MATERNITATEA SANADOR RESPONSABILITATE PROFESIONALISM
banner-sanador-campanie-nasterea-4-oct
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR: (021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner-site-sanador
INCLUSIV PROCEDURI HIBRIDE ÎMPREUNĂ CU MEDICII CARDIOLOGI INTERVENȚIONIȘTI
banner_sanador Chirurgie cu eticheta
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR: (021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner_sanador-v2 (002)
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR:(021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner_sanador_22_aprilie
CÂȘTIGAȚI LUPTA CU KILOGRAMELE ÎN PLUS
banner_sanador_6nov2
GAMĂ COMPLEXĂ DE ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
banner_sanador-v1
EXAMEN NON-INVAZIV DE MEDICINĂ NUCLEARĂ
banner_sanador-v1
PENTRU UN ASPECT NATURAL AL DANTURII ȘI UN ZÂMBET IMPECABIL
banner_sanador-27febr-1

Posturografie Computerizată Dinamică cu Multitest Equilibre

DSC_0119 (2)Posturografie Computerizată Dinamică cu Multitest Equilibre

Sanador vă pune la dispoziție Posturografia computerizată dinamică cu Multitest Equilibre. Această investigație oferă soluții pentru: pierderea echilibrului, vertij, amețeli, evaluarea și corectarea posturii, recuperare pre și post operatorie, prevenirea căzăturilor la persoanele în vârstă, răul de transport (răul de mașină, tren, avion, vapor, yaht).

Sistemul Nervos Central asigură stabilitatea și echilibrul prin sistemele senzoriale. La orice perturbare un sistem postural performant este capabil să regăsească echilibrul imediat, rapid și fără prea mult efort. Stabilitatea posturală este asigurată de 3 sisteme: automat, reflex și voluntar pe baza informațiilor senzoriale din periferie (vestibulare, proprioceptive, vizuale + OM).

Testele funcționale precum și rezultatele din posturografia statică clasică sunt utilizate dar nu oferă informații suficiente. Comunicarea interdisciplinară a permis găsirea de noi soluții în clinică și cercetare și a dus la dezvoltarea de sisteme informatizate pentru evaluare și tratament.

Platforma Multitest între Echilibru și Postură

Noile metode de analiză matematică aplicate în posturografia computerizată dinamică permit o abordare mai exactă a sistemelor posturale și o evaluare mai eficace a capacitătii de adaptabilitate atât la nivel central cât și periferic. Avantajul constă într-o mai mare sintetizare a rezultatelor obținute care permite adaptarea fiecărui program în funcție de “dezechilibrul” fiecărui pacient. Softul are la bază algoritmi bazați pe noi metode de analiză matematică aplicată înregistrărilor posturografice în 3 condiții statice și 3 condiții dinamice (Equitest, Multitest) și oferă indici posturali și de control postural mai pertinenți, mai sensibili și mai discriminanți adaptați la fiecare pacient.

Platforma MULTITEST este indicată în TESTAREA și RECUPERAREA ECHILIBRULUI în :

 • Afecțiuni ORL vestibulare unilaterale și bilaterale (ale urechii interne )
 • Neuronite/nevrite vestibulare, boala Meniere între crize
 • Neurinoame de acustic pre și post operator
 • Otospongioze și fistule perilimfatice – unde sunt tulburări de echilibru
 • VPPB
 • Afecțiuni neurologice
 • Accidente vasculare cerebrale și AIT
 • Encefalopatii ereditare sau dobândite – NEVOIE de autonomie minimă pentru testul pe platformă
 • Afecțiuni degenerative ale scoarței cerebrale – demențe, Parkinson, Alzheimer
 • Neuropatii senzitivo motrice , boala Charcot Marie Tooth
 • Scleroze în plăci
 • În sport (sportul de performanță)
 • Evaluare pre-competițională – determinarea sistemelor deficitare ce pot fi antrenate complementar
 • Evaluare post chirurgicală și după readaptare pentru o bună reinserție a sportivului de performanță in vederea evitării traumatismelor repetitive
 • Recuperarea rapidă a ligamentoplastiilor (LCA|LCP|LLE|LLM) cu Multitest și feedback 3D – aproximativ 2 luni
 • Depistarea problemelor de ocluzie dentară cu implicații în postură

Scopul reeducării vestibulare îl constituie redarea autonomiei pacientului în activitățile zilnice, eliminarea nistagmusului patologic, simetrizarea răspunsurilor vestibulare (echilibrul lor asigură stabilitatea pacientului și elimină jena la mișcare), eliminarea dependenței vizuale, recalibrarea reflexului vestibulo-ocular (cel care asigură stabilitate vizuală în timpul mișcărilor capului) și favorizarea compensației centrale pentru un bun echilibru la mers.

Tehnici de reeducare vestibulara asigurate de platforma dinamică MULTITEST EQUILIBRE ȘI ECHIPA DE REEDUCARE VESTIBULARĂ adaptate fiecărui pacient și fiecărei patologii, astfel :

 • Tehnica planurilor instabile
 • Tehnica planurilor înclinate
 • Tehnica fotoliului rotator
 • Tehnica stimulării optocinetice
 • Tehnica urmăririi lente
 • Tehnica jocurilor de feed-back
 • Manevre liberatoarii pentru repoziționarea otolitilor deplasați (cristale)

raportPe baza testelor făcute personalizat, specialistul stabilește un set de exerciții pe care pacientul va urma să le execute în funcție de rezultate. Înțelegerea din partea pacientului a exercițiilor pe care le are de făcut este foarte importantă. Spre exemplu o propunere adaptativă de schemă de tratament, pentru adulți se compune dintr-o ședință de evaluare inițială (de 40 de minute) în care se stabilesc obiectivele și numărul de ședințe necesare. Studiile arată că pentru pacienții între 10-40 de ani sunt necesare în medie 5-7 ședințe în timp ce pentru adulții de peste 40 de ani, este nevoie de 7-10 ședințe (ședințele se stabilesc în funcție de sistemele senzoriale afectate).

La copiii cu vârste între 4 și 10 ani se poate face și evaluarea posturologică, se pot detecta sistemele cu disfuncție și se pot corecta prin metode corespunzătoare în cadrul clinicii (podologie, oculomotricitate). În cazul copiilor este indicată reevaluarea la interval de 6 și 12 luni. De asemenea, la copii este indicată evaluarea posturii la puseele dentare de la 6-7 ani și de la 10-12 ani.

Reeducarea vestibulară se bazează pe niște principii de compensare specifice fiecărui pacient (fiecare pacient dezvoltă strategia sa de recuperare ) și eficacitatea tratamentului constă în găsirea programului cel mai bun pentru o recuperare rapidă și eficace. Capacitatea de sinteză senzorială a platformei dinamice cât și specializările echipei noastre în domeniul Neurostiintelor și Explorărilor funcționale vestibulare permit o bună evaluare inițială și însoțesc pacientul pe toată durata tratamentului.

Va rugam sa folositi acest formular pentru a ne trimite intrebari si cereri de informatii suplimentare:

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Subiectul

Mesaj