AM DESCHIS CENTRUL ONCOLOGIC SANADOR
Sanador COS banner_site 960x310px
MATERNITATEA SANADOR RESPONSABILITATE PROFESIONALISM
banner-sanador-campanie-nasterea-4-oct
PENTRU PROGRAMARI, APELATI CALL CENTER SANADOR: (021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
propunere-4-oct-v2
TEHNOLOGIE LASER : WATERLASE IPLUS, BIOLASE EPIC™ X
banner_sanador-stomato-17-oct-v2-gol
MEDICINĂ NUCLEARĂ EXAMEN NON INVAZIV, NEDUREROS, PROGRAMĂRI LA 021.9699 (24/24H)
banner_scintigrafie-25-oct
VINO SĂ TE ÎNSCRII LA MEDICINĂ DE FAMILIE LA SANADOR
banner_sanador dr Tranca
Inclusiv proceduri hibride impreuna cu medicii cardiologi interventionali
cardio
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR: (021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner_sanador-v1-gol
Câștigă lupta cu kilogramele în plus
banner_sanador_6nov2

Pacienții cu anevrism de aortă abdominală pot beneficia, la Spitalul Clinic Sanador, de tratament intervențional cu endoproteze de ultimă generație

poza Ovation -websiteSpitalul Clinic Sanador oferă pacienților cu anevrism de aortă abdominală sub arterele renale posibilitatea rezolvării intervenționale a patologiei lor, cu ajutorul unei endoproteze de aortă de ultimă generație, cu calități adaptate – OVATION, produsă de compania Endologix.

Endoproteza de aortă Endologix Ovation este prevazută cu un profil miniaturizat al sistemului de eliberare, ce facilitează navigarea și eliberarea endoprotezei de aortă abdominală pacienților cu tortuozități importante ale axelor arteriale ilio-femurale, cu diametre arteriale reduse. Caracteristic acestei endoproteze este modul de fixare deasupra arterelor renale, cu ajutorul unor ancore, și izolarea anevrismului sub arterele renale, cu ajutorul unor inele ale endoprotezei, umplute după montare cu silicon, pentru etanșeizarea zonei anevrismale și eliminarea apariției leak-urilor ce ar putea alimenta anevrismul în continuare.

Pacientul nostru BM a beneficiat de un astfel de tratament, efectuat în Laboratorul de Cardiologie Intervențională al Spitalului Clinic Sanador pentru prima dată cu endoproteza Ovation. Medicii noștri au optat pentru acest tip de endoprotezare, având în vedere multiplele afecțiuni cu care pacientul se lupta (cardiomiopatie hipertensivă, boala unicoronariană, sindrom posttrombotic bilateral membre inferioare, hipertensiune arterială pulmonară severă cu dilatare, disfuncție de cord drept, fibrilație atrială în tratament anticoagulant) și pentru care un tratament clasic chirurgical sau utilizarea altui model de endoproteză nu ar fi avut șanse de reușită.

Intervenția a fost una de echipă, alcătuită din Dr. Costin Scarlat – medic primar anestezie și terapie intensivă, Conf. Dr. Horațiu Moldovan – chirurg cardiovascular, Dr. Halpern Rafael – medic primar chirurgie vasculară, intervenționist Dr. Rodica Niculescu – medic primar medicină internă, medic specialist cardiologie, cardiologie intervențională, intervenționist Dr. Cristina Spînu – medic primar medicină internă, medic specialist cardiologie, cardiologie intervențională, Dr. Dana Popescu – medic primar cardiologie. Procedura s-a desfășurat în prezența proctorului și a tehnicianului Endologix.

Intervenția a decurs fără nicio problemă, pacientul a fost detubat după o oră și supravegheat în Departamentul de Terapie Intensivă, iar în ziua următoare a fost urmărit la salon, cu evoluție favorabilă.

Endoproteza de aortă abdominală Ovation de la Endologix rămâne cea mai promițătoare endoproteză de aortă pentru cazurile extreme prin comorbidități și tortuozități ale axelor arteriale, asigurând reducerea riscurilor intervenționale și conferind echipei de medici din Spitalul Clinic Sanador încredere în rezolvarea pe viitor a unor cazuri de înaltă dificultate.

Pentru mai multe informații și pentru programări, vă rugăm să apelați Call Center-ul Sanador: (021).9699 (disponibil 24/24H).