MATERNITATEA SANADOR RESPONSABILITATE PROFESIONALISM
banner-sanador-campanie-nasterea-4-oct
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR: (021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner-site-sanador
INCLUSIV PROCEDURI HIBRIDE ÎMPREUNĂ CU MEDICII CARDIOLOGI INTERVENȚIONIȘTI
banner_sanador Chirurgie cu eticheta
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR: (021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner_sanador-v2 (002)
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR:(021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner_sanador_22_aprilie
CÂȘTIGAȚI LUPTA CU KILOGRAMELE ÎN PLUS
banner_sanador_6nov2
GAMĂ COMPLEXĂ DE ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
banner_sanador-v1
EXAMEN NON-INVAZIV DE MEDICINĂ NUCLEARĂ
banner_sanador-v1
PENTRU UN ASPECT NATURAL AL DANTURII ȘI UN ZÂMBET IMPECABIL
banner_sanador-27febr-1
Află mai multe sau programează-te la (021) 9699
promotiile verii la Sanador_banner_ site

NOU LA SANADOR! TERAPIE TECAR – cea mai modernă formă de fizioterapie cu rezultate imediate în recuperarea medicală

TERAPIA TECAR (Transfer Energetic Capacitiv și Rezistiv) reprezintă în acest moment unul dintre cele mai moderne procedee de fizioterapie, cu rezultate imediate în procesul de recuperare medicală. Este o metodă non-invazivă, bazată pe transferul de energie electromagnetică (curenți de înaltă frecvență) în țesutul afectat, practic echipamentul folosit distribuie această energie de frecvenţă înaltă în ţesut și duce la încălzirea acestuia.

banner_sanador-doctor-27_iulie-v2Terapia TECAR are recomandări pentru: spasme musculare locale, puncte trigger, mialgii, tendinite, durere la nivelul coloanei și edem post-traumatic, efectele terapeutice ale procedurii constând în: ameliorarea instantă a durerii, relaxarea musculară, reducerea edemului, regenerarea ţesuturilor și accelerarea procesului metabolic natural de vindecare a țesuturilor afectate. Combinarea competenţelor terapeutului și ale aparatului BTL-6000 TR-Therapy disponibil în cadrul Departamentului de Recuperare Medicală Sanador face ca această terapie dedicată recuperării medicale să fie cea mai modernă și cu rezultate imediate. Oricare dintre afecțiunile prezentate mai jos are recomandare pentru terapia TECAR:

  • Luxații, entorse, rupturi musculare, tendinite, epicondilite, lumbago, torticolis, recuperarea dupa imobilizarea prelungită (post fracturi)
  • Tratamente pre și post operatorii în cazul afecțiunilor ortopedice (rupturi ligamentare, leziuni de menisc etc.) și neurochirurgicale (hernie de disc)
  • Recuperare medicală în cazul sportivilor (amatory, profesioniști)

Alte avantaje conferite de acest concept terapeutic:

RELAXARE MUSCULARĂ – Terapia cu radiofrecvenţă asupra mușchiului tensionat produce relaxarea musculară rapidă. Efectul de miorelaxare se bazează în principal pe vasodilataţie, care apare imediat în timpul terapiei și este responsabil pentru furnizarea mare de nutrienţi în ţesut.

REGENERAREA ȘI VINDECAREA ȚESUTULUI – Îmbunătăţirea metabolismului ţesutului este un efect secundar natural și valabil al terapiei. Aceasta duce rapid la vindecarea ţesutului traumatizat și resorbţia hematoamelor post-traumă.

REDUCEREA EDEMULUI – Pereţii arteriolelor sunt lărgiţi și sfincterele precapilare sunt relaxate, permiţând creșterea fluxului de sânge la nivel local. Acest lucru duce la o creștere a procesului limfatic (drenaj) și ulterior, la reducerea edemului.

AMELIORAREA DURERII – Efectul principal al terapiei prin diatermia de contact este ameliorarea durerii, care este un rezultat al relaxării mușchiului, reducerea edemului, regenerarea și vindecarea ţesutului.

Ce presupune ședința de terapie TECAR?

Ședința de terapie se desfășoară cu ajutorul unui echipament care funcționează având la bază 2 electrozi și o cremă conductoare. Electrozii eliberează curenți de înaltă frecvență, care pătrund în țesutul afectat și îl încălzesc. Pacientul nu resimte acești curenți, care au intensități diferite, în funcție de zona vizată. În timpul aplicării tratamentului, pacientul resimte o senzație plăcută, de căldură și confort. Efectul este rapid, acesta simțindu-se mult mai bine, încă de la prima ședință. În funcție de indicațiile terapeutice, sunt necesare minim 10 ședințe de tratament.