MATERNITATEA SANADOR RESPONSABILITATE PROFESIONALISM
banner-sanador-campanie-nasterea-4-oct
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR: (021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner-site-sanador
INCLUSIV PROCEDURI HIBRIDE ÎMPREUNĂ CU MEDICII CARDIOLOGI INTERVENȚIONIȘTI
banner_sanador Chirurgie cu eticheta
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR: (021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner_sanador-v2 (002)
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR:(021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner_sanador_22_aprilie
CÂȘTIGAȚI LUPTA CU KILOGRAMELE ÎN PLUS
banner_sanador_6nov2
GAMĂ COMPLEXĂ DE ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
banner_sanador-v1
EXAMEN NON-INVAZIV DE MEDICINĂ NUCLEARĂ
banner_sanador-v1
PENTRU UN ASPECT NATURAL AL DANTURII ȘI UN ZÂMBET IMPECABIL
banner_sanador-27febr-1
Află mai multe sau programează-te la (021) 9699
promotiile verii la Sanador_banner_ site

Osteodensitometrie

Osteodensitometria este o metoda folosita pentru masurarea densitatii minerale osoase. Cauza cea mai frecventa a pierderii densitatii osoase este osteoporoza, urmata de carenta de vitamina D. Osteoporoza este o afectiune caracterizata prin reducerea masei osoase si deteriorarea microarhitecturii tesutului osos, ducand la compromiterea rezistentei mecanice a osului si cresterea riscului de fractura.
Pentru masurarea densitatii minerale osose, Sanador foloseste echipamentul General Electric LUNAR PRODIGY  de ultima generatie si cel mai nou soft, encore, permitand efectuarea examinarii la nivelul coloanei lombare, la nivelul soldului uni- sau bilateral si la nivelul antebratului uni- si bilateral.

Coloana lombara este locul de electie pentru masurarea densitatii osoase, la acest nivel existand os trabelucar care incepe sa se demineralize aproximativ in jurul varstei de 50 de ani. De asemenea, este localizarea preferata pentru monitorizarea raspunsului la tratament. Cu ajutorul echipamentului LUNAR PRODIGY masurarea densitatii minerale osoase se face cu o mare acuratete si precizie. Aparatul este prevazut cu un colimator de tip fan beam, ducand la scurtarea semnificativa a timpului de achizitie. Exista avantajul ca echipamentul ofera protectie importanta in ceea ce priveste iradierea, atat a pacientului, cat si a personalului medical, doza de iradiere fiind practic nedectata de dozimetru.

Examinarea “ Dual Femur” reprezinta o investigatie  extrem de importanta in aprecierea riscului de fractura de sold. Practica standard consta in masurarea unui singur femur, cu repozitionare si prelungirea cu mult timp pentru ambele femururi. Echipamentul detinut de Sanador permite cu ajutorul softului performant examinarea automata a ambelor femururi, la o singura pozitionare a pacientului intr-un timp foarte scurt. Se face si o analiza automata a datelor, algoritmii sofisticati oferind o garantie a calitatii masuratorilor si o scadere a erorilor datorita unei pozitionari incorecte. Toate informatiile necesare unei examinari corecte sunt afisate pe display: doza de radiatii, distanta dintre pelvis si diafiza femurala, eventuale artefacte; acestea sunt salvate ulterior in baza de date si tiparite.  Echipamentul utilizeaza cel mai perfomant software pentru examinarea DXA: Advanced Hip Assessment (AHA), care ofera parametri importanti legati de riscul de fractura.

Osteodensitometria nu este indicata la gravide sau imediat dupa injectarea substantei de contrast (rezonanta magnetica, tomografie computerizata, etc.), fiind necesar un interval  minim de 2-3 saptamani intre injectarea substantei de contrast si osteodensitometrie.

Examinarea nu necesita o pregatire prealabila si dureaza aproximativ 20 de minute pentru o regiune anatomica.