MATERNITATEA SANADOR RESPONSABILITATE PROFESIONALISM
banner-sanador-campanie-nasterea-4-oct
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR: (021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner-site-sanador
INCLUSIV PROCEDURI HIBRIDE ÎMPREUNĂ CU MEDICII CARDIOLOGI INTERVENȚIONIȘTI
banner_sanador Chirurgie cu eticheta
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR: (021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner_sanador-v2 (002)
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR:(021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner_sanador_22_aprilie
CÂȘTIGAȚI LUPTA CU KILOGRAMELE ÎN PLUS
banner_sanador_6nov2
GAMĂ COMPLEXĂ DE ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
banner_sanador-v1
EXAMEN NON-INVAZIV DE MEDICINĂ NUCLEARĂ
banner_sanador-v1
PENTRU UN ASPECT NATURAL AL DANTURII ȘI UN ZÂMBET IMPECABIL
banner_sanador-03iulie-1
Află mai multe sau programează-te la (021) 9699
promotiile verii la Sanador_banner_ site
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELEAZĂ CALL CENTER SANADOR: (021)9699 (DISPONIBIL 24/24 H)
banner-site-sanador_
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELEAZĂ CALL CENTER SANADOR: (021)9699 (DISPONIBIL 24/24 H)
banner-site-sanador-danila
AFLĂ MAI MULTE SAU PROGRAMEAZĂ-TE LA (021) 9699
banner-site-sanador

Sanador ofera pachetul special pentru tratarea coxartrozei

web02 Sanador, cel mai mare spital privat multidisciplinar din Romania, ofera un pachet special pentru recuperarea in cazul uneia dintre cele mai grave afectiuni locomotorii – tratarea chirurgicala a coxartrozei, prin aderarea la Programul National de Endoprotezare. Sanador ofera un set complet de servicii: anestezie, interventie chirurgicala, proteza de sold, 5 zile de spitalizare (inclusiv o noapte de cazare la ATI postoperator) si programul de gimnastica de recuperare in perioada de spitalizare.

Fiind o boala cronica degenerativa a soldului, coxartroza are efecte grave asupra pacientilor, cel mai important fiind invaliditatea. Are o incidenta foarte mare in randul pacientilor cu varste peste 50-60 de ani, iar prevalenta sa este in crestere la nivel global – 6% din pacientii cu varste cuprinse intre 55 – 75 ani sufera de coxartroza. Aceasta afectiune este cu atat mai grava cu cat poate aparea si la persoanele mai tinere, atunci cand este secundara unor afectiuni precum displazia de sold, artritele reumatoide, necroza avasculara a capului femural etc.

„Avand in vedere ca tehnicile chirurgicale moderne, corect aplicate si protezele noi, performante, permit o buna utilizare a acestora de pana la 15 – 20 ani, noi recomandam inlocuirea protetica a soldului imediat ce pacientul considera ca durerea ii afecteaza activitatea uzuala zilnica sau il impiedica sa se odihneasca. Procedura care dureaza in medie o ora si jumatate, presupune inlocuirea articulatiei uzate cu o articulatie noua protetica printr-o tehnica chirurgicala riguroasa. Combinata cu o anestezie de calitate si un program de recuperare corect, interventia reduce la minimum impactul asupra pacientului; pacientii pot merge cu sprijin pe membrul inferior operat de a doua zi postoperator”, a declarat Dr. Liviu Ojoga, medic primar Ortopedie Traumatologie – Sef de sectie Ortopedie Traumatologie in cadrul spitalului Sanador.

Principalele manifestari sunt durerea, ce poate fi resimtita in regiunea inghinala, cu iradiere pe fata coapsei, sau la nivel fesier si reducerea mobilitatii articulatiei. Initial, aceste simptome se manifesta fie la reluarea miscarii, dupa o perioada de repaus, fie dupa o solicitare mai intensa, insa, in timp, durerile si dificultatile de mobilizare cresc in intensitate si devin permanente, afectand inclusiv somnul.

„Pe masura ce boala avanseaza, se adauga schiopatatul, senzatia de instabilitate pe membrul inferior afectat, dificultatile la urcatul / coboratul scarilor sau la incercarea de a sta pe scaune normale, fenomene ce altereaza calitatea vietii. Acesta este momentul in care pacientii trebuie sa se adreseze de urgenta medicilor”, a declarat Dr. Codrin Huszar – medic specialist Ortopedie Traumatologie.

Conditii pentru a beneficia de pachetul Sanador:

  •      Pacientul trebuie sa fie asigurat la CAS si sa prezinte un act doveditor – talon de pensie sau adeverinta de salariat;
  •      Pacientul trebuie sa aiba un bilet de trimitere de la medicul de familie;
  •      Pacientul trebuie sa se adreseze unuia dintre medicii departamentului de Ortopedie din cadrul spitalului Sanador.

Pentru informatii despre internare sau interventie:

Ana Ionescu – Consultant Servicii Pacienti

Telefon: 0743086910

e-mail: anamaria.ionescu@sanador.ro