MATERNITATEA SANADOR RESPONSABILITATE PROFESIONALISM
banner-sanador-campanie-nasterea-4-oct
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR: (021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner-site-sanador
INCLUSIV PROCEDURI HIBRIDE ÎMPREUNĂ CU MEDICII CARDIOLOGI INTERVENȚIONIȘTI
banner_sanador Chirurgie cu eticheta
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR: (021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner_sanador-v2 (002)
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR:(021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner_sanador_22_aprilie
CÂȘTIGAȚI LUPTA CU KILOGRAMELE ÎN PLUS
banner_sanador_6nov2
GAMĂ COMPLEXĂ DE ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
banner_sanador-v1
EXAMEN NON-INVAZIV DE MEDICINĂ NUCLEARĂ
banner_sanador-v1
PENTRU UN ASPECT NATURAL AL DANTURII ȘI UN ZÂMBET IMPECABIL
banner_sanador-27febr-1
Află mai multe sau programează-te la (021) 9699
promotiile verii la Sanador_banner_ site

Reconstructia calotei craniene cu os sintetic

Un proverb vechi spune că suntem deplin responsabili de ceea ce suntem, ceea ce avem, ceea ce devenim şi tot ceea ce reuşim*. Despre responsabilitate şi asumare vorbesc şi cei care au avut ocazia să îl cunoacă pe medicul specialist în neurochirurgie de la Spitalul Sanador, dr. Benţia Dan Răzvan.

Recent, doctorul Benţia s-a întâlnit cu un caz foarte grav şi totodată o provocare pentru meseria pe care o practică: realizarea unei intervenţii suplimentare, de reconstrucţie, în cazul unui pacient operat acum 16 ani la un spital din Bucureşti, pentru traumatism cranio-cerebral suferit în urma unui accident rutier. La momentul respectiv, domnul Octavian Gheorghe a fost operat de urgenţă, i s-a extirpat o zonă de dilacerare cerebrală, iar jumătate de craniu a fost înlăturată, cu scop decompresiv. După un an dificil de recuperare medicală, repercusiunile au fost hemipareză pe partea stângă, tulburari de vorbire şi epilepsie.

În 2016, istoricul medical al domnului Octavian Gheorghe şi starea gravă în care se afla au determinat numeroşi medici să refuze realizarea oricărui tip de intervenţie. Însă dr. Benţia a ştiut că există o şansă şi a fost singurul care a acceptat să efectueze operaţia de reconstruire a jumătăţii de calotă craniană cu os sintetic preparat din ciment acrilic extemporaneu la sală. Noua operaţie realizată la Spitalul Sanador a decurs bine, osul a fost reconstruit, iar imaginile 3D de la computerul tomograf dovedesc acest lucru.

Familia domnului Octavian Gheorghe este foarte fericită şi mulţumită de succesul intervenţiei, iar perspectivele pacientului sunt încurajatoare: cu ajutorul tratamentului adecvat se poate observa o ameliorare în tulburările de vorbire, precum şi în frecvenţa crizelor de epilepsie.

 

 

 

*Peter Arnold în Cele 28 de Legi Universale ale Succesului