MATERNITATEA SANADOR RESPONSABILITATE PROFESIONALISM
banner-sanador-campanie-nasterea-4-oct
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR: (021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner-site-sanador
INCLUSIV PROCEDURI HIBRIDE ÎMPREUNĂ CU MEDICII CARDIOLOGI INTERVENȚIONIȘTI
banner_sanador Chirurgie cu eticheta
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR: (021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner_sanador-v2 (002)
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR:(021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner_sanador_22_aprilie
CÂȘTIGAȚI LUPTA CU KILOGRAMELE ÎN PLUS
banner_sanador_6nov2
GAMĂ COMPLEXĂ DE ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
banner_sanador-v1
EXAMEN NON-INVAZIV DE MEDICINĂ NUCLEARĂ
banner_sanador-v1
PENTRU UN ASPECT NATURAL AL DANTURII ȘI UN ZÂMBET IMPECABIL
banner_sanador-27febr-1
Află mai multe sau programează-te la (021) 9699
promotiile verii la Sanador_banner_ site

TUMOARE CEREBRALĂ GIGANTĂ

La Spitalul Sanador a fost realizată o intervenţie dificilă, o tumoare cerebrală gigantă de baza de craniu, intervenţie în timpul căreia neurochirurgii s-au ajutat de sistemul de neuronavigaţie.

În vârstă de 47 de ani, de profesie informatician, pacientul suferea de dureri de cap, care au crescut în intensitate în ultimele luni. Ulterior, au apărut şi probleme psihice, lipsa iniţiativei, apatie, apoi somnolenţă, confuzie.

Pacientul s-a prezentat în unitatea de primiri urgenţe a spitalului Sanador, somnolent și confuz. Medicii l-au supus unei serii de investigaţii: un examen CT cerebral, RMN cerebral, consult oftalmologie, consult endocrinologic.

Toate investigațiile au relevat o tumoră gigantă, în etajul anterior al bazei craniului, la nivel glandei hipofizei şi deasupra hipofizei, tumoră ce ajungea până la ventriculii cerebrali (podeaua ventricolului III). Tumora gigantă era aderentă la 2 nervi optici şi la cele 2 artere carotide, precum şi de glanda hipofiză şi de baza creierului.

Pacientul a fost operat de o echipă complexă de 3 neurochirurgi, alături de un anestezist specializat în neuroanestezie, un asistent instrumentar şi un asistent de sală. S-a folosit, la acestă operaţie, masă specială operatorie de neurochirurgie, microscop operator de ultimă generaţie, sistem de neuronavigaţie cerebrală,aparat de ultrasunete Cusa pentru rezecţia tumorilor.

Operaţia a fost un succes, a fost rezectată, sub microscop, cea mai mare parte a tumorii, rezecţie subtotală – rezecţie confirmată de examenele CT cerebral şi RMN cerebral, efectuate postoperator. Durata totală a operaţiei a fost de aproximativ 8 ore. Au ramas doar mici porţiuni din tumoră aderente de nervii optici, de arterele carotide şi de tija glandei hipofizare.

Pacientul a fost externat conştient, cooperant, fără deficite motorii, fără tulburări vizuale şi se va reintegra în mediul familial imediat , precum şi în mediul profesional, dupa o perioadă de o lună de zile.