovasculare ar putea fi prevenite

 

Un pacient român în vârstă de 47 de ani, operat în Germania pentru o boală congenitală gravă de cord, a fost salvat de către Echipa Inimii din cadrul Spitalului SANADOR, după ce i s-a depistat în timpul monitorizării medicale o complicaţie severă care îi punea viaţa în pericol. Cu ocazia Zilei Naţionale a Inimii (4 Mai), SANADOR trage un semnal de alarmă asupra importanţei măsurilor de prevenţie în vieţile românilor, prin care ar putea fi evitate 80% din decesele cauzate de bolile cardiovasculare.

Pacientul tratat cu succes de către Echipa Inimii din cadrul Spitalului SANADOR a suferit în urmă cu 7 ani o intervenţie în Germania, pentru implantarea unei bioproteze şi montarea unei sonde epicardice, la care ulterior au apărut complicaţii. În urma monitorizării medicale, pacientul a fost diagnosticat cu insuficiență cardiacă de gradul IV, cauzată de o disfuncţie severă a protezei biologice. Medicii SANADOR au decis astfel efectuarea a două intervenţii: una pentru implant defibrilator tricameral  şi cea de-a doua de înlocuire a bioprotezei degenerate cu o proteză mecanică la nivelul valvei aortice.

“În România, bolile cardiovasculare fac aproximativ 150.000 de victime anual, reprezentând 60% din totalul deceselor, în contextul în care mulţi români ajung la medic în stadii foarte avansate ale bolii şi foarte rar în stadii incipiente. Riscul dezvoltării unei astfel de afecţiuni ar scădea major dacă populaţia ar respecta principalele măsuri de prevenţie recomandate de medici, şi anume un stil de viaţă sănătos, fără excese alimentare şi fără fumat, activitatea fizică moderată şi un control cardiologic anual. Pentru a putea veni în sprijinul pacienţilor care suferă de afecţiuni cardiovasculare, am investit în dezvoltarea unei secţii complexe de cardio-chirurgie, unde putem prelua în regim de urgenţă cazuri de gravitate extremă, precum cele legate de patologia aortei; cele legate de bolile valvulare congenitale sau dobândite; montări de valve transcateter aortice, TAVI, la pacienţii cu risc crescut de chirurgie cardiacă clasică; boli ale pericardului, tamponadă pericardică, care necesită drenaj de urgenţă; endocardită bacteriană, infecţii la nivelul valvelor cu distrugere de valve, abcese de inel, complicaţii precum emboliile cerebrale sau infarctul acut de miocard; reintervenţii chirurgicale la pacienţii deja operaţi; montări de defibrilatoare implantabile la pacienţii cu tulburări de ritm maligne, cu stop cardiac sau cu risc de moarte subită; terapii combinate de chirurgie cardiacă şi cardiologie intervenţională la pacienţii cu leziuni complexe coronariene sau vasculare” au declarat reprezentanţii Echipei Inimii din cadrul Spitalului SANADOR.

Operaţia a fost realizată de către Echipa Inimii din cadrul Spitalului SANADOR, în două etape: în prima etapă, intervenţia a fost condusă de către Dr. Radu Vătăşescu, medic primar aritmologie, cardiologie, medicină internă, alături fiindu-i Dr. Daniela Popescu, medic primar cardiologie, iar cea de-a doua etapă a fost condusă de Conf. Univ. Dr. Horaţiu Moldovan, chirurg cardiovascular cu o experienţă de peste 25 ani, medic primar chirurgie cardiovasculară, doctor în ştiinţe medicale, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Medicale, alături de Dr. Stanislav Rurac – medic primar chirurgie cardiovasculară, Dr. Gabriel Vasile – medic specialist chirurgie cardiovasculară, Dr. Daniela Popescu – medic primar cardiologie, Dr. Antonia Cosima Ionescu – medic specialist chirurgie cardiovasculară, specialist în circulaţie extracorporeala, Dr. Mihaela Crăciun – medic primar ATI. Intervenţiile au fost reuşite, cu o evoluţie postoperatorie bună şi recuperarea treptată a funcţiei cardiace, astfel încât, la 14 zile postoperator după cea de-a două intervenţie pacientul s-a externat stabil hemodinamic şi compensat cardiorespirator.

SANADOR este singurul spital privat din România care asigura servicii complete şi permanente (24/7) de chirurgie cardiovasculară în patologia adultului, de la linie de gardă în specialitatea cardiologie, ambulanţă CPU, chirurgie cardiacă, vasculară, cardiologie intervenţională, electrofiziologie, terapie intensivă cardiacă de top, până la recuperare, imagistică medicală de ultimă generaţie (CT, RMN) şi consultant dedicat pe tot parcursul spitalizării, având rolul de a oferi pacientului suport logistic şi emoţional. Secţia de Chirurgie Cardiovasculară a spitalului este dotată cu tehnologii ultra-performante de ventilaţie şi sterilizare şi este conectată la o secţie performanţă de Terapie Intensivă Cardiacă, astfel încât pacienţii sunt protejaţi împotriva infecţiilor intraspitaliceşti şi a complicaţiilor post-operatorii.

Fiecare caz medical cardiac este tratat de către o echipa multidisciplinară completă – Echipa Inimii, alcătuită din supraspecialiști de top în fiecare domeniu al cardiologiei – chirurgi cardiovasculari, cardiologi, cardiologi intervenţionişti, electrofiziologi, alături de medici de urgenţă, ATI şi medic infecţionist, care colaborează îndeaproape pentru a obţine cel mai bun rezultat. Împreună, membrii Echipei Inimii deţin cea mai mare experienţă intervenţională din mediul privat, având la activ peste 10.000 de intervenţii chirurgicale, dintre care peste 7.000 pe cord deschis.