No posts found

Interventional Radiology

Description

Chemoembolizarea hepatica este o procedura moderna de tratare a tumorilor hepatice (cancerul hepatic sau metastazele) si este o alternativa la tratamentul chirurgical, ce poate fi utilizata in cazurile in care pacientului nu i se poate efectua interventia.

Chemoembolizare cu microsfere absorbabile

In cadrul Departamentul de Radiologie interventionala al Spitalului Sanador chemoembolizarea hepatica este efectuat de dr. Bogdan Popa, Medic primar Radiologie Imagistica Medicala, pe un echipament foarte performant Siemens..

Interventia consta in injectarea selectiva, in interiorul vaselor care vascularizeaza tumora, a unor substante cu efect citostatic , amestecate cu un agent fixator, intr-o combinatie stabilita impreuna cu medicul oncolog.

Procedura este nedureroasa si nu necesita  anestezie generala, pacientul fiind constient in timpul interventiei, iar perioada de recuperare este de doar o zi.

Unul dintre avantajele procedurii este reducerea efectelor secundare ale chimioterapiei, deoarece cantitatea de medicamente este dozată potrivit pentru distrugerea doar a celulelor afectate, scăzând riscul de afectare a celulelor sănătoase.

Procedura poate mări speranţa de viaţă a bolnavului, fiind o bună măsură paliativă. Rata de succes a chemoembolizării depinde mai ales de gradul de lezare hepatică şi de dimensiunea tumorii.

Embolizarea uterina reprezinta o metoda moderna de tratament a fibroamelor uterine, minim invaziva, efectuata in cadrul Laboratorului de Angiografie al Spitalului Sanador.
Procedura se efectueaza cu anestezie locala , dureaza maxim 30 minute, cu internare de zi si are recuperare rapida.

Services

Doctors

Incarcam medicii (0 din 5)

Numele medicilor sunt in ordine alfabetica