MATERNITATEA SANADOR RESPONSABILITATE PROFESIONALISM
banner-sanador-campanie-nasterea-4-oct
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR: (021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner-site-sanador
INCLUSIV PROCEDURI HIBRIDE ÎMPREUNĂ CU MEDICII CARDIOLOGI INTERVENȚIONIȘTI
banner_sanador Chirurgie cu eticheta
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR: (021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner_sanador-v2 (002)
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR:(021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner_sanador_22_aprilie
CÂȘTIGAȚI LUPTA CU KILOGRAMELE ÎN PLUS
banner_sanador_6nov2
GAMĂ COMPLEXĂ DE ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
banner_sanador-v1
EXAMEN NON-INVAZIV DE MEDICINĂ NUCLEARĂ
banner_sanador-v1
PENTRU UN ASPECT NATURAL AL DANTURII ȘI UN ZÂMBET IMPECABIL
banner_sanador-27febr-1
Află mai multe sau programează-te la (021) 9699
promotiile verii la Sanador_banner_ site

Rezonanta Magnetica

Sanador detine 3 echipamente de ultima generatie: Philips Achieva dSTREAM, Siemens Magnetom Avanto Tclass 76X 32 si Siemens Magnetom Skyra 3T.

poza care apare in prima paginaMagnetom Skyra produs de firma Siemens combina magnetul de 3T cu gradientii cei mai rapizi, numarul cel mai mare de canale (204×128), calitati tehnice asociate cu antenele de cap si corp cu 64 de canale, ceea ce ofera imagini de inalta rezolutie, timp de examinare mult redus , cu diminuarea la maximum a stress-ului pacientului.

Antenele de suprafata ce pot acoperi intreg corpul si optiunea zoom-it permit o examinare “holistica” a intregului corp, dand in acelasi timp posibilitatea unor detalieri pe segmente fara ca pacientul sa fie repozitionat sau reexaminat.

Aparatul nostru are in dotare toate antenele pentru articulatii, cu maximul de canale disponibil pe piata, ce confera o noua viziune asupra calitatii cartilagiului, secventele dezvoltate de firma Siemens in domeniul musculo-scheletal oferind un contrast os spongios – corticala – cartilagiu – fluid articular – ligamente intraarticulare cu totul speciale ce face necesara artrografiaRM cu injectare de substatna de contrast in cavitatea articulara.

Secventele rapide care imbina inalte rezolutii spatiale si temporale pe secvente morfologice si functionale oferite de noul Magnetom Skyra permit evaluarea tuturor tipurilor de afectiuni, cu posibilitatea de diferentiere – cu specificitate ce se apropie in multe situatii de acuratetea examenului anatomopatologic – a afectiunilor benigne de cele maligne – prin utilizarea de combinatii multiparametrice – secvente morfologie – imageria de difuzie – studii de perfuzie si permeabilitate tisulara.

Particularitatile tehnice care  dau unicitatea acestui echipament sunt:

- pachet de san – ce asociaza antena dedicata sanului cu ghidaj pentru biopsie, secvente  de difuzie si spectroscopie – cu programe de postprocesare ce faciliteaza rapiditatea, dar si acuratetea evaluarii unei leziuni;

- pachet de prostata – ce asociaza antena de corp de 64 de canale, antena endorectala ce ofera imagini morfologice de inalta rezolutie cu facilitatea secventei de difuzie cu multiple valori b – ce permit diferentierea perfuziei tisulare de difuzia “adevarata” – metoda revolutionara in identificarea neoplaziilor semnificative clinic – si  spectroscopie Rezonanta Magnetica pentru prostata;

- elastografie pentru ficat – ce permite evaluarea fibrozei hepatice utila in urmarirea postterapeutica a pacientilor cu hepatopatii cronice si evaluarea dupa anumite tratamente cu chimioterapice care favorizeaza dezvoltarea fibrozei in tumora;

- secvente ultrarapide pentru tot corpul, cu aplicabilitate in special pentru abdomen, secventele neinfluentate de miscarile respiratorii fiind esentiale pentru studiile de permeabilitate;

- antena de 64 de canale pentru cap cu imagistica functionala cerebrala – permitand evaluarea preoperatorie a pacientilor cu tumori cerebrale sau alte leziuni ce intereseaza arii motorii sau cu implicatie in limbaj – scris/vorbit – si evaluare “brain ageing”, tulburari cognitive – cercetare;

- perfuzia cerebrala cu spini marcati(ASL) – esentiala pentru “stroke” ;

- antene si programe pentru studii “whole-body” tesuturi moi, os, angiografie ;

- angiografie fara substanta de contrast pentru intreg corpul – “native” ;

-Secvente speciale cu “banda de frecventa larga”, permitand o mai buna evaluare a tesuturilor moi din proximitatea implantelor metalice.

