MATERNITATEA SANADOR RESPONSABILITATE PROFESIONALISM
banner-sanador-campanie-nasterea-4-oct
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR: (021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner-site-sanador
INCLUSIV PROCEDURI HIBRIDE ÎMPREUNĂ CU MEDICII CARDIOLOGI INTERVENȚIONIȘTI
banner_sanador Chirurgie cu eticheta
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR: (021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner_sanador-v2 (002)
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR:(021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner_sanador_22_aprilie
CÂȘTIGAȚI LUPTA CU KILOGRAMELE ÎN PLUS
banner_sanador_6nov2
GAMĂ COMPLEXĂ DE ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
banner_sanador-v1
EXAMEN NON-INVAZIV DE MEDICINĂ NUCLEARĂ
banner_sanador-v1
PENTRU UN ASPECT NATURAL AL DANTURII ȘI UN ZÂMBET IMPECABIL
banner_sanador-27febr-1

Un nou parteneriat din programul Sanador “Medici fara frontiere”

2 interventii de chemoembolizare cu microsfere absorbabile realizate de Dr. Bogdan Popa si asistate de expertul international Dr. Peter Popovic

Programul Sanador “Medici fara frontiere” continua cu parteneriatul pentru efectuarea a  2 interventii de chemoembolizare cu microsfere absorbabile dintre Dr. Bogdan Popa, Presedintele Societatii Romane de Radiologie Interventionala si expertul international Dr. Peter Popovic, seful Departamentului de Radiologie Abdominala Interventionala – University Medical Centre, Ljubljana.

Astfel, pe 10 octombrie, Dr. Bogdan Popa, cel care a aplicat  in premiera nationala acest tip de procedura medicala pentru tratamentul tumorilor maligne hepatice, va realiza in Spitalul Sanador cele 2 interventii asistat de invitatul sau, Dr. Peter Popovic.

Procedeul de chemoembolizare are ca rezultat reducerea dimensiunilor tumorilor hepatice si in primul rand distrugerea acestor prin introducerea in interiorul lor a unor microsfere incarcate cu doze mici dar eficiente de chemoterapic. Interventia realizandu-se tintit, local, opreste si fluxul sangvin catre tumora, toxicitatea reducandu-se doar la nivelul ficatului, fara a afecta alte organe. Distrugerea tumorilor se cuantifica la 1-2 luni dupa prima cura, prin evidentierea la examenul CT sau RMN a necrozei celulare tumorale.

Interventia de chemoembolizare hepatica se adreseaza atat pacientilor care au cancer hepatic, cat si celor care au metastaze hepatice, cu punct de plecare la nivelul altor organe (colon, san, plaman,  pancreas etc.)

Dr. Peter Popovic a ales in Romania Spitalul Sanador pentru a se alatura unei comisii medicale formate pentru o astfel de interventie, iar decizia s-a datorat echipamentelor tehnice exceptionale si echipei medicale foarte bine pregatite din cadrul spitalului, echipa care cuprinde medici cu experienta: radiologi interventionisti, chirurgi, gastroenterologi, specialisti in A.T.I. si oncologie medicala.

Prima interventie de chemoembolizare cu microsfere absorbabile din Romania a fost realizata de medicul Bogdan Popa in mai 2012 in Spitalul Sanador, la un an de la inaugurarea unitatii. La scurt timp, acesta a primit, tot in cadrul acestui program, vizita unui alt expert international in procedee interventionale de tratament a tumorilor hepatice maligne, doamna Prof. Dr.Katarina Malagari (Atena, Grecia), impreuna cu care a realizat 4 interventii de chemoembolizare hepatica cu microsfere absorbabile si cu care a purtat discutii de evaluare a cazurilor tratate anterior.

„Din totalul cazurilor de tumori hepatice tratate, 89% dintre pacienti au raspuns bine in urma acestei interventii, iar tumorile fie s-au micsorat si au prezentat necroza tumorala intre 85-100-%, fie au stagnat complet in evolutie pe perioada studiata”, a declarat Dr. Bogdan Popa.