MATERNITATEA SANADOR RESPONSABILITATE PROFESIONALISM
banner-sanador-campanie-nasterea-4-oct
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR: (021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner-site-sanador
INCLUSIV PROCEDURI HIBRIDE ÎMPREUNĂ CU MEDICII CARDIOLOGI INTERVENȚIONIȘTI
banner_sanador Chirurgie cu eticheta
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR: (021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner_sanador-v2 (002)
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR:(021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner_sanador_22_aprilie
CÂȘTIGAȚI LUPTA CU KILOGRAMELE ÎN PLUS
banner_sanador_6nov2
GAMĂ COMPLEXĂ DE ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
banner_sanador-v1
EXAMEN NON-INVAZIV DE MEDICINĂ NUCLEARĂ
banner_sanador-v1
PENTRU UN ASPECT NATURAL AL DANTURII ȘI UN ZÂMBET IMPECABIL
banner_sanador-27febr-1
Află mai multe sau programează-te la (021) 9699
promotiile verii la Sanador_banner_ site

Intervenție de chirurgie spinală laboroiasă

Colaj - caz 2Pacientul Dumitrescu A., în vârstă de 75 de ani, cunoscut cu obezitate, diabet zaharat tip II, probleme cardiace. În perioada 2013-2014 a fost operat de aprox. 5 ori pentru hernie de disc L4-L5 stânga și hernie de disc L5-S1 stânga.

După operațiile repetate și recidivele de hernie reoperate în mai multe clinici bucureștene de stat, starea pacientului a continuat să se agraveze. A venit la control cu: dureri insuportabile de spate în regiunea lombară, la mers și ortostațiune, imposibilitatea de a merge singur mai mult de câțiva pași (sub 50 de metri), pareză pe laba stângă a piciorului, instabilitate marcată a coloanei vertebrale lombare inferioare, amorțeli în jurul anusului și a zonei inghinale, tulburări de urinare și defecație (sindrom de coadă de cal inferior).

S-a efectuat un examen electromiografic care a relevat o suferință gravă electrică a rădăcinilor L5 și S1 pe partea stângă, s-a efectuat examen CT vertebral lombar și examen RMN lombar ce au relevat: 1- cicatrice compresivă în jurul sacului dural și rădăcinilor L4, L5, S1 stânga, după intervențiile repetate, 2 – instabilitate vertebrală; 3 – dispariția lordozei (curburii) fiziologice la nivel lombar inferior.

S-a practicat o intervenție de chirurgie spinală foarte laboroiasă în care s-a făcut: redeschidere, îndepărtarea sub microscop operator a cicatricii compresive de pe măduvă la nivel L4-L5-S1 stânga, stabilizarea coloanei vertebrale prin 6 șuruburi prin pediculi în corpii vertebrali la nivel L4-l5-S1 conectați prin 2 tije din titan. În cadrul intervenției s-a efectuat o tehnică nouă de fuziune posterioară vertebrală cu os recoltat de la pacient și granule și gel osos sintetic.

Pacientul a mers din ziua a 2-a postoperator, durerile pe picioare și șchiopătarea au dispărut, durerile de la spate s-au ameliorat, pacientul s-a externat după 7 zile foarte mulțumit și ne povestește:

„Am 75 de ani și am fost operat pentru a 6-a oară pe coloană pentru o hernie de disc care a recidivat. Din cauza multiplelor operații s-a format o cicatrice foarte mare care determină dureri puternice de spate, mai ales pe piciorul stâng. La Spitalul SANADOR l-am cunoscut pe domnul Dr. Dan Benția care, după un consult atent și examinarea documentelor medicale pe care le aveam, a decis să mă opereze, urmând a executa în principal următoarele: decompresia nervilor din zona lombară, stabilizarea coloanei prin implantarea a șase șuruburi în regiunea lombară, operarea cicatricei pentru a decomprima nervii prinși în aceasta. După operație mi-au dispărut durerile din picioare și mai simt o ușoară jenă pe spate în zona lombară. M-am externat după 7 zile, cu convingerea că nu vor mai apărea durerile groaznice pe care le aveam înainte de operație în zona spatelui și în mod deosebit la picioare.

Îi mulțumesc domnului Dr. Benția pentru intervenția realizată (în special montajul șuruburilor în coloană) – o adevărată lucrare de artă. Îl recomand de domnul Dr. Benția cu deplină încredere și altor bolnavi cu probleme asemanatoare cu ale mele.” A. Dumitrescu, decembrie 2016.