MATERNITATEA SANADOR RESPONSABILITATE PROFESIONALISM
banner-sanador-campanie-nasterea-4-oct
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR: (021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner-site-sanador
INCLUSIV PROCEDURI HIBRIDE ÎMPREUNĂ CU MEDICII CARDIOLOGI INTERVENȚIONIȘTI
banner_sanador Chirurgie cu eticheta
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR: (021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner_sanador-v2 (002)
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR:(021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner_sanador_22_aprilie
CÂȘTIGAȚI LUPTA CU KILOGRAMELE ÎN PLUS
banner_sanador_6nov2
GAMĂ COMPLEXĂ DE ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
banner_sanador-v1
EXAMEN NON-INVAZIV DE MEDICINĂ NUCLEARĂ
banner_sanador-v1
PENTRU UN ASPECT NATURAL AL DANTURII ȘI UN ZÂMBET IMPECABIL
banner_sanador-27febr-1
Află mai multe sau programează-te la (021) 9699
promotiile verii la Sanador_banner_ site

Mamografie

Din ce în ce mai multe femei cu vârste de peste 35 de ani primesc drept diagnostic cancerul de sân, iar în 20-30% din cazuri acesta rămâne chiar nedetectat în urma mamografiei digitale convenționale. De aceea, pentru o diagnosticare cat mai precisă, Sanador pune la dispoziție mamografia digitală 3D, adică tomosinteza sânului.

Mamografia reprezintă cea mai performantă metodă de diagnosticare a cancerului mamar, recomandată femeilor cu vârsta de peste 35 ani.

Ce este tomosinteza sânului?

Tomosinteza sau mamografia tridimensională (3D) a sânului reduce interferența și suprapunerile de țesut prin captarea de imagini tridimesionale ale sânului și untitledevidențiază mult mai ușor leziunile canceroase, mai ales la femeile cu sânul dens, care au un risc crescut. Sânul este așezat între un compresor și o placă detector. Tubul de raze X este deplasat cu mișcări arcuite și înregistrează o serie de imagini numite proiecții, în diverse unghiuri (unghiuri de scanare), iar proiecțiile vor fi ulterior procesate obținând imagini seriate ale țesutului mamar cu grosimea de 1mm. Selenia Dimension 3D Hologic, unul dintre cele mai performante sisteme din lume la ora actuală, este o tehnologie direct digitalăƒși permite vizualizarea imediată, atât a proiecțiilor, cât și a imaginii 2D și a imaginii recompuse 3D a sânului (caracteristicムunicムHologic). Selenia Dimension 3D Hologic primește titlul de lider în mamografia digitală, revenindu-i premiul „Best in KLAS 2013”[1]

În ceea ce privește avantajele mamografiei digitale cu tomosinteză, printre acestea se numără:

  • îmbunătățirea considerabilă în detectarea cancerului,
  • reducerea numărului de controale ulterioare și, implicit, a costurilor pentru acestea,
  • ușurința stocării imaginilor digitale și trimiterea lor prin e-mail.

 

Studiile2 au arătat că:

  • adăugarea tomosintezei – o incidență- la mamografia digitală a imbunătațit acuratețea diagnosticului și a redus rata expunerilor ulterioare;
  • adăugarea tomosintezei în două incidențe la mamografia digitală a dublat performața diagnosticului reducand în același timp rata de reexaminare la intervale scurte;
  • Doua incidențe 3D în combinație cu examinare 2D crește mult acuratețea diagnosticului la sanul dens
(2.AJR Am J Roentgenol 2014 Feb; 202(2); 273-81.doi:10.2214/AJR.13.11240)
 

Mamografia digitală cu tomosinteză se efectuează cu atât mai mult în cazul predispoziției pacientului la cancerul mamar (existența în familie a unor factori de risc de cancer mamar și a unui istoric personal cu boala), pentru a descoperi leziuni noi sau pentru o a doua opinie.

Părerea experților din întrega lume despre tomosinteza sanului:

“Tomosinteza reduce iradierea și expunerile suplimentare și permite o mai bună vizualizare a leziunilor și o scurtare a duratei procedurii; îmbunătățește diagnosticul mamografic la persoanele cu sân dens”

Dr Mihaela Sebeni, Sanador România

“Dupa  expereienta utilizarii tomosintezei este imposibil sa revenim la simplele imagini 2D”

Dr Daniela Bernard, Director al Mamografphy screening Program, Trento, Italy

„Tomosinteza este un instrument genial în identificarea și studierea structurilor cu aspect suspect ascunse în țesutul mamar dens. Tomosinteza ne dă încrederea unui diagnostic corect.”

Dr R.T Wuppertal, Germany

„Tomosinteza este esențială pentu vizualizarea leziunilor mici care pot fi greu vizibile în cazul unui țesut mamar dens, leziuni care nu se pot vizualiza cu imaginile mamografiei standard.”

Dr. Pierre Ginier, Paris , Fance

“Utilizand tehnologia 3D am  descoperit leziuni caneroase aditionale.Tomosinteza creste increderea pacientilor”

 Dr Bagyam Raghavan, India

“Tomosinteza este o descoperire extraordinara cu care se pot vizualiza leziunile canceroase si apecia corect extenisa acestora”.“Toate pacientele pot beneficia de tomosinteza.Tomosinteza usureaza verificarea chisturilor, opacitatilor si leziunilor ,inclusiv in tesutul mamar dens”

Prof.  Dr.Rudiger Schultz Wentland,Nuremberg,  Germany

“Acum femeile sunt mai putin nelinistite, pentru ca cancerul poate fi diagnosticat si tratat din timp”

Dr Paula Martinez, Zaragosa, Spain

Acest sistem performant de examinare a sânului și diagnosticare a cancerului mamar este disponibil în clinica Sanador începând cu data de 5 mai, iar medicii care efectuează mamografia digitală sunt: Dr.Mihaela Sebeni,  Ciocoiu Marlena, și Larisa Buduluca.

Pentru programări, apelați (021) 9699.

 

[1] premiul “ Best in KLAS” este decernat anual pentru cel mai performant echipament medical. KLAS este o companie de cercetare specializată în monitorizarea performanței aparaturii a mii de furnizori.