MATERNITATEA SANADOR RESPONSABILITATE PROFESIONALISM
banner-sanador-campanie-nasterea-4-oct
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR: (021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner-site-sanador
INCLUSIV PROCEDURI HIBRIDE ÎMPREUNĂ CU MEDICII CARDIOLOGI INTERVENȚIONIȘTI
banner_sanador Chirurgie cu eticheta
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR: (021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner_sanador-v2 (002)
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR:(021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner_sanador_22_aprilie
CÂȘTIGAȚI LUPTA CU KILOGRAMELE ÎN PLUS
banner_sanador_6nov2
GAMĂ COMPLEXĂ DE ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
banner_sanador-v1
EXAMEN NON-INVAZIV DE MEDICINĂ NUCLEARĂ
banner_sanador-v1
PENTRU UN ASPECT NATURAL AL DANTURII ȘI UN ZÂMBET IMPECABIL
banner_sanador-27febr-1
Află mai multe sau programează-te la (021) 9699
promotiile verii la Sanador_banner_ site

Endoscopia interventionala

 

ENDOSCOPIA INTERVENTIONALA IN SPITALUL SANADOR – DR. GABRIEL CONSTANTINESCU

1)Colangiopancreatografia endoscopica retrograda (ERCP )- extragerea de calculi din canalele biliare

Extragerea de calculi din caile biliare este o procedura destinata inlocuirii unei interventii chirurgicale laborioase. Practic, cu endoscopul ajuns in duoden se intra in caile biliare, se sectioneaza electric sfincterele si cu ajutorul unor dispozitive se extrag calculii(pietrele) migrate din colecist in calea biliara principala. Procedeul nu se poate aplica calculilor din vezicula biliara a caror solutie este numai chirurgicala- laparoscopica sau chirurgie deschisa.

Procedura dureaza 60 minute cu timp activ 5-30 de  minute.

Echipa de medici ce practica ERCP la Sanador are cea mai vasta experienta din Bucuresti pentru procedurile ERCP – peste 8000 de cazuri. Cu toate acestea exista posibilitatea unor complicatii – sangerarea papilara, angiocolita, pancreatita, perforatia digestiva – toate sub 10%. In 5-10% din cazuri calculii nu pot fi extrasi din coledoc – de obicei in caz de impietruire sau atunci cand acestia sunt mult mai mari decat orificiul coledocului distal. Daca pacientul are colecistul ‘pe loc” trebuie stiut ca procedura ERCP se poate complica tardiv cu o colecistita – fapt ce poate conduce la o operatie ablativa – colecistectomia. Literatura medicala descrie posibilitatea evolutiei letale dupa procedura mai ales in cazuri grave – mortalitatea fiind la circa  0,4%.

Experienta echipei Spital  Sanador  : 1 caz de chirurgie corectiva la 2000 proceduri ERCP.

Mai multe detalii…

2)Colangiopancreatografia endoscopica retrograda (ERCP )  - montarea de stenturi in canalele biliare

Montarea de stenturi in caile biliare este o procedura destinata inlocuirii unei interventii chirurgicale laborioase. Practic cu endoscopul ajuns in duoden se intra in caile biliare, se sectioneaza electric sfincterele si cu ajutorul unor dispozitive se monteaza stenturi(drene) in calea biliara principala si canalele hepatice. Procedeul este destinat dezobstructiei biliare in cancerul pancreatic, colangiocarcinoame, ampulomul Vaterian, fistule bilio-digestive, stenoze biliare post-operatorii si post-transplant hepatic.

Procedura dureaza 60 minute cu timp activ 5-30 de  minute.

Echipa de medici ce practica ERCP la Sanador are cea mai vasta experienta din Bucuresti pentru procedurile ERCP (peste 8000 de cazuri). Cu toate acestea exista posibilitatea unor complicatii : sangerarea papilara, angiocolita, pancreatita, perforatia digestiva, toate sub 10%. Tardiv stenturile pot migra, se pot colmata, poate apare angiocolita – situatii in care trebuie anuntata echipa in scopul rezolvarii problemei aparute. Daca pacientul are colecistul ‘pe loc” , trebuie stiut ca montarea de stenturi se poate complica tardiv cu o colecistita, fapt ce poate conduce la o operatie ablativa, colecistectomia. Experienta echipei Spital  Sanador  – 1 caz de chirurgie corectiva la 2000 proceduri ERCP.

Mai multe detalii…

3) Montarea stenturilor esofagiene expandabile

Montarea stenturilor esofagiene este destinata paliatiei disfagiei in cancerele esofagiene sau mediastinale care determina imposibilitatea alimentarii pe cale naturala. Ea se adreseaza in special cancerului esofagian inoperabil prin metode clasice. In afara de malignitati obstructive, stentarea esofagiana este eficienta atat in inchiderea fistulelor eso-bronsice(eso-traheale), dar si a stenozelor benigne.

Procedura dureaza 20 minute cu timp activ 5-10 de  minute.

Experienta echipei Spital  Sanador  – 40- 50 de stenturi esofagiene montate in medie pe an  in ultimii 10 ani – fara complicatii letale.

Mai multe detalii…

4)Dilatatia endoscopica a acalaziei/ achalaziei

Acalazia cardiei este o boala motorie a esofagului in care sfincterul inferior(valva musculara intre esofag si stomac) este contractat continuu si nu permite trecerea alimentelor si a lichidelor din esofag in stomac. Ca urmare, pacientul devine subnutrit, are senzatie de oprire a mancarii in gat-disfagie, poate face pneumonii de aspiratie. Acalazia poate apare si la tineri si la varstnici.

Tratamentul acalaziei are urmatoarele variante:

  • Medicamentos  (administrare de nifedipina retard)
  • dilatatia pneumatica cu balon
  • chirurgia laparoscopica.

Procedura dureaza 30 minute cu timp activ 10 minute.

Dilatatia endoscopica cu balon(pneumatica) are ca scop ameliorarea dificultatilor de inghitire generate de acalazie. In esenta, procedura consta din introducerea unui balon special care se umfla cu presiune de 2 atm pana la diametre de 2,5 -3 – 3,5 cm si dilata sfincterele musculare afectate.  Dilatarea pneumatica este o procedura simpla si relativ sigura, este o alternativa buna la chirurgia laparoscopica, cu mai mici indicatii la tineri si aplicabila mai ales la varstnici. Experienta echipei Spitalului  Sanador  : 1 caz de chirurgie corectiva la 200 proceduri de dilatatie esofagiana si nici un caz letal.

Mai multe detalii…

5) Montarea/ extragerea Balonului Intragastric

Montarea baloanelor intragastrice au ca scop facilitarea tratamentului obezitatii. Cu ajutorul unui endoscop se monteaza in stomac balonul care mai apoi se umfla cu cca 500-600 ml lichid salin. Dupa 6 luni de zile balonul se extrage tot printr-o procedura endoscopica.

Procedura dureaza 30 minute cu timp activ 15 minute.