Computer Tomograf (CT)– examen de cea mai mare acuratețe diagnostică utilizat în explorarea afecțiunilor abdominale, mediastinale și pulmonare. Se realizează după alte explorări prealabile: ecografie, radiografie etc. și este frecvent utilizată în diagnosticul pozitiv, dar mai ales în urmărirea periodică a afecțiunilor oncologice (cancere) cu diverse localizări. In cadrul Spitalului Clinic Sanador este disponibil computer tomograf Siemens CT Somatom Definition AS 64 slice-uri: permite efectuarea întregii game de investigații din Imagistica Medicală în Tomografia Computerizată, inclusiv Cardio și angio CT.

Rezonanța magnetică nucleară (RMN) - una dintre cele mai avansate tehnici imagistice, bazată pe utilizarea unui câmp magnetic foarte puternic, în combinație cu undele radio, pentru a obține o reprezentare cât mai fidelă a regiunilor anatomice și a organelor. RMN Siemens Magnetom Skyra 3T este echipamentul aflat in dotarea spitalului.

Radiologia conventionala (RX) - Echipamentul de ultimă generație disponibil în cadrul spitalului, Siemens Digital ICONOS R200 permite obținerea unor imagini de o calitatea ireproșabilă, cu informații precise asupra structurilor lezate. Radiografia reprezintă cea mai utilizată metodă de investigație imagistică, folosită de primă intenție în diagnosticarea bolilor inflamatorii și degenerative.

Galerie foto

Imagistica Medicala in Spitalul Sanador

Program

Metrou

RATB