logo-sanador yt fb web

O NOUĂ INTERVENŢIE DE EXCEPŢIE
LA SPITALUL SANADOR

La începutul lunii august, a avut loc, la Spitalul SANADOR din Bucureşti, o intervenţie hibridă, chirurgicală şi intervenţională, de reparaţie endovasculară a unui pseudoanevrism de aortă abdominală juxtarenală.

Procedeul - Ch-EVAR - cunoscut şi sub denumirea de "chimney technique" a constat în implantarea simultană a unui stent graft în artera renală stângă şi în aorta abdominală, juxta şi infrarenală.

Acest procedeu asigură mărirea zonei de susţinere pentru graftul aortic (landing zone) şi poate fi aplicat în tratamentul endovascular al anevrismelor crosei aortice şi în cel al anevrismelor aortei toracoabdominale. El se adresează situaţiilor deosebit de complexe, neabordabile sau greu abordabile prin chirurgie deschisă. Abordul chirurgical a fost bipolar prin descoperirea arterei femurale drepte şi a celei subclaviculare drepte.

Poţi afla mai multe informaţii despre această intervenţie realizată în premieră naţională aici.

PRIMII PAŞI PENTRU A RENUNŢA LA FUMAT

RECOMANDĂRI PENTRU O NUTRIŢIE ADECVATĂ ÎN SEZONUL ESTIVAL

Produsele cu nicotină (tabletele, inhalatoarele, sprayurile nazale, plasturii şi guma) fac parte din arsenalul terapiei de substituţie nicotinică, menită să ajute fumătorii să renunţe la fumat. Aceste produse sunt considerate folositoare, deoarece ameliorează o parte din simptomele legate de dependenţa fizică şi par să desensibilizeze treptat receptorii de nicotină, astfel încât, dacă o persoană fumează în cursul tratamentului, gradul de satisfacţie obţinut per ţigară scade.

Vara, pentru a facilita adaptarea organismului la condiţiile de stres termic, este indicată o dietă uşoară, care trebuie, însă, să asigure în proporţii optime tot necesarul nutritiv al organismului.

Se pune accent pe consumul de lichide, pentru acoperirea pierderilor hidroelectrolitice prin transpiraţie.

Citeşte aici tot articolul.

call prog rez
Dezabonare Declaratia de Confidentialitate Termeni si conditii

Copyright © 2015 Sanador

web fb fb