LABORATORUL DE CATETERISM CARDIAC ȘI LABORATORUL DE ELECTROFIZIOLOGIE
03. cardiologie interventionala
Inclusiv proceduri hibride impreuna cu colegii cardiologi interventionali
cardio
PROGRAM 24/24, 7/7, DISCOUNT PE PERIOADA NOPȚII
04_-RMN-3-tesla2
IRADIERE REDUSĂ, EXAMEN MAI PUȚIN DUREROS, SCURTAREA DURATEI PROCEDURII
04. Mamografie 3D
SIGURANȚĂ PENTRU MAMĂ ȘI COPIL
06. Nastere

PREMIERA NATIONALA IN SPITALUL SANADOR

In spitalul Sanador, in premiera in Romania , a avut loc o interventie chirurgicala cardiaca prin abord minim invaziv, printr-o incizie periareolara dreapta.

Dr. Stanislav Rurac , medic primar chirurgie cardiovasculara ,a operat o pacienta tanara pentru inchidere de defect septal interatrial, prin aceasta tehnica. Pana acum, interventia s-a realizat prin incizie submamara dreapta. Pacienta a avut o evolutie normala, fara complicatii postoperatorii, cu recuperare rapida si externare la cateva zile de la interventie. Aspectul cosmetic a fost foarte apreciat de pacienta, care a revenit la controlul postoperator complet vindecata si fara cicatrice vizibila.

Echipa chirurgicala a fost alcatuita din dr. Stanislav Rurac, dr. Gabriel Vasile, dr. Elena Nechifor, anestezia condusă de dr. Florentina Matache, dr. Antonia Ionescu a asigurat circulația extracorporeală, împreună cu suportul cardiologic al dr. Daniela Popescu.

Dr. Stanislav Rurac a introdus tehnicile chirurgicale minim invazive videoasistate in spitalul Sanador, realizand prin minitoracotomii drepte plastie si inlocuire de valva mitrala, interventii la nivelul valvei tricuspide, inchidere defect septal atrial, extirpare mixom atrial. Avantajul acestor abordari este recuperarea mult mai rapida a pacientului, dar si aspectul cosmetic extrem de apreciat de pacientii de orice varsta.