 

Echipamentul Philips Achieva dSTREAM conformat dupa ultima tehnologie , avand 1.5 Tesla si gradienti de camp foarte puternici , cu valoare maxima pentru aceasta intensitate a campului, permite obtinerea intr-un timp mult mai rapid a secventelor uzuale si achizitia de secvente noi, contribuind la un diagnostic diferential mult mai fin.

Se poate efectua toata gama de investigatii din Imagistica Medicala in Rezonanta Magnetica.

Datorita calitatilor deosebite ale echipamentului,  acesta a fost preferat de universitati de prestigiu pentru proiecte de cerecetare pe termen lung.

Oportunitati tehnice Echipament RMN Siemens Magnetom Avanto:

 • magnet 1.5 T cu cei mai rapizi gradienti
 • posibilitatea conectarii simultane a mai multor antene de suprafata cu semnal omogen pe camp de examinare maxim cu aplicatii pe abdomen si pelvis, segmente de membru/oase lungi cu studii dinamice holistice.
 • Antene de articulatii- genunchi, umar, glezna, pumn, cot, articulatii temporomandibulare.
 • Imagerie de difuzie cu scanuri de inalta rezolutie pe intreg corpul.
 • Scanare corporala completa pentru structurile parenchimatoase si partile moi si/sau structurile vasculare.
 • Antena de corp cu 32 de canale oferind imagini de inalta rezolutie pentru cord, ficat, pelvis, sold.
 • Protocoale de scanare pediatrice pe grupe de varsta cu imagini de inalta rezolutie si parametri adaptati incarcarii hidrice diferite a creierului in functie de varsta.
 • Program de endoscopie virtuala.

Avantaje:

 • timp scurt de achizitie a imaginilor datorita celor mai puternici gradienti disponibili.
 • imagini de inalta rezolutie prin utilizarea antenelor de suprafata pentru toate segmentele corpului, in special pentru articulatii.
 • pemite scanarea” adevarata” a intregului corp de la “ crestet la talpi”, ce ofera posibilitatea unei miscari continue a mesei de examinare in timpul scanarii, utila in special pentru angiografii ”whole body”.
 • angiografii “whole body”de inalta rezolutie cu administrarea unei doze unice de substanta de contrast
 • permite examene de torace cu imagini de inalta rezolutie lipste de artefacte de miscare prin utilizarea de secvente in apnee cu monitorizarea simultana ECG.

Aplicatii:

 1. Evaluarea eficienta morfologica si functionala prin:
  • imagerie de difuzie (cap si restul corpului cu whole body diffusion, oferind prin prelucrare imagini de tip PET CT)
  • spectrosopie RM – cap, san, prostata
  • studii de perfuzie cerebrala
  • studii de incarcare dinamica cu substanta de contrast paramagnetica pe intreg corpul cu sectiuni de grosime pana la 1 mm ce permit  prin postprocesarea reconstructii multiplanare dedicate parenchimului si vaselor , cu detalii de microvascularizatie a diferitelor procese patologice
  • studii de flux a lichidului cefalorahidian pe cale normala (apeduct Sylvius ) sau postchirugicala ( ventriculostomie).
 2. Evaluarea prin secvente dedicate a leziunilor incipiente ale cartilagiului articular si urmarirea refacerii lui dupa tratamente administrate intraarticular.
 3. Evaluarea microhemoragiilor si a componentei venoase a malformatiilor vasculare cerebrale prin  SWI- imagerie de susceptibilitate – oferita doar de firma Siemens.
 4. Evaluarea morfologiei si functiei cardiace cu coronarografie cu rezolutie similara coronarografiei CT.
 5. Examinarea colonului cu evidentierea lumenului si peretilor cu evaluarea extensiei parietale si extraparietale a unor eventuale procese patologice simultan cu scanarea ficatului pentru leziuni concomitente.
 6. Examinarea aparatului urinar cu urografie RM ce ofera imagini similare urografiei clasicefara si cu injectarea de substanat de contrast paramagnetica simultan cu evaluarea vascularizatiei si functiei renale prin prisma incarcarii parenchimatoase si eliminarii substantei de constrast pe caile urinare.