Inclusiv proceduri hibride impreuna cu medicii cardiologi interventionali
cardio
LABORATORUL DE CATETERISM CARDIAC ȘI LABORATORUL DE ELECTROFIZIOLOGIE
03. cardiologie interventionala
PROGRAM 24/24, 7/7, DISCOUNT PE PERIOADA NOPȚII
04_-RMN-3-tesla2
IRADIERE REDUSĂ, EXAMEN MAI PUȚIN DUREROS, SCURTAREA DURATEI PROCEDURII
04. Mamografie 3D
SIGURANȚĂ PENTRU MAMĂ ȘI COPIL
06. Nastere

Dumitra Marius Cristian, „pus pe picioare”, în urma unei intervenţii chirurgicale, la Sanador

neurochirurgie_Sanador„Pe 3 ianuarie, am fost internat în Spitalul Sanador, fiind diagnosticat cu fractură de coloană lombară. Am fost operat de dl. dr. Dan Benţia care, în cadrul intervenţiei chirurgicale, mi-a montat 4 şuruburi, o tijă şi o placă.

Totul a decurs cu succes şi ţin să îi mulţumesc dlui. dr. Benţia care, prin intervenţia realizată, m-a ajutat să fiu din nou pe picioare.

Vă mulţumesc din suflet, domnule doctor!”

Aceasta este povestea lui Dumitra Marius Cristian, în vârstă de 23 de ani, victimă a unui grav accident rutier.

După 3 zile de la accident, pacientul a venit la Sanador, acuzând dureri foarte mari de spate, dar şi imposibilitatea de a merge şi de a sta în picioare.

Examenele efectuate (tomograf vertebral şi RMN vertebral lombar) au scos în evidenţă o fractură vertebrală L1, care apăsa pe măduva spinării, dar şi riscul de apariţie a unei paralizii la nivelul ambelor picioare. Totodată, au scos în evidenţă şi faptul că fractura a destabilizat coloana.

Operaţia a fost realizată cu succes la Spitalul Sanador, într-un bloc operator dotat conform standardelor internaţionale, cu microscop operator Zeiss de ultimă generaţie şi cu aparat de radiografie cu braţ mobil intraoperator, folosindu-se, în cadrul intervenţiei, şi implante metalice din titan, de înaltă performanţă.

A fost decomprimat focarul de fractură vertebrală L1 din posterior, de la spate, a fost înlăturat fragmentul osos compresiv de pe măduva spinării şi a fost stabilizată coloana, prin introducerea a 4 şuruburi şi a 2 tije metalice din titan, de ultimă generaţie, compatibile cu RMN, în vertebrele de deasupra şi dedesubtul focarului de fractură.

Evoluţia postoperatorie a fost favorabilă, pacientul s-a putut ridica din pat şi a putut face paşi, fără durere.