Acces rapid la cele mai bune servicii medicale pentru copilul tău
pediatrie-dr-27iunie-v1
AFLĂ CUM TE POATE AJUTA CHIRURGIA BARIATRICĂ SĂ CÂȘTIGI LUPTA CU KILOGRAMELE ÎN PLUS
banner_sanador
Inclusiv proceduri hibride impreuna cu medicii cardiologi interventionali
cardio
PROGRAM 24/24, 7/7
04_-RMN-3-tesla2
IRADIERE REDUSĂ, EXAMEN MAI PUȚIN DUREROS, SCURTAREA DURATEI PROCEDURII
Mamografie 3D
SIGURANȚĂ PENTRU MAMĂ ȘI COPIL
06. Nastere
VINO SĂ TE ÎNSCRII LA MEDICINĂ DE FAMILIE LA SANADOR
banner_sanador dr Tranca
Voucher Materna Bucureşti
banner_sanador-26-iunie-2

Evaluarea complexă a pacienților cu cancer – Comisia Oncologică Multidisciplinară (Tumor Board)

tumor boardNu există boli, ci doar bolnavi, ne spun medicii, deoarece fiecare persoană poate avea o reacție diferită la aceeași afecțiune. De aceea, în procesul de management al bolnavului oncologic este esențial ca pacientul să fie evaluat multidisciplinar la inițierea terapiei specifice și ori de câte ori este nevoie pentru adaptarea tratamentului la caracteristicile bolii și necesitătile bolnavului.

În cazurile de oncologie, principala provocare o reprezintă îmbinarea optimă a unor metode de tratament, dintre opțiunile variate disponibile – chirurgie oncologică, chimioterapie comvențională, terapii țintite, imunoterapie,  radioterapie-brahiterapie, precum și metode de radiologie sau endoscopie intervențională, iodoterapie, tratament de suport.

Pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor medicale oferite pacienților oncologici, în Spitalul Clinic Sanador s-a înființat un nou serviciu – Comisia Oncologică Multidisciplinară (Tumor Board), care își propune să găsească cele mai bune soluții de diagnostic și tratament, individualizate pentru fiecare caz în parte.

În cadrul comisiei, medici de diferite specialități – oncologie, radioterapie, chirurgie oncologică (digestivă, urologică, ginecologică, toracică, neurochirurgie), imagistică, anatomie patologică, cu experiență în tratamentul cancerului, se vor reuni săptămânal pentru a evalua dosarele medicale ale pacienților și a alcătui strategiile terapeutice potrivite.

Prin colaborarea interdisciplinară a experților din domenii variate, se poate obține o imagine de ansamblu asupra fiecărui caz, ceea ce contribuie în final la obținerea celui mai bun rezultat.

Practica medicală a dovedit faptul că astfel, șansele de vindecare ale pacienților sunt însemnat mai mari decât în cazul unei abordări unidisciplinare.

Pentru informații suplimentare și programari, apeleaza 021 9699, Call Center disponibil NON STOP.