LABORATORUL DE CATETERISM CARDIAC ȘI LABORATORUL DE ELECTROFIZIOLOGIE
03. cardiologie interventionala
Inclusiv proceduri hibride impreuna cu colegii cardiologi interventionali
cardio
PROGRAM 24/24, 7/7, DISCOUNT PE PERIOADA NOPȚII
04_-RMN-3-tesla2
IRADIERE REDUSĂ, EXAMEN MAI PUȚIN DUREROS, SCURTAREA DURATEI PROCEDURII
04. Mamografie 3D
SIGURANȚĂ PENTRU MAMĂ ȘI COPIL
06. Nastere

Fracturile de mandibulă

Mandibula ocupă locul al zecelea în clasamentul oaselor ce se pot fractura în cursul vieții. Între traumatismele feței, datorită poziției mai proeminente pe care o are, este zona cea mai expusă, deci cel mai des afectată prin fractură.

Tipul fracturii este dat în principal de localizarea acesteia. Ceea ce este însă mai deosebit față de alte fracturi ale corpului este prezența dinților, acest lucru presupunând un risc mai mare de infecție.

În urma consultației, după efectuarea unei radiografii (ortopantomografie) se pune diagnosticul de fractură. Tratamentul definitiv al fracturilor de mandibulă este OSTEOSINTEZA. Deoarece dispozitivele cu care se face această intervenție sunt de dimensiuni mici, operația la momentul actual se face pe interior (“prin gură”), fără a mai rezulta cicatrici vizibile pe piele. De asemenea, pacientul își reia masticația repede, în aproximativ 1 saptămână, spre deosebire de tehnicile clasice în care avea dinții de sus fixați împreună cu cei de jos pentru 8 săptămâni. Riscul legat de infecții este minim. Un alt avantaj este că nu sunt necesare controale săptămânale în perioada de vindecare.”

Dr. Florin Gheorghe Popovici, Medic primar chirurgie BMF (buco-maxilo-facială), Doctor în Medicină

mandibula