MATERNITATEA SANADOR RESPONSABILITATE PROFESIONALISM
banner-sanador-campanie-nasterea-4-oct
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR: (021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner-site-sanador
INCLUSIV PROCEDURI HIBRIDE ÎMPREUNĂ CU MEDICII CARDIOLOGI INTERVENȚIONIȘTI
banner_sanador Chirurgie cu eticheta
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR: (021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner_sanador-v2 (002)
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR:(021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner_sanador_22_aprilie
CÂȘTIGAȚI LUPTA CU KILOGRAMELE ÎN PLUS
banner_sanador_6nov2
GAMĂ COMPLEXĂ DE ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
banner_sanador-v1
EXAMEN NON-INVAZIV DE MEDICINĂ NUCLEARĂ
banner_sanador-v1
PENTRU UN ASPECT NATURAL AL DANTURII ȘI UN ZÂMBET IMPECABIL
banner_sanador-27febr-1

Chirurgie Bariatrica

Descriere

photo (2)Tehnicile operatorii care se adresează obezitătii sunt grupate sub denumirea de operații bariatrice și aparțin chirurgiei generale fiind realizate sub anestezie generală cu intubație oro-traheală.

Obiectivele chirurgiei bariatrice urmăresc o scădere ponderală durabilă, cu ameliorarea stării de sănătate, diminuarea sau dispariția comorbiditatilor, creșterea bunăstării și a calității vieții pacienților.

Tehnicile de chirurgie bariatrică influentează balanța echilibrului energetic diminuând considerabil aportul alimentar și determinând organismul să consume energie din rezervele acumulate.

Reducerea depozitelor de energie inseamnă diminuarea țesutului adipos, slăbire, recăpătarea aspectului normal, ușurarea semnificativă a funcțiilor vitale, dispariția sau ameliorarea importantă a maladiilor determinate de obezitate. Pacienții operați slăbesc treptat și ar trebui să ajungă la o greutatea convenabilă în circa 8-12 luni.

Intervenţiile chirurgicale se realizează pe cale laparoscopică, adică prin minimă invazivitate și agresiune asupra țesuturilor interesate, lucru deosebit de important pentru reușita terapeutică finală la pacienții obezi. Beneficiul chirurgiei laparoscopice este major la pacienții obezi indiferent de patologia pentru care sunt operați. Conform principiilor laparoscopiei, dimensiunile inciziilor nu sunt influențate de grosimea peretelui abdominal.

Gastrectomia longitudinală, cunoscută că Micșorarea Stomacului sau Gastric Sleeve (engl.), presupune îndepărtarea porțiunii laterale a stomacului de-a lungul micii curburi, de la antrul gastric până la unghiul Hiss.

Durata medie a unei operații laparoscopice de micșorare de stomac este de aproximativ 70 de minute, iar spitalizarea postoperatorie este de maxim 3 zile. Intervenţia este urmată de o dietă strictă, bazată pe lichide și semisolide, pentru a menaja stomacul operat, și de tratament antisecretor gastric timp de 5-6 săptămâni.

GASTRIC BY PASS este procedeul de chirurgie bariatrica care se caracterizează prin crearea unui rezervor gastric de mici dimensiuni și anastomozarea acestuia la o ansă jejunală situată în aval de prima porțiune a intestinului.
Durata medie a unei operații laparoscopice de gastric by-pass este de aproximativ 2 ora și 30 de minute, iar spitalizarea postoperatorie este de maxim 3 zile. Dietă strictă bazată pe lichide și semisolide, pentru a menaja stomacul și intestinele operate, și tratamentul antisecretor gastric se impun timp de 4 săptămâni. Pentru o perioadă nedeterminată (câțiva ani sau permanent) pacientul va fi nevoit să ia vitamine și minerale de substituție.

Plicatura gastrică pe cale laparoscopică este cea mai nouă operație bariatrică aflată în stadiul experimental.

Este un procedeu restrictiv de chirurgie bariatrică prin care se micșorează stomacul chirurgical fără implanturi sau agrafe metalice, prin imbricarea (înfundarea / plicaturarea ) peretelui gastric urmat de sutură definitivă în această nouă formă. Capacitatea stomacului va fi redusă considerabil până la 200 cmc.

Operația este gândită ca o altenativă mai ieftină a operației de gastric sleeve pentru că nu se folosesc stapler de sutură mecanică. Datele preliminare arată că plicatura gastrică poate induce diminuarea excesului ponderal cu 40-70% în primul an.

GASTRIC BANDING este cea mai simplă metodă restrictivă care constă în plasarea în jurul porțiunii superioare a stomacului a unui inel de silicon cu diametrul reglabil prin intermediul unui rezervor plasat sub piele, cu care se află în legătură.

Durata medie a unei operații laparoscopice de montare a unui inel gastric de silicon ajustabil este sub 60 de minute, iar durata anesteziei prelungește operația cu circa 20-30 de minute. Această durată redusă a actului operator face parte din avantajele oferite tocmai acestor pacienți cu riscuri majore (pacienții obezi).

BALONUL INTRAGASTRIC este o procedură endoscopică (non chirurgicală), imaginată de un student suedez, care presupune introducerea în stomac a unui balon din silicon umplut cu cca 700 ml de albastru de metilen, deci suficient de mare cât să nu poată fi împins în duoden, dar nici regurgitat prin esofag.

El va rămâne în stomac o perioadă limitată până la 6 luni, înlocuind mare parte a conținutului gastric și, teoretic pacientul va mânca mai puțin, realizând acel deziderat recomandat de nutriționiști: de a mânca puțin și des!

Pentru mai multe detalii va recomandăm să programați o consultație prin apel la 021 9699, Call Center disponibil NON STOP.

Află mai multe aici

Medici

Incarcam medicii (0 din 4)

Numele medicilor sunt in ordine alfabetica