Centrul de Excelenta in Boli Hepatice ofera o abordare multidisciplinara in colaborare cu Centrul Oncologic Sanador.

Centrul cuprinde urmatoarele compartimente:

 Ø  Hepatologie /Gastroenterologie

Ø  Chirurgie hepatobiliara si de transplant hepati

Ø  Chirurgia litiazei  biliare simple si complicate

Ø  Chirurgie laparoscopica si robotica

Ø  Anestezie si terapie intensiva

Ø  Imagistica diagnostica si Radiologie interventionala

Ø  Oncologie digestiva

Ø  Nutritie si ingrijiri paleative

Ø  Laborator de biochimie

Ø  Laborator de anatomie patologica

 In momentul descoperirii unei afectiuni hepatice, in Centrul nostru se declanseaza imediat protocoalele de investigatii si tratament, toate investigatiile necesare diagnosticarii si stabilirii unui plan terapeutic conform ultimilor ghiduri internationale de tratament.

Pacientii vor fi monitorizati pe termen lung prin evaluari periodice de care se va ocupa personal medical dedicat.

Organizarea controalelor periodice va fi efectuata la intervale regulate,  astfel incat pacientii sa fie diagnosticati in faza curabila iar cei cu boli hepatice deja diagnosticate in stadii avansate, sa poata beneficia de tratament suportiv eficient pentru ameliorarea calitatii vietii.

 Investigatiile de specialitate includ:

 Ø  Analize de laborator complete si complexe,  ce cuprind markeri virali si tumorali specifici si non-specifici.

Ø  Fibroscan.

Ø  Fibromax/fibrotest.

Ø  Punctia biopsie hepatica.

Ø  Ecografie abdominala cu specificitate hepatica , elastografie, ecografie Doppler vascular abdominal;

Ø  Ecografie intraoperatorie.

Ø  Endoscopie digestiva superioara, Colonoscopie , Ecoendoscopie.

Ø  Colangiopancreatografie endoscopica retrograda (ERCP).

Ø  Ablatie percutanata cu radiofrecventa.

Ø  Chemoembolizare transarteriala, radioembolizare in curs de pregatire.

Ø  Drenaj biliar extern .

 Pentru pacientii cu ciroza hepatica decompensata , hepatocarcinom si cu alte boli cu indicatie pentru transplant hepatic, Centrul de Excelenta beneficiaza de cea mai  dedicata echipa de Transplant Hepatic, unica in Romania prin posibilitatea efectuarii atat a transplantului hepatic de la donator in moarte cerebrala cat si a transplantului hepatic de la donator viu.

In luna februarie s-a efectuat primul transplant hepatic de la donator viu, o interventie chirurgicala de o complexitate magistrala, in care a fost prelevat fragment hepatic- lob drept- de la un tanar de 24 ani care a donat pentru tatal sau de 53 ani , diagnosticat cu hepatocarcinom grefat pe ciroza hepatica VHB+VHD forma compensata. Interventia a fost o reusita datorita efortului comun al echipelor de anestezie si terapie intensiva, chirurgie de transplant, hepatologie, radiologie, personalului medical dedicat.

Pentru a beneficia de serviciile Centrului de Excelenta in Boli Hepatice, apeleaza Call Center Sanador 021 9699, disponibil NON STOP sau solicita o programare online la gastroenterologie in cadrul Centrului. In timpul consultului, medicul gastroenterolog va analiza starea de sanatate si va recomanda o serie de investigatii suplimentare si analize de laborator pentru a putea stabili cu exactitate urmatorii pasi necesari. Dupa efectuarea tuturor investigatiilor necesare, medicul va face recomandarea catre echipa chirurgicala, fie ca vorbim de cea de radiologie interventionala, fie de chirurgie clasica.

Programeaza-te acum pentru consult: