Terapii noninvazive pentru rejuvenare vaginala: laserul Fotona Smooth

Disfunctia planseului pelvin afecteaza in prezent sute de milioane de femei de pe tot globul. Aceasta afectiune se manifesta prin simptome secundare menopauzei sau nasterilor pe cale vaginala, cum ar fi incontinenta urinara de efort sau prolapsul genital.

In cadrul SANADOR, afectiunile planseului pelvin sunt tratate prin terapii termice fara incizie, cu ajutorul unei aparaturi de ultima generatie, obtinandu-se rezultate excelente, cu impact imediat asupra calitatii vietii pacientelor. Cand vine vorba de tratarea afectiunilor planseului pelvin, este esential sa luam in considerare eficienta si siguranta atat imediata cat si pe termen lung a diferitelor variante de terapie noninvaziva si invaziva.

Optiuni terapeutice noninvazive:

- Exercitiile Kegel
- Tratamente hormonale locale
- Aplicarea de pessare

Exercitiile Kegel sunt eficiente doar temporar, iar tratamentele locale hormonale necesita aplicari repetate si au rezultate minime; totodata, efectele adverse implicate au generat controverse si preocupari atat printre medici cat si printre paciente. Utilizarea pessarelor vaginale pentru corectarea prolapsului genital este grevata de aparitia disconfortului si iritatiilor locale, sangerarilor sau infectiilor de tract urinar.

Metodele invazive de tratament - cel mai frecvent utilizate de medici la ora actuala - implica interventii chirurgicale laborioase, sub anestezie generala sau regionala, in care se realizeaza incizia si refacerea tesuturilor intime.
Printre efectele adverse ale interventiilor chirurgicale se numara:
- Disconfortul in timpul contactului sexual
- Posibile leziuni ale vezicii urinare sau intestinului
- Infectii
- Sangerari vaginale
- Tromboze venoase profunde

Introducerea tehnologiilor laser in practica ginecologica moderna a venit pe fondul necesitatii utilizarii unor optiuni terapeutice mai eficiente si mai putin invazive. Fotona este un pionier in cercetarea si dezvoltarea acestui domeniu, fiind primul producator care a introdus Er:YAG in ginecologie, imbunatatind considerabil performanta tehnologiei laser. Eforturile depuse in acest sens au condus la aparitia unei inovatii de tip Smooth-mode pentru terapii termice fara incizie .

Ce este modul Fotona Smooth?

Se bazeaza pe faptul ca aplicarea unei secvente optime de caldura sub forma de pulsatii asupra mucoasei vaginale genereaza rejuvenarea peretelui vaginal. Este o procedura noninvaziva care are drept rezultat intarirea tesutului conjunctiv din peretele vaginal, diminuand simptomatologia disfunctiei planseului pelvin.

Laserul Fotona Smooth: beneficii si avantaje

Tehnica nonchirurgicala bazata pe utilizarea Er:YAG laser
Procedura simpla, rapida, realizata in ambulatoriu, fara a necesita internare
Disconfort minim
Reluarea activitatilor uzuale intr-un interval minim de timp postprocedura
Nu necesita anestezie
Rezultate remarcabile, prompte
Multiple utilizari aditionale

Terapii laser FotonaSmooth

IntimaLase
Terapia IntimaLase se adreseaza femeilor cu laxitate vaginala crescuta, ca urmare a nasterilor vaginale si/sau a inaintarii in varsta.
Cum functioneaza? Efectele se bazeaza pe ingustarea canalului vaginal si ingrosarea tesutului conjunctiv al peretelui vaginal.
Rezultate:
- Intensificarea satisfactiei sexuale
- Obtinerea de orgasme prelungite si/sau multiple
- Imbunatatirea semnificativa a calitatii vietii de cuplu

Efectele sunt obtinute dupa o singura procedura laser si mentinute pina la 18-24 luni.

RenovaLase
Aceasta procedura se adreseaza pacientelor in pre sau postmenopauza, afectate de simptomele asociate atrofiei vaginale: uscaciune, iritatie, arsuri si dispareunie. Cum functioneaza?
Tratamentul are la baza un efect termic local produs de mici cantitati de energie distribuite asupra zonelor afectate, rezultatul constand in refacerea mucoasei vaginale, prin stimularea sintezei de molecule de acid hialuronic, fara afectarea fibrelor de colagen. Nu necesita tratament hormonal local adjuvant.
Rezultate: - Reducerea simptomelor de dispareunie inca din prima luna dupa tratament - Ameliorarea rapida si persistenta in timp a uscaciunii vaginale, rezultatele fiind comparative cu cele obtinute dupa administrarea de terapii hormonale complexe Efectele sunt obtinute dupa 2 proceduri laser si mentinute pana la 18 luni posttratament.

IncontiLase
Terapia IncontiLase se adreseaza pacientelor care sufera de incontinenta urinara de efort usoara si moderata, dar are efecte benefice si in cazul celor cu incontinenta urinara de efort severa. Totodata, poate fi utilizata in cazul pacientelor cu incontinenta urinara mixta. Cum functioneaza? - Prin intermediul efectului termic generat de tehnologia laser, se induce formarea de noi fibre de colagen si remodelarea mucoasei in regiunea orificiului uretral si vestibular, precum si la nivelul peretelui vaginal anterior. Rezultate: - Rezultatul va consta in ingustarea si micsorarea tesutului periuretral si al peretelui vaginal anterior, cu restabilirea continentei urinare. Pentru majoritatea pacientelor sunt necesare 2 proceduri laser, efectuate la interval de 1 luna, pentru corectarea incontinentei urinare de efort usoare si medii.

ProlapLase
Aceasta terapie se adreseaza pacientelor diagnosticate cu prolaps al organelor pelvine, inlocuind cu succes metodele clasice de terapie constand in interventie chirurgicala sau aplicarea de pessar. Cum functioneaza? - Efectul foto-termic indus de laser determina sinteza de noi fibre de colagen precum si remodelarea fibrelor preexistente. Rezultate: - Ingustarea si tonifierea canalului vaginal fara a fi necesara excizia de mucoasa vaginala Sunt necesare intre 2 si 7 proceduri laser pentru cura prolapsului genital, dar efecte benefice se pot observa dupa prima procedura, reducerea prolapsului mentinandu-se pana la 36 luni postprocedura.

Pentru programari si informatii suplimentare, va rugam sa apelati Call Center SANADOR: (021).9699 (24/24H) sau puteti completa formularul de mai jos si veti fi contactat de unul dintre colegii nostri pentru o programare.

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